proidea.hu online termékinformációs katalógus

Ceresit szilikon homlokzati vakolat Double Dry technológiával


2019. január 28.

Tartsa tisztán és szárazon épületének homlokzatát

Ceresit szilikon homlokzati vakolat Double Dry technológiával

A homlokzat különböző környezeti hatásoknak van kitéve egész évben. A kosz, kipufogógázok, ipari és közlekedési szennyeződések, az erős esőzések és a szél mind hatással vannak a homlokzat külső megjelenésére, valamint gyorsíthatják a szennyeződések megtapadását, a nedvesség felhalmozódását, illetve a gombásodás és az algásodás folyamatát. Ennek következtében a homlokzat külsején maradandó foltok keletkezhetnek, elhanyagoltság érzését keltheti, továbbá az épület is megrongálódhat. Annak érdekében, hogy a szigetelés hosszútávon is megőrizze hatékonyságát, valamint szép és esztétikus maradjon, ajánlott a homlokzati hőszigetelő rendszer záróelemeként egy olyan fedővakolat alkalmazása, amely többet nyújt annál, mint csak a falak lefedése.
A legújabb Ceresit szilikon homlokzati vakolatok az új Double Dry technológián alapulnak. Ez a kiváló formula lehetővé teszi az első osztályú homlokzati vakolat elkészítését, valamint tökéletesen véd és hosszútávon megőrzi a homlokzat szépségét.

Egyedi összetétel
Az új Ceresit szilikon vakolat továbbfejlesztett összetevőket tartalmaz: nagy teljesítményű polimer diszperziót, speciális adalékanyagokat, víztaszító szereket és prémium szilikát kötőanyagot. Ez az egyedi formula egy extrém tartós, rendkívül sima és nagy sűrűségű 3D mikrostruktúrájú szerkezetet hoz létre a kötési folyamat során. Az eredmény pedig egy víztaszító vakolat, mely antisztatikus, öntisztuló és kiváló ellenállóképességű a környezeti és egyéb hatásokkal szemben.
A vízálló, víztaszító vakolatfelszín drámaian csökkenti a vízfelvétel lehetőségét és a kosz megtapadását – ezáltal az algásodást és a gombásodást is. Ugyanakkor a szilikon vakolat erős szerkezete megvédi a homlokzatot az időjárás viszontagságaitól, illetve a mechanikai károktól. Megbízható és tartós.
A Ceresit szilikon vakolat előnyeit nem csak az egyedi formulának, hanem a Double Dry technológiának is köszönheti. Először is, alacsonyabb a kosz szemcsék megtapadása a vakolat felszínén, így a homlokzati szennyeződések is könnyebben eltűnnek a víz és szél jóvoltából. Továbbá a sűrű és erős struktúrának köszönhetően még ellenállóbb a hőmérsékleti változásokkal és a mechanikai behatásokkal szemben. Maga a vakolat is rugalmasabb, ezáltal megelőzhető a mikrorepedések kialakulása. Mitöbb a vakolat sűrű struktúrája vízálló, ugyanakkor rendkívül páraáteresztő – így bármi nemű nedvesség, amely egy erős esőzés után maradhat, könnyedén és alaposan felszárad.

A Double Dry technológia kettős funkciója
A Double Dry technológia a tisztaság és a tartósság szempontjából kiemelkedő tulajdonságokkal készíti elő az utat a szilikon homlokzati vakolatok új generációjának.

A Double Dry technológia ennek biztosítása érdekében két lényeges funkciót emel ki:
 • Extrém vízállóság
 • Kiváló páraáteresztő képesség a gyorsabb száradás érdekében
A kettős védelmi mechanizmusnak köszönhetően a vakolat felülete nagyon gyorsan kiszárad és ellenáll a nedvesség felhalmozódásának.
Végeredményként a vakolat hosszútávon ellenáll a szennyeződésekkel szemben, valamint minimalizálja a biológiai támadások – gombásodás és algásodás – kialakulásának lehetőségét.
 
Vízlepergető hatás

Vízlepergető hatás
A vízcseppek nem hatolnak át a vakolat struktúráján, hanem megtartják a formájukat és leperegnek a homlokzaton.
  Legmagasabb vízállóság

Legmagasabb vízállóság
A vakolat felszíne és a belső szerkezete is ellenáll a vízfelvételnek, ezáltal nem lesz könnyedén nedves.

Tökéletes páramentesítés

Tökéletes páramentesítés
A vakolat sűrű szerkezetének köszönhetően vízálló és páraáteresztő. A heves esőzések után keletkező nedvességet is könnyen kivezeti.

Gyors száradás

Gyors száradás
A kettős mechanizmusnak köszönhetően a vakolat rendkívül gyorsan szárad és ellenáll a nedvesség felhalmozódásnak.Előnyök
Akár új építkezésről, akár felújításról legyen szó egy családi ház vagy kiterjedt lakóépület esetén: a Ceresit szilikon homlokzati vakolatok Double Dry technológiával hosszú távon megvédik a beruházásunkat.

Kiváló megjelenés
 • Nincs több nedves folt okozta szennyeződés vagy elszíneződés
 • Alacsonyabb mértékű koszolódás
 • Minimalizált lehetőség az algásodás és gombásodás kialakulására
Kiterjedt tartósság
 • Hosszabb homlokzati élettartam
 • Magasabb tulajdonérték
 • Kényelem
 • Fenntarthatóság
Alacsonyabb karbantartási költségek
 • Meghosszabbított felújítási ciklusok
 • Apró tisztítási munkák
 • Nincsenek költséges javítások, sem rendszer romlás

A Ceresit vakolatok letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1113 Budapest, Dávid F. u. 6.
Telefon: +36 1 372 5555
Fax: +36 1 209 1543
E-mail:
Web: www.cimsec.hu
Web: www.ceresit.hu
Husz Máté
  +36 30 816 2202
   
   
   
   
A Henkel Magyarország Kft. – jogelődjeivel együtt – 1987 óta működik Magyarországon. Tulajdonosa a bécsi székhelyű Henkel Central Easten Europe. A vállalat hazánkban három üzleti területen folytatja tevékenységét: Laundry & Home Care, Beauty Care és Adhesive Technologies.
A Laundry & Home Care üzletág olyan jól ismert és nagyrészt piacvezető márkák értékesítésével foglalkozik, mint a Biopon, a Persil és a Tomi mosószerek, a Silan öblítő, illetve a takarítószerek közül a Bref, a Clin, a Sofix, és az Opti.
A Beauty Care üzletág a haj-, test- és szájápolás területén kínál kiváló, népszerű világmárkákat, ezek többek közt a Fa, a Palette, a Syoss, a Taft, és a Vademecum. Professzionális felhasználásra készülnek a Schwarzkopf Professional fodrászati termékek.
Az Adhesive Technologies üzletág egyrészt lakossági és szakipari ragasztóanyagokat kínál irodai, barkács és építési területekre (Ceresit, Cimsec, Pattex, Pritt), másrészt ipari felhasználáshoz forgalmaz ragasztó, tömítő és felületkezelő anyagokat, illetve technológiákat (Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson, Aquence).
A Henkel Magyarország Kft. jelenleg két gyárban folytat termelést.
Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A Henkel gyár a vállalat közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja.
2012-ben zöldmezős beruházással épült meg a Komárom-Esztergom megyei Környén a Henkel új ragasztógyára, ahol jelenleg vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagok készülnek.
A Henkel magyarországi központja Budapesten található.
Márkanevek: Ceresit, Cimsec
További hírek a Fedővakolatok termékkategóriában
További hírek a Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Ceresit  szilikon  homlokzat  vakolat  fedővakolat  vízállóság  páramentesítés  vízlepergető  hatás  double  dry