Az Ariston legújabb fejlesztése a NUOS termékcsalád

NUOS használati-melegvíz hőszivattyú gazdaságos villamosenergia felhasználással

Ha a használati meleg vizet korábban gázüzemű vízmelegítővel oldottuk meg, akkor ajánlott, hogy helyette használati melegvíz-hőszivattyút használjunk. Az Ariston legújabb fejlesztése a NUOS termékcsalád. Levegő-vizes kialakítású fali (80 és 100 liter) és álló (300 liter) változatban is kapható. A gázfogyasztás költsége ezzel a kialakítással teljesen megszűnik, a villamos áram felvétele is közel 70%-kal kevesebb a gázfelhasználás költségénél. Egy szívó és egy nyomóoldal helyezkedik el a parapet-rendszerben. Ez a technológia szinte egyedülálló Magyarországon: hőszivattyú-rendszerek használati melegvíz-termelésre.

A NUOS használati-melegvíz hőszivattyú csupán látszólag hasonlít a hagyományos elektromos vízmelegítőkhöz. A háztartási víz- és elektromos hálózathoz kapcsolódó NUOS a normál üzemi ciklusa során nem használ annyi villamos energiát a víz közvetlen melegítésére, mint a hagyományos elektromos vízmelegítő, hanem az energiát racionálisabban alkalmazva, hatékonyabb módon, mintegy 2/3-dal kevesebb villamos energia felhasználásával éri el ugyanazt az eredményt.

A hőszivattyú arról kapta a nevét, hogy képes hőt átadni egy alacsonyabb hőmérsékletű forrástól egy magasabb hőmérsékletű forrás felé, azaz megfordítja a hő természetes áramlását, ami – mint tudjuk – a magasabb hőmérsékletű forrástól halad az alacsonyabb hőmérsékletű forrás felé. A hőszivattyú alkalmazása azzal az előnnyel jár, hogy (hő formájában) több energiát képes átadni, mint amennyi a működéséhez szükséges (villamos energia). A hőszivattyú „ráfordítás” nélkül képes a környezetben jelen lévő hőforrásokból energiát kivonni, a hőforrások jellegétől és rendelkezésre állásától függően.

A NUOS vízmelegítő a hőt a felfrissítendő, fülledt belső levegőből vonja ki, és ezzel hozzájárul a vízmelegítés hatásfokának növeléséhez. A környezeti levegő felhasználásához több különböző konfiguráció választható, ami a készülék sokoldalú alkalmazását teszi lehetővé különböző üzemelési feltételek mellett. A NUOS vízmelegítő az épületek energiateljesítményére vonatkozó specifikációknak megfelelően került megtervezésre és gyártásra. A készülék racionálisabb energiafelhasználást tesz lehetővé, illetve üzemeltetési költség-megtakarítást eredményez. A szabad energiaforrásokból történő hőelvonás a használati-melegvíz előállításhoz alkalmazott egyéb alternatív rendszerekkel szemben csökkenti a légkörbe irányuló kibocsátások környezeti hatásait.
 Ariston - NUOS hőszivattyú
Ariston - NUOS hőszivattyú
Ha a NUOS hőszivattyúval kapcsolatban további információt szeretne, kattintson a termékképre, ha katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni az Ariston Thermo Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...