proidea.hu online termékinformációs katalógus

BOKI padlókonvektor takarórácsok


2019. február 13.

A takarórácsok gyártásához speciális profilú alumínium, rozsdamentes acél és fa elemeket használnak

BOKI padlórácsok A padlókonvektorok egyetlen látható eleme a takarórács és annak kerete, amely általános felületterhelést tesz lehetővé és azt a padlókonvektor peremén keresztül a padlóra vezeti át. A bordák formája, elhelyezkedése és egymás közötti távolsága jelentősen hozzájárul a hőcserélő által keltett légáramlás optimalizálásához. Ezeket figyelembe véve a BOKI speciális profilú alumínium, rozsdamentes acél és fa elemeket használ a takarórácsok gyártásához.

A takarórácsok a padlókonvektorokkal együtt vagy azoktól külön is elérhetők. A BOKI katalógusban megadott takarórács standard méretek mellett egyedi igényeknek megfelelően, egyedi méretben is rendelhetők akár sorolható verzióban is. Igény esetén a padlókonvektorok rácsainak színe a RAL színskála szerint a belső tér színvilágához igazítható.

Speciális igényeknek megfelelően a takarórácsok készülhetnek íves, sarok és medencetéri változatban is. Igény esetén a padlókonvektor rácsokat a BOKI munkatársai a helyszínen be is szerelik.

Változatok

A takarórácsok hosszanti és feltekerhető kereszt irányú elrendezésben készülnek. A feltekerhető keresztrács távtartó gyűrűkkel ellátott, sorba fűzött elemekkel rendelkezik. Ez a kivitel minden anyagváltozatban és konvektorhosszhoz rendelkezésre áll. A hosszanti rácsok kizárólag dúralumíniumból vagy acélból készülnek és nem alkalmazhatók a BOKI egyes ventilátoros padlókonvektor verziói esetén.

A takarorácsokhoz számos keret is választható. Az esztétikai és szerkezeti igényeknek megfelelően lehet "U", "L", vagy "Z" profilú keret.
BOKI padlórácsok BOKI padlórácsok A takarórácsok anyaga

A takarórácsok dúralumíniumból, saválló acélból vagy fából készülhetnek. Az elemek szabványos magassága 20 mm. A dúralumínium rácsok szabványos színe lehet natúr, sötétbronz, világosbronz és fekete, illetve igény szerint egyedi RAL szín. A fa takarórácsok bükkfából vagy tölgyfából készülnek. Mindkét esetben a fa lehet nyers, pácolt vagy lakkozott felületkezelésű. A nyers változatoknál a mérettartósságot egyik fatípusnál sem tudják garantálni, mivel a nyers fa mérete a környezeti páratartalom függvényében változhat.

A BOKI padlókonvektorok letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Ha a BOKI padlókonvektor takarórácsokról további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a BOKI Industries munkatársától, használja a megfelelő gombot.

 

Termék
Termékcsalád  Aquilo padlókonvektorok

A BOKI Aquilo padlókonvektorok a beltéri fűtés új és egyedi módját kínálják. Építhetők padlóba, ablakpárkányba, lábazatra. Alkalmazhatók száraz és nedves medencetéri környezetben egyaránt. A széles típus, méret és egyedi méretű egyenes, sarok vagy íves megoldásoknak köszönhetően nagy szabadságot nyújtanak a konvektorok kiválasztásakor. Legyen az konvekciós, ventilátoros vagy fan-coil típusú hűtő-fűtő változat. Elhelyezésük elsősorban a parapet nélküli üvegfelületek előtt szükséges, ahol a legnagyobb igény van a hő pótlására. A nyári időszakban a hűtés funkcióval is ellátott fan-coil típusok jó szolgálatot tesznek a helyiség hűtése érdekében. Igény esetén külső levegő csatlakoztatására is alkalmasak, így a friss levegő fűtésével-hűtésével növelhető a helyiségek komfort érzete és a levegő minősége. A feltekerhető és hosszanti fedőrácsokk széles anyagválasztékának és esztétikus kialakításának köszönhetően szinte bárhol belesimulnak környezetükbe, lehetővé téve elhelyezésüket ott is, ahol hagyományos radiátorokat nem szeretnénk látni. A termékek megtalálhatóak a Bausoft WinWatt tervező szoftver adatbázisaiban, illetve az állandó magyarországi képviseletnek köszönhetően ingyenes helyszíni felmérés, tervezési és szerelési tanácsadás igényelhető.

Termékcsalád  Aura OnFloor konvektorok

A padlóra szerelhető Aura konvektorok többféle felhasználást tesznek lehetővé. Az alacsony szerkezeti magasságnak köszönhetően (190 mm-től, a tartólábakat beleértve) a padlóra szerelt konvektorok ideális választást nyújtanak a nagy üvegfelülettel rendelkező helyiségekben. Irodaépületek, télikertek vagy kirakatok esetében a padlón álló Aura konvektorok megszámlálhatatlan felhasználási lehetőséggel szolgálnak. A falra szerelhető Slim konvektorok kisméretű változatai szegélyfűtésként is használhatóak és optimális kiegészítői a padlóra, vagy a padlóba szerelhető padlókonvektoroknak. A padlóra vagy parapetre szerelhető konvektorok önmagában is alkalmazhatók melegvizes fűtési rendszerek hőleadójaként. A konvektorok egyszerre felelnek meg a modern kor igényeinek a kis méret, a maximális teljesítmény és a megnyerő dizájn tekintetében. A Cu/Al hőcserélők késleltetés nélkül reagálnak a helyiségek megváltozott hőigényére és kiválóan ellensúlyozzák az ablakok felől érkező hideg légáramlatokat. A konvektorok külső burkolata közvetlenül nem érintkezik a fűtővízzel, ezáltal megakadályozva a hősugárzásból eredő hőveszteséget, különösen az üvegfelületeknél, így jelentősen csökkentve az üzemeltetési költségeket. A termékek megtalálhatóak a Bausoft WinWatt tervező szoftver adatbázisaiban, illetve az állandó magyarországi képviseletnek köszönhetően ingyenes helyszíni felmérés, tervezési és szerelési tanácsadás igényelhető.

Cég
Székhely: 61300 Brno, Mathonova 25
Mobil: +36 20 924 1001
E-mail:
Web: www.bokiheat.eu/hu/
Zugschwert Csaba
regionális értékesítési és marketing vezető +36 20 924 1001
   
   
A BOKI Industries termékpalettája két fő csoportot foglal magába: padló-, szabadon álló és falra szerelt konvektorok, valamint dizájn konvektorok gyártása és fejlesztése, továbbá a lemez elemek gyártása és a kész felületek felületkezelése. A BOKI HEAT márka által képviselt termékek biztosítják az optimális, jóleső melegérzetet a lakó-, köz- és kereskedelmi épületekben, irodákban és ipari épületekben.
További hírek a Radiátorok és falszegélyfűtések termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  BOKI  padlókonvektor  takarórács