Biztonság és kényelem a Leier kéményrendszerekkel

A kályha- és kandallóépítő szakemberek is nagyra értékelik

Leier kéményrendszerek
Leier kéményrendszerek
Bár egy épület kéményrendszerének kiválasztása a megrendelő mellett leginkább a tervezők döntésétől függ, talán senki sem tud annyit a kémények gyakorlati előnyeiről és hátrányairól, mint a beépítést és próbaüzemet végző tapasztalt szakemberek. Kocsis Csaba, a Leier Hungária Kft. kémény-üzletág vezetője a közelmúltban a cserépkályha- és kandallóépítők szakmai találkozóján vett részt, ahol a Leier kéményrendszerek előnyeiről és felhasználási területeiről tájékoztatta az ipartestület tagjait.

- A tapasztalt szakemberek nyilván alaposan megismerték már a Leier kéményrendszereket és kérdésekkel is készültek. Melyek voltak a legérdekesebb felvetések?
- A legtanulságosabb kérdés a legidősebb kályhásmestertől érkezett, aki egy gyakori problémáját vetette fel. Régi, alapos szakemberként a felépített a kályhát ő mindig csak próbafűtés után adja át a megrendelőjének. Többször előfordult azonban, hogy ha két kéménykürtő volt egymás mellé építve, és a másik kéményen olyan gázkazán volt, amelyik az égéshez a levegőt a kéményen keresztül a szabadból kapta, akkor a begyújtás után a kályha égéstermékét beszippantotta. Ekkor a gázkazán a benne lévő biztonsági rendszer miatt leállt, újra kellett indíttatni szakemberrel, ami nem kis költséggel járt. Számára is kellemetlen minden ilyen eset, hiszen ilyenkor érthetően felmerül a felelősség kérdése. Azt szerette volna megtudni, hogy mit talált ki a termékfejlesztés során a Leier, hogy ez ne történjen meg? - mesélte Kocsis Csaba, aki az érdeklődő szakembernek elmondta, hogy a kétkürtős Leier kéményrendszerek kialakításánál fokozottan ügyeltek az ilyen esetek kiküszöbölésére. A szélcsatornában elvégzett kísérletek eredményeként a Leier kétkürtős kéményekben egy szellőzőcsatornát alakítottak ki a két kürtő közé, így a két kitorkolás távol került egymástól. Ez a távolság biztosítja a biztonságos működést.
- Napjainkban ismét kedveltek a kandallók. A kandallóépítők számára mi a legfontosabb elvárás egy kéménnyel szemben?
- Mióta a modern nyílászárók szinte légmentesen zárnak és nem megoldott a lakások szellőzése, egyre fontosabb, hogy a kandallók és cserépkályhák levegőellátását meg lehessen oldani a kéményeken keresztül. A jelenlévők valamennyien kíváncsiak voltak arra, hogy ez megvalósítható-e a Leier kéményekkel? Természetesen igen, hiszen a Leier szellőzőkürtős kéményei, legyenek azok egykürtős, vagy kétkürtős kialakításúak, alkalmasak arra, hogy az égéshez szükséges levegőt biztosítsák a kályhák és kandallók számára is. Ráadásul ez a levegő már előmelegített, ami kedvezőbb az égés, ill. a kályha hatásfoka szempontjából is.
- De a Leier kétkürtős kéményének szellőzőkürtője kiválóan alkalmas arra is, hogy segítségével megoldjuk a lakás gravitációs szellőztetését, vagy rákössük például a konyhai páraelszívót is.
Kevesen gondolnak csak bele, hogy a szellőzőkürtő milyen praktikusan alkalmazható akkor, amikor a kész lakásba szeretnénk bevezetni a kábel- vagy műholdas televízió-, vagy az internet kábeleit, a lakásriasztó kiépítéséhez szükséges vezetékeket. Sok hasznos berendezés vezetékelését is megoldhatjuk kéményünk szellőzőkürtőjén keresztül anélkül, hogy födémet, vagy falat kellene bontanunk - ráadásul így jól védett helyre kerülnek ezek a fontos kábelek.
Kocsis Csaba, a Leier szakértője szerint a kéményekkel kapcsolatos döntéseket érdemes alaposan átgondolni és mérlegelni, mert egy jó döntéssel sok pénz és kellemetlenséget takaríthatnak meg a megrendelők.

További praktikus és konkrét tanácsokat nyújt a megfelelő kéményrendszer kiválasztásához a Leier "Kéményt okosan!" című, lapozható e-kiadványa, illetve a Leier honlapja www.leier.eu.

A Leier kéményrendszerekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Leier Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
Kéményt okosan!
Kéményt okosan!
A hírben szereplő termékek
Leier LSK kéményrendszer Leier SMART kéményrendszer Leier LK kéményrendszer Leier Multikeram LAS kéményrendszer
 
Leier kéményrendszerek
6 termék

A Leier kéményrendszereket hosszú használatra tervezték, kerámia béléscsövük több évtizedig ellenállnak a kémény üzemelése során keletkező káros anyagoknak (például a füst maró savjának) és az óhatatlanul kicsapódó nedvességnek is. A Leier kéménytípusai között bármilyen tüzelőanyaggal történő fűtéshez talál kéményt. Választhat univerzális (minden tüzelőanyaghoz kiváló) vagy speciális (az adott tüzelőanyaghoz a legoptimálisabb) kéményt.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kémények
Kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...