Baxi Prime 1.24 kondenzációs fali fűtőkazán az Ép-Gépész Holding Kft. kínálatában

Kisméretű, kezelőfelülete egyszerű és felhasználóbarát és megfelel az ErP előírásoknak

Az elmúlt két év folyamán a bevezetésre került Európai Uniós rendeletcsomag (ErP direktíva, Ökodesign irányelv) következtében jelentősen átalakult hazánkban is a gázkazánok piaca. A változásokra a Baxi is reagált: bővítette kondenzációs gázkazánjainak választékát és megkezdte Baxi Prime néven kondenzációs kombi- és fűtő gázkészülékei forgalmazását.
vBaxi Prime 1.24 kondenzásiós fali kazán
vBaxi Prime 1.24 kondenzásiós fali kazán

A Prime a Baxi belépő (basic) szintű készülékcsaládja. Kifejlesztésének oka nem titkoltan az volt, hogy alternatívát nyújtson azoknak, akik eddig a hagyományos kazánokat vásárolták. A Baxi erőteljes, stabil készüléket hozott létre. Nem sok, de megbízhatóan működő funkcióval, egyszerű, felhasználóbarát kezeléssel. Persze egy termék erényei és hiányosságai a mindennapi használat során mutatkoznak meg igazán. Szerencsére a Prime ezen a téren sem okozott csalódást. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a végfelhasználók, szerelők, szervizesek nemcsak elfogadták, de meg is szerették a Prime készülékeket.

A Prime sorozat a tavalyi évben tovább bővült, megjelent a Baxi Prime 1.24. Akik ismerik a Baxi készülékek elnevezési logikáját, azonnal láthatják, hogy egy 24 kW névleges hőteljesítményű fűtő készülékről van szó. Megjelenése és mérete megegyezik a sorozat eddigi tagjaival, de fontos megjegyezni, hogy 700 mm magasságával, 395 mm szélességével és 279 mm mélységével a Baxi Prime 1.24 kategóriájának egyik legkisebb készüléke. Továbbá a nettó tömege is mindössze 26 kg. Így kiválóan alkalmazható olyan helyeken is ahol meglévő, kisméretű hagyományos vagy kondenzációs kazánt szeretnénk kiváltani és korlátozottak a beépítési méretek. A külsőnél maradva, fontos a készülék kezelőfelülete, mely egyszerű és felhasználóbarát. Egy-egy kezelőgombbal szabályozható a fűtési és HMV hőmérséklet. Ezek értékét a kijelzőn láthatjuk is az aktuális üzemállapot és néhány egyéb fontos információ mellett.

A Baxi Prime 1.24 kondenzációs gázkazán, így a beépített időjáráskövető szabályzás természetesen része a készülék vezérlésének. A külsőhőmérséklet-érzékelő (QAC34) opcionálisan csatlakoztatható. Használatával elősegítjük a kondenzációs kazán ideális működését. Folyamatosan a külső hőmérséklettől függő (egy általunk beállított és a fűtendő épület fizikai paramétereire jellemző fűtési jelleggörbe alapján) ideálisan alacsony előremenő és visszatérő víz hőmérséklet biztosítható – megfelelő viszonyokat teremtve ezzel a kondenzációs kazán energiatakarékos működéséhez.

A Baxi Prime 1.24 és a készülékcsalád korábbi tagjai között a legfontosabb különbség a HMV előállítás módja. Míg a kombi készülékekben (Prime 24, Prime 28) ez átfolyó rendszerben történik, addig a Prime 1.24-hez indirekt HMV tároló csatlakoztatható. Ez lényegesen magasabb használati melegvíz-komfortot biztosít, annál is inkább, mivel HMV üzemmódban a Prime 1.24 névleges hőteljesítménye 28 kW.

A működéshez szükséges és a HMV előnykapcsolást biztosító háromjáratú motoros váltószelep a készülék része. Természetesen indirekt tároló alkalmazása esetén használnunk kell a Baxi jól bevált tároló hőmérséklet-érzékelőjét (QAZ36), ami viszont nem a kazán tartozéka. A Baxi Prime 1.24 kazánok 1:5-ös modulációs tartománnyal rendelkeznek. Azaz a készülék névleges hőteljesítménye széles sávban (4,8 – 24 kW között) képes alkalmazkodni a fűtési rendszer pillanatnyi hőigényéhez. Így a kazán gazdaságosan működhet alacsony hőigényű épületek esetében is, illetve az átmeneti (őszi, tavaszi) időszakokban. A Baxi Prime 1.24-ben felfedezhetjük a gyártó korábbi készülékeiben jól vizsgázott részegységeket. A kazánok Giannoni nemesacél primer hőcserélővel rendelkeznek, mely ellenáll a magas hőmérsékletnek és a kondenzáció során keletkező agresszív anyagoknak. A hőcserélőt új fejlesztésű szigetelő burkolattal látták el, ami jelentősen csökkenti a sugárzási veszteséget és fokozott hangszigetelést biztosít.
vBaxi Prime 1.24 kondenzásiós fali kazán - technikai adatok
vBaxi Prime 1.24 kondenzásiós fali kazán - technikai adatok


A készülékek beépített ERP kompatibilis keringtetőszivattyúval rendelkeznek, továbbá tartalmazzák a 7 literes fűtési tágulási tartályt, és a 3 bar-os biztonsági szelepet.

Végül pedig szót kell ejteni a Baxi Prime 1.24 alacsony károsanyag (NOx, szilárd részecske) kibocsátási értékeiről. Mivel az ERP rendeletcsomag előírja, hogy 2018. szeptember 26. után csak olyan földgáz üzemű fűtőberendezések kerülhetnek az Európai Unió és így Magyarország piacára is, melyek nitrogén–oxid (NOx) kibocsátása nem haladja meg az 56 mg/kWh értéket.

A gondos fejlesztésnek köszönhetően a Baxi Prime sorozat tagjainak maximális NOx kibocsátási értékei nem érik el a fenti határérték 3-át, vagyis nagyon jónak minősülnek.

A Baxi Prime 1.24 készülékeket olyan helyeken javasolt beépíteni (legyen ez akár készülékcsere, vagy új telepítés), ahol a fűtési rendszer szabályozási igénye alacsony (jellemzően egy fűtési kör), de a felhasználó által elvárt HMV-komfortot egy kombi gázkazánnal már nem tudjuk kielégíteni.

A Baxi Prime 1.24 kondenzációs fali fűtőkazán letölthető adatlapjaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben információt vagy árajánlatot szeretne kérni a Gépész Holding Kft. munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Baxi Prime 1.24 kondenzációs fali fűtőkazán
 
Baxi Prime 1.24 kondenzációs fali fűtőkazán

1:5 modulációs tartomány, ultra kompakt méret: 700x395x279 mm. Kompozit hidraulikus szerelvénycsoport, nemesacél primer hőcserélő, nemesacél előkeveréses égő, beépített biztonsági szelep a fűtési körben: 3 bar, külsőhőmérséklet-érzékelő csatlakoztatható, beépített időjáráskövető-szabályozás NTC érzékelős hőfokellenőrzés, elektronikus gyújtás / folyamatos lángmoduláció, automatius by-pass szelep a fűtési körben.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...