proidea.hu online termékinformációs katalógus

Aquarea levegő-víz hőszivattyús rendszerek a Panasonictól


2011. április 01.

Maximális hatékonyságú megoldás fűtésre, hűtésre, használati melegvíz előállításra

Több, mint 30 éves tapasztalatával és a világ 120 országába történő exportjával a Panasonic a légkondicionáló piac vezetői közé tartozik. 100 milliónál is több legyártott kompresszora garanciát jelent készülékeinek minőségére, amelyekre 5 év teljes körű jótállást vállal a gyár. Az Aquarea levegő-víz hőszivattyú sorozat maximális hatékonyságú megoldás fűtésre, hűtésre, használati melegvíz előállításra akár új építésű, akár meglévő épületek esetén.

2010 júliusától az úgynevezett split rendszerű, osztott levegő-víz hőszivattyúk elérhetőek 7-16 kW névleges fűtési teljesítmény tartományban, 5 lépcsőben, amelyeket ősszel követ a kompakt kialakítású, mono-blokk berendezés. Az osztott rendszer egy kültéri kompresszor-kondenzátor egységből, és egy beltéri hidraulikus modulból áll, amelyek között R410A hűtőközeg közvetíti a kültéri levegőből kinyert hőenergiát. Mivel a kültérben a hűtőközeg kering, nincs szükség fagyvédelmi módszerekre, elektromos kísérőfűtésre, etilén-glikol alkalmazására, amelyek mindig csökkentik a rendszer hatékonyságát. A lenti táblázatban közölt fűtési teljesítmény-tényező (COP) adatok, méltán emelik a piac vezetői közé.
  Hőszivattyús rendszerek a Panasonic-tól

 
 7 kW
 9 kW
 12 kW
 14 kW
 16 kW
 Külső hőmérséklet 7°C
 Fűtőteljesítmény (kW)
 7.00
 9.00
 12.00
 14.00
 16.00
 COP
 4.40
 4.10
 4.67
 4.50
 4.23
 Külső hőmérséklet -7°C
 Fűtőteljesítmény (kW)
 5.15
 5.90
 10.00
 10.70
 11.40
 COP
 2.65
 2.50
 2.70
 2.62
 2.55

A gyártó nagy hangsúlyt fektet a berendezései széles körű felhasználhatóságára, egyszerű telepíthetőségére, kezelhetőségére:
 • fűtési külső hőmérséklet tartomány: -20 - +35 °C között,
 • hűtési külső hőmérséklet tartomány: +16 - +43 °C között,
 • fűtési/hűtési előremenő hőmérséklet: 25-55 °C/5-20 °C között,
 • kiemelkedő hatékonyságú, inverteres kompresszor,
 • egy és három fázisú elektromos betáplálási lehetőség az összes típusnál,
 • kültéri-beltéri maximum csövezési távolság akár 40 m, ebből szintkülönbség akár 30 m,
 • külső hőmérséklet követő vízhőmérséklet szabályozás a maximális komfortért, energiahatékonyságért,
 • helyiséghőmérséklet alapján történő szabályozási lehetőség külső szobatermosztáttal,
 • igényekhez alakított üzemmódok: fűtés, fűtés+HMV, hűtés, hűtés+HMV, csak HMV,
 • szabadon konfigurálható időprogramok alapján történő üzemmód váltás igényekhez igazodva,
 • 3 vagy 2 járatú szelepek vezérlése fűtés-hűtés-HMV készítés átváltáskor,
 • 7-9 kW-os esetén 3 kW, 12-16 kW-os esetén kétfokozatú 6 kW-os kiegészítő elektromos fűtőbetétek,
 • kompakt kialakítás, beltéri egység frontlapján felhasználóbarát kezelőfelület, nyomásmérő,
 • manuálisan aktiválható fűtőbetétek a hirtelen fellépő plusz energiaigények (létszám) fedezésére.
A tartozékként választható 200 vagy 300 literes melegvíz-tároló rozsdamentes kivitelű, a benne található 3 kW-os elektromos fűtőbetét ki-be kapcsolását a beltéri egység vezérlője végzi. Beállítható fertőtlenítési üzemmód, ami maximum egyszer egy héten előre konfigurált időpontban, vízhőmérsékleten, időtartam alatt a tartályban lévő vízmennyiséget fertőtleníti.
A napkollektorokhoz csatlakozás esetén külön vezérlőpanel (opció) szabályozza, hogy mikor érkezzen a melegvíz a tartály hőcserélőjébe a kollektorok felől, annak függvényében, hogy a szolár vezérlőegység mikor indítja a szivattyút.
A hőszivattyú meglévő kazánhoz is csatlakoztatható, így a bivalens rendszerek megfelelő hőforrása is lehet.

Az Aquarea levegő-víz hőszivattyúk letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Termékcsalád  Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk

A Panasonic magas hatékonyságú hőszivattyú technológiára épülő új Aquarea rendszere nem csak otthona fűtéséről és meleg vizéről gondoskodik, hanem nyáron hihetetlen teljesítményt nyújtva hűt is. Ezáltal az időjárási viszonyoktól függetlenül biztosít otthonában tökéletes kényelmet, még akkor is, ha a külső hőmérséklet -15°C értékre süllyed. A Panasonic új hőszivattyúit az alacsony energiafelhasználásra vonatkozó követelményeknek megfelelően tervezték, melyek kiemelkedő hatékonysága ellenére a működési költségek alacsonyak maradnak.
Az Aquarea rendszer melyet napelemekkel megtermelt árammal is megtáplálhatunk képes megtermelni a melegvizet a fűtési rendszer és a háztartás számára, bizonyos típusok ráköthetőek meglévő radiátoros rendszerekre is, de természetesen a legjobb megoldás a fűtési rendszer minden elemének, beleértve a fűtési hőleadóknak a cseréje, korszerűsítése.


Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz utca 4. – Office Garden III.
Telefon: +36 1 382 6060
Fax: +36 1 382 6071
Telefon: +36 80 201 006
E-mail:
Web: www.aircon.panasonic.hu
Web: www.panasonicaquarea.hu
Sinka András
épületgépész mérnök üzletkötő  
   
   
   
   
   
A 2018-ban fennállásának századik évfordulóját ünneplő Panasonic vezető szerepet tölt be az elektronikai technológiák fejlesztésében. A vállalat sokrétű megoldást kínál ügyfelei számára, legyen szó fogyasztói elektronikáról, háztartási gépekről, autóiparról vagy vállalati megoldásokról. 1918-as alapítása óta a vállalat világcéggé nőtte ki magát, jelenleg világszerte 495 leányvállalattal és 91 társult vállalkozással működik. A legfrissebb üzleti eredmények szerint a konszolidált nettó árbevételük elérte a 61,711 milliárd eurót. A vállalat minden területen folyamatosan új értékek teremtésére törekszik, a technológiai fejlesztéseit arra használja, hogy jobb életet és fenntarthatóbb világot teremtsen a fogyasztói számára.

A Panasonic légkondicionálói 1958 óta elérhetőek a piacon. A cég mára világszerte több mint 120 országba exportál és 200 millió legyártott kompresszorral, a légkondicionáló szektor egyik vezetőjévé vált. A Panasonic négy kategóriában kínál innovatív megoldásokat, a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére. A Panasonic különös figyelmet fordít a magas minőségű megoldásokra, amit a jól átgondolt dizájnnal és az egészséges levegő garanciájával biztosít. Mindezt az hatékony energiafelhasználás legszigorúbb szabályai betartása mellett teszi, a környezetre gyakorolt káros hatások és a zajkibocsátás csökkentésével.
Márkanevek: Panasonic
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Aquarea  levegő-víz  hőszivattyú  Panasonic