Ceresit szilikon homlokzati vakolat Double Dry technológiával

Tartsa tisztán és szárazon épületének homlokzatát

Ceresit szilikon homlokzati vakolat Double Dry technológiával
Ceresit szilikon homlokzati vakolat Double Dry technológiával
Galéria


A homlokzat különböző környezeti hatásoknak van kitéve egész évben. A kosz, kipufogógázok, ipari és közlekedési szennyeződések, az erős esőzések és a szél mind hatással vannak a homlokzat külső megjelenésére, valamint gyorsíthatják a szennyeződések megtapadását, a nedvesség felhalmozódását, illetve a gombásodás és az algásodás folyamatát. Ennek következtében a homlokzat külsején maradandó foltok keletkezhetnek, elhanyagoltság érzését keltheti, továbbá az épület is megrongálódhat. Annak érdekében, hogy a szigetelés hosszútávon is megőrizze hatékonyságát, valamint szép és esztétikus maradjon, ajánlott a homlokzati hőszigetelő rendszer záróelemeként egy olyan fedővakolat alkalmazása, amely többet nyújt annál, mint csak a falak lefedése.
A legújabb Ceresit szilikon homlokzati vakolatok az új Double Dry technológián alapulnak. Ez a kiváló formula lehetővé teszi az első osztályú homlokzati vakolat elkészítését, valamint tökéletesen véd és hosszútávon megőrzi a homlokzat szépségét.

Egyedi összetétel
Az új Ceresit szilikon vakolat továbbfejlesztett összetevőket tartalmaz: nagy teljesítményű polimer diszperziót, speciális adalékanyagokat, víztaszító szereket és prémium szilikát kötőanyagot. Ez az egyedi formula egy extrém tartós, rendkívül sima és nagy sűrűségű 3D mikrostruktúrájú szerkezetet hoz létre a kötési folyamat során. Az eredmény pedig egy víztaszító vakolat, mely antisztatikus, öntisztuló és kiváló ellenállóképességű a környezeti és egyéb hatásokkal szemben.
A vízálló, víztaszító vakolatfelszín drámaian csökkenti a vízfelvétel lehetőségét és a kosz megtapadását – ezáltal az algásodást és a gombásodást is. Ugyanakkor a szilikon vakolat erős szerkezete megvédi a homlokzatot az időjárás viszontagságaitól, illetve a mechanikai károktól. Megbízható és tartós.
A Ceresit szilikon vakolat előnyeit nem csak az egyedi formulának, hanem a Double Dry technológiának is köszönheti. Először is, alacsonyabb a kosz szemcsék megtapadása a vakolat felszínén, így a homlokzati szennyeződések is könnyebben eltűnnek a víz és szél jóvoltából. Továbbá a sűrű és erős struktúrának köszönhetően még ellenállóbb a hőmérsékleti változásokkal és a mechanikai behatásokkal szemben. Maga a vakolat is rugalmasabb, ezáltal megelőzhető a mikrorepedések kialakulása. Mitöbb a vakolat sűrű struktúrája vízálló, ugyanakkor rendkívül páraáteresztő – így bármi nemű nedvesség, amely egy erős esőzés után maradhat, könnyedén és alaposan felszárad.

A Double Dry technológia kettős funkciója
A Double Dry technológia a tisztaság és a tartósság szempontjából kiemelkedő tulajdonságokkal készíti elő az utat a szilikon homlokzati vakolatok új generációjának.

A Double Dry technológia ennek biztosítása érdekében két lényeges funkciót emel ki:
 • Extrém vízállóság
 • Kiváló páraáteresztő képesség a gyorsabb száradás érdekében
A kettős védelmi mechanizmusnak köszönhetően a vakolat felülete nagyon gyorsan kiszárad és ellenáll a nedvesség felhalmozódásának.
Végeredményként a vakolat hosszútávon ellenáll a szennyeződésekkel szemben, valamint minimalizálja a biológiai támadások – gombásodás és algásodás – kialakulásának lehetőségét.
 
Vízlepergető hatás
Vízlepergető hatás
Galéria


Vízlepergető hatás
A vízcseppek nem hatolnak át a vakolat struktúráján, hanem megtartják a formájukat és leperegnek a homlokzaton.
Legmagasabb vízállóság
Legmagasabb vízállóság
Galéria


Legmagasabb vízállóság
A vakolat felszíne és a belső szerkezete is ellenáll a vízfelvételnek, ezáltal nem lesz könnyedén nedves.
Tökéletes páramentesítés
Tökéletes páramentesítés
Galéria


Tökéletes páramentesítés
A vakolat sűrű szerkezetének köszönhetően vízálló és páraáteresztő. A heves esőzések után keletkező nedvességet is könnyen kivezeti.
Gyors száradás
Gyors száradás
Galéria


Gyors száradás
A kettős mechanizmusnak köszönhetően a vakolat rendkívül gyorsan szárad és ellenáll a nedvesség felhalmozódásnak.

Előnyök
Akár új építkezésről, akár felújításról legyen szó egy családi ház vagy kiterjedt lakóépület esetén: a Ceresit szilikon homlokzati vakolatok Double Dry technológiával hosszú távon megvédik a beruházásunkat.

Kiváló megjelenés
 • Nincs több nedves folt okozta szennyeződés vagy elszíneződés
 • Alacsonyabb mértékű koszolódás
 • Minimalizált lehetőség az algásodás és gombásodás kialakulására
Kiterjedt tartósság
 • Hosszabb homlokzati élettartam
 • Magasabb tulajdonérték
 • Kényelem
 • Fenntarthatóság
Alacsonyabb karbantartási költségek
 • Meghosszabbított felújítási ciklusok
 • Apró tisztítási munkák
 • Nincsenek költséges javítások, sem rendszer romlás

A Ceresit vakolatok letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Ceresit vakolatok
10 termék

A vakolatok mint a hőszigetelő rendszer utolsó részei, nagyon fontosak. További tulajdonságokat adnak a rendszernek, és biztosítják a lehetőséget, hogy a színek és szerkezetek széles választékának köszönhetően stílusos és szép homlokzatokat tudjunk kialakítani

10 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Fedővakolatok
Fedővakolatok
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...