A Bosch bemutatja egyik új levegő-víz hőszivattyúját, a Compress 3000 AWS készüléket

Széles modulációs tartomány, kétféle beltéri egység, négy különböző teljesítmény

A széles modulációs tartománnyal és két különböző beltéri egységgel rendelkező Bosch Compress 3000 AWS új levegő-víz hőszivattyúja sokféle felhasználásra alkalmas.

A beltéri egységbe épített HPC400 szabályzó számos funkcióval rendelkezik, adott esetben okostelefonos távvezérlés is megvalósítható vele (külön kiegészítő szükséges). 2016 decemberétől érhető el a Compress 3000 AWS négy különböző - 10,2, 15,0, 16,2 és 17,4 kW - teljesítményben (A7/W35 esetén maximális teljesítmény), az inverter technológiának köszönhetően a legnagyobb teljesítményű kivitel 3,6-17,4 kW fűtési teljesítményre képes az időjárási és műszaki feltételektől függően.

Ez teszi a készüléket ideális megoldássá az alacsony hőigényű új házak esetében. A Bosch CR10H szobatermosztáttal kombinálva a Compress 3000 AWS egy kiváló, akár A++ fűtési hatékonyságot is elérhet (ODU Split 8s kültéri egység esetén).

A bel- és kültéri egység között a hűtőközeg vezeték hossza akár 30 méter is lehet. Egy direkt fűtési kör esetén nem feltétlenül szükséges külön fűtőköri szivattyút telepíteni. Puffertároló és több fűtési kör esetén a komplex rendszer kialakítása lehetséges Bosch termékekkel.

A nagy hatékonyságú szivattyú, a 10-14 literes tágulási tartály (típustól függően) és a biztonsági szelep már be vannak építve a Compress 3000 AWS beltéri egységébe.

A rendszer mínusz 20 Celsius fokos kinti hőmérsékletig megbízhatóan működik, és egy integrált elektromos fűtőelem is található az AWES beltéri egységben, melynek a maximális teljesítménye 9 kW. Normál körülmények között akár 55 Celsius fokos előremenő vízhőmérsékletet is el lehet a készülékkel érni.

Az indirekt használati melegvíz tárolót (külön tartozék) akár 60 °C hőmérsékletre is fel lehet fűteni. A Compress 3000 AWS hőszivattyú nem csak fűtésre használható télen, hanem akár hűtésre is nyári meleg napokon.

Hogyan válasszon megfelelő beltéri egységet?

Két különböző beltéri egység érhető el: a monovalens és a bivalens verzió. Mindkét típus falra szerelhető és csatlakoztatható hozzá indirekt HMV tároló (külső váltószelep segítségével). A bivalens beltéri egységben az elektromos fűtőpatron helyett egy keverőcsap található, melynek segítségével egy idegen fűtőkészülék (pl. gázkazán) csatlakoztatása lehetséges (külön kiegészítő szükséges).

A jól bevált EMS 2 szabályzó rendszer és a beépített HPC 400 szabályzó megkönnyíti a kezelést, szervizelést és hibakeresést. A bivalens változat egy költségcsökkentő módot is kínál a felhasználóknak, amelyben a HPC400 szabályzó az épp aktuális energiaárakon alapuló döntéseket hoz: növekvő tüzelőanyag árak esetén a hőszivattyú üzemóra-száma nő, míg a villamos energia növekvő ára esetén az olaj-vagy gázkazán működik több óraszámban.

A levegő-víz hőszivattyú és a hozzá tartozó fűtési rendszer okostelefonról is vezérelhető a külön megvásárolható IP modul segítségével. Android vagy IOS operációs rendszerrel kompatibilis és internet elérés szükséges hozzá a Bosch ProControl mobil applikáció által.


A Compress 3000 AWS letölthető termékismertetőjét megtalálja, ha az alábbi képre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Robert Bosch Kft. - Termotechnika Üzletágának munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Kapcsolódó hírek

Bosch, Uponor, HERZ - Tervezés a holnapért előadássorozat
Rendezvények
Archív hír
Bosch, Uponor, HERZ - Tervezés a holnapért előadássorozat
Országszerte 6 előadás március 1. és április 11. között
Bosch, Uponor, HERZ - Tervezés a holnapért előadássorozat

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...