proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Bosch bemutatja egyik új levegő-víz hőszivattyúját, a Compress 3000 AWS készüléket


2017. február 14.

Széles modulációs tartomány, kétféle beltéri egység, négy különböző teljesítmény

A széles modulációs tartománnyal és két különböző beltéri egységgel rendelkező Bosch Compress 3000 AWS új levegő-víz hőszivattyúja sokféle felhasználásra alkalmas.

A beltéri egységbe épített HPC400 szabályzó számos funkcióval rendelkezik, adott esetben okostelefonos távvezérlés is megvalósítható vele (külön kiegészítő szükséges). 2016 decemberétől érhető el a Compress 3000 AWS négy különböző - 10,2, 15,0, 16,2 és 17,4 kW - teljesítményben (A7/W35 esetén maximális teljesítmény), az inverter technológiának köszönhetően a legnagyobb teljesítményű kivitel 3,6-17,4 kW fűtési teljesítményre képes az időjárási és műszaki feltételektől függően.

Ez teszi a készüléket ideális megoldássá az alacsony hőigényű új házak esetében. A Bosch CR10H szobatermosztáttal kombinálva a Compress 3000 AWS egy kiváló, akár A++ fűtési hatékonyságot is elérhet (ODU Split 8s kültéri egység esetén).

A bel- és kültéri egység között a hűtőközeg vezeték hossza akár 30 méter is lehet. Egy direkt fűtési kör esetén nem feltétlenül szükséges külön fűtőköri szivattyút telepíteni. Puffertároló és több fűtési kör esetén a komplex rendszer kialakítása lehetséges Bosch termékekkel.

A nagy hatékonyságú szivattyú, a 10-14 literes tágulási tartály (típustól függően) és a biztonsági szelep már be vannak építve a Compress 3000 AWS beltéri egységébe.

A rendszer mínusz 20 Celsius fokos kinti hőmérsékletig megbízhatóan működik, és egy integrált elektromos fűtőelem is található az AWES beltéri egységben, melynek a maximális teljesítménye 9 kW. Normál körülmények között akár 55 Celsius fokos előremenő vízhőmérsékletet is el lehet a készülékkel érni.

Az indirekt használati melegvíz tárolót (külön tartozék) akár 60 °C hőmérsékletre is fel lehet fűteni. A Compress 3000 AWS hőszivattyú nem csak fűtésre használható télen, hanem akár hűtésre is nyári meleg napokon.

Hogyan válasszon megfelelő beltéri egységet?

Két különböző beltéri egység érhető el: a monovalens és a bivalens verzió. Mindkét típus falra szerelhető és csatlakoztatható hozzá indirekt HMV tároló (külső váltószelep segítségével). A bivalens beltéri egységben az elektromos fűtőpatron helyett egy keverőcsap található, melynek segítségével egy idegen fűtőkészülék (pl. gázkazán) csatlakoztatása lehetséges (külön kiegészítő szükséges).

A jól bevált EMS 2 szabályzó rendszer és a beépített HPC 400 szabályzó megkönnyíti a kezelést, szervizelést és hibakeresést. A bivalens változat egy költségcsökkentő módot is kínál a felhasználóknak, amelyben a HPC400 szabályzó az épp aktuális energiaárakon alapuló döntéseket hoz: növekvő tüzelőanyag árak esetén a hőszivattyú üzemóra-száma nő, míg a villamos energia növekvő ára esetén az olaj-vagy gázkazán működik több óraszámban.

A levegő-víz hőszivattyú és a hozzá tartozó fűtési rendszer okostelefonról is vezérelhető a külön megvásárolható IP modul segítségével. Android vagy IOS operációs rendszerrel kompatibilis és internet elérés szükséges hozzá a Bosch ProControl mobil applikáció által.


A Compress 3000 AWS letölthető termékismertetőjét megtalálja, ha az alábbi képre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Robert Bosch Kft. - Termotechnika Üzletágának munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Gyömrői út 104.
Telefon: +36 1 879 8690
E-mail:
Web: www.bosch-climate.hu
Vevőszolgálat
   
   
   
A Bosch-csoporthoz tartozó Termotechnika Üzletág célja, hogy más európai országokhoz hasonlóan hazánkban is első helyre kerüljön a fűtéstechnikai berendezések piacának valamennyi szegmensében, valamint energiatakarékosan és környezetbarát módon gondoskodjon a komfortos beltéri klímáról és melegvízről. A fűtéstechnika termékei teljes rendszerként működnek ideálisan, így komplett megoldást kínálnak a fűtőrendszer és melegvíz előállításra is, legyenek azok kondenzációs készülékek, napenergia hasznosító rendszerek vagy vízmelegítők.
Márkanevek: Bosch
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Robert  Bosch  Termotechnika  Compress  3000  AWS  levegő-víz  hőszivattyú  fűtés  hűtés