proidea.hu online termékinformációs katalógus

Aquastic puffer tartály a HAJDU Zrt.-től


2013. szeptember 06.

Három alaptípussal és hatféle űrtartalommal áll rendelkezésre

A fenntartható fejlődés érdekében az Európai Unióban is kitűzött célok, tervezett szabályozások, illetve civil kezdeményezések miatt egyre növekvő érdeklődés tapasztalható a megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerek, berendezések és azok fő elemei iránt. A különböző megújuló energiát hasznosító rendszerek a nagy kapacitású tárolók nélkül csak alacsony komforttal használhatók, vagy alig valósíthatók meg a hőtermelők és a hőfelhasználás szakaszossága, vagy folyamatos kis teljesítménye miatt.
A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. felismerte, hogy a környezettudatos fogyasztók igényeinek kielégítésére szükség van új, korszerű, minél gazdaságosabb, hazai gyártótól származó, a megújuló energiák felhasználhatóságát, komfortosságát elősegítő műszaki fejlesztésekre, termékekre, a felhasználókat támogató szakmai háttérre, biztonságot adó hazai szervizhálózatra.
Az említett piaci igények eredményesebb kiszolgálása érdekében a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. 2008-ban hozta létre a Megújuló Energia Üzletágát. Azóta a társaság szolár melegvíz előállító egységekkel, az ezekhez szükséges indirekt tartályokkal, puffertárolókkal, kondenzációs gázkazánokkal, vegyestüzelésű kazánokkal, valamint hőszivattyúkkal jelent meg a piacon.
A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. által most kialakított új Aquastic puffertároló termékcsalád kivitelezésénél a fő szempont az űrtartalom növelése, illetve olyan strukturális kialakítás, amely által rácsatlakoztathatók gáz- és olajtüzelésű fűtőkészülékek, szilárd tüzelőanyagú, biomassza kazánok, szolár rendszerek, valamint hőszivattyúk, továbbá összekapcsolhatók HMV indirekt tárolókkal is. Ezáltal a három alaptípussal (üres, egy, illetve két hőcserélős) és hatféle űrtartalommal (300-500-750-1000-1500-2000 liter) rendelkezésre álló második generációs puffertárolók a konkrétan jelentkező vásárlói igények alapján, műszakilag azokkal összhangban lettek kifejlesztve.

Az Aquastic puffertárolók gyártmánycsaládjának alapkivitelei:
AQ PT… puffertárolók alapkivitele
AQ PT…C puffertárolók egy hőcserélővel
AQ PT…C2 puffertárolók két hőcserélővel
Űrtartalom: 300, 500, 750, 1000, 1500, 2000 liter
A tárolók szigetelése max. 100 mm vastag poliuretán hab. A műbőr köpeny és a szigetelés 500 literes űrtartalom felett szerelhető, így ezeket eltávolítva (is) állítható a tároló az üzemelési helyére. Szigetelés nélkül a legnagyobb tároló is bevihető a 800-as ajtón. Az "üres", illetve az egy csőkígyós (AQ_PT és AQ_PT_C) tárolók 7 db 6/4"-os csatlakozócsonkot tartalmaznak a hőtermelők és a hőleadók csatlakoztatásához, valamint a 4 db 1/2"-os érzékelő, továbbá 2 db 1" csatlakozó csonkot. A két csőkígyós kivitelek (AQ_PT_C2 típusok) 6 db 6/4"-os, 4 db 1/2"-os, illetve 4 db 1"-os csatlakozó csonkot tartalmaznak. Az egy és két csőkígyós kivitelek (AQ_PT_C, AQ_PT_C2 típusok) a szolár vagy hőszivattyús rendszerek közvetlen csatlakoztatáshoz tartalmaznak egy vagy két hőcserélőt.

Az Aquastic puffertároló termékcsaláddal kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a HAJDU Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-4243 Téglás, külterület Hrsz: 0135/9
Telefon: +36 52 582 700
Fax: +36 52 384 126
E-mail:
Web: www.hajdurt.hu
Varga László
projektmérnök +36 52 582 857
   
   
   
A Hajdúsági Iparművek 1952-ben alakult. Háztartási készülékeket 1957-től gyártanak, fokozatosan bővülő típusválaszték és növekvő export mellett. Saját fejlesztésű és licencvásárlással honosított gyártmányokkal, valamint az ehhez tartozó géppark kialakításával a 80-as évekre létrehoztak egy közepes méretű iparvállalatot. Cégük 1993-ban átalakult részvénytársasággá. Vállalatuk legfontosabb termékcsoportjai a hőtechnikai háztartási készülékek (forróvíztárolók, vízmelegítők), a szolár fűtési rendszerek és a motoros háztartási készülékek (mosógépek, centrifugák).
Márkanevek: HAJDU, Aquastic
További hírek a Közvetett fűtésű melegvíztárolók, puffertartályok termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  hajdu  Aquastic  puffer  tartály  puffertároló