Álló, kombinált üzemű használati melegvíz hőszivattyú az Ariston-tól

Egyedülálló technológiájú NUOS termékcsalád

Az Ariston legújabb fejlesztése a NUOS termékcsalád. 80-100-120-200-250 literes változatban kapható. Hőszivattyú rendszerek használati melegvíz termelésre – ez a technológia szinte egyedülálló Magyarországon. A gázfogyasztás költsége ezzel a kialakítással teljesen megszűnik, a villamos áram felvétele is közel 70%-al kevesebb a gázfelhasználás költségénél.
Genus Kairos Premium - kondenzációs gázkazán, napkollektor panelek, ndirekt tároló, hidraulikai tartozékok
Genus Kairos Premium - kondenzációs gázkazán, napkollektor panelek, ndirekt tároló, hidraulikai tartozékok
Egy hagyományos 120 literes villanybojler havonta egy négytagú családban, éjszakai áram használata esetén is közel 5500 Ft értékű villamos energiát fogyaszt, és ez az érték az évek során növekszik a fűtőszál vízkövesedése és a villamosenergia-árak emelkedése miatt.
A villanybojlereket leváltó új technológia, a használati melegvíz-hőszivattyú, amely mindösszesen csak két évvel ezelőtt jelent meg a magyar piacon, olyan helyzetben van, mint tíz évvel ezelőtt a kondenzációs technológia a gázkészülékeknél: egy teljesen új technológia, ami pontos magyarázatra szorul az előnyeit tekintve.
Ha 1824-ben Nicolas Léonard Sadi Carnot, a Carnot-körfolyamat atyja tisztában lett volna azzal, hogy találmányának közel kétszáz év után mekkora jelentősége lesz, biztosan jogdíjat kért volna a Francia Tudományos Akadémiától felfedezésre, amit eredetileg hőerőgépre fejlesztett ki, és azután ment át a hűtőgépiparba. Ha ezt a körfolyamatot megfordítjuk, akkor lehetősége van arra, hogy egy kondenzátoron keresztül ezt az energiát átadjuk például a felmelegítendő használati melegvíz számára. Az így lehűlt "hulladékhő", ami 17-20 °C-os, felhasználható a belső helyiség hűtésére is.
Az Ariston Thermo Hungária Kft. egy évvel ezelőtt kezdte meg NUOS márkanevű fali használati-melegvíz hőszivattyúinak forgalmazását. A pozitív piaci visszajelzések és értékesítések eredményeként a család három új taggal bővül: 200-250 literes változatban álló NUOS, amely hőszivattyúelv alapján készíti a meleg vizet, illetve a család 250 SOL változata, ami egy belső spirált is tartalmaz, amire napkollektort vagy gázkészüléket köthetünk.
A készülék saját maga dönti el, hogy éppen hőszivattyú vagy napkollektor üzemmódban dolgozik, az optimális energiafelhasználás érdekében. Maximális villamos felvétel 950 W, ami tökéletesen elég a 250 liter melegvíz elkészítéséhez. -5 °C-ig képes működni hőszivattyús üzemben, ez alatt pedig villamos fűtőszál (1500 W) segíti a melegvíz elkészítését. A tároló falának védelmét elektromos és magnéziumanóddal kétszeresen is biztosítják. LCD-monitoros kijelzés a végfelhasználó számára, ami a beüzemelő szerviznek külön menüt biztosít. A készülék COP 3,5-es értékkel dolgozik 15 °C-os beszívott levegőhőmérsékletnél. Az első fűtési idő kizárólag hőszivattyú üzemmódban kevesebb, mint hét óra. Felhasznált levegőmennnyiség: 300-500 m³/h. Zajkibocsátás 1 méter távolságról: 47 db (kicsivel magasabb, mint egy modern laptop hangja). Levegő-elvezetés és beszívás maximális hossza 10+10 méter, átmérője 150 mm. Hőszivattyús üzemmódban a maximális vízhőmérséklet 65 °C.
Összességében közel 70%-os megtakarítás érhető el egy hagyományos rendszerű használati melegvíz-készítéssel szemben. Ez éves szinten kb. 60 000 Ft, ami azt jelenti, hogy a termék megtérülési ideje kevesebb, mint 6 év.
A NUOS használati melegvíz hőszivattyúval kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az Ariston Thermo Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...