A Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszer új összefolyói

A fejek most még inkább kompaktak és kényelmes az üzemeltetésük

Egy esővíz-elvezető rendszernek csupán egyetlen dolgot kell tudnia: a vizet gyorsan és megbízhatóan elvezetni a tetőről. Annak érdekében, hogy ez a jövőben még egyszerűbben megvalósulhasson, a Geberit a Pluvia rendszer leggyakrabban alkalmazott tetőösszefolyóit teljesen megújította, s ezzel egyidejűleg az egész termékválasztékot is korszerűsítette.

A Geberit Pluvia több mint 40 éve megbízhatóan vezeti el a vizet bevásárlóközpontok, futballstadionok, repülőterek, múzeumok és egyéb épületek tetejéről szerte a világon. Ez idő alatt a rendszer nemcsak a nagy és nagyon nagy tetőfelületek, hanem a nagyon összetett tetőszerkezetek esetén is kiválóan bizonyított.

A Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszer működése vákuumos elven alapul. Kialakítását olyanra tervezték, hogy heves esőzésnél a csővezetékek gyorsan és teljes mértékben telítődjenek vízzel. Ezáltal egy zárt és gyorsan áramló vízoszlop jön létre, amely hatékonyan leszívja a vizet a tetőről. Az ily módon működő esővíz-elvezető rendszerek lefolyási teljesítménye igen magas. Ezenkívül kiépítéséhez a hagyományos esővíz-elvezető rendszerekkel szemben kevesebb tetőösszefolyóra, kisebb méretű csövekre és kevesebb ejtővezetékre van szükség.
Profi megoldás minden tetőszerkezethez

Az Európában legtöbbször beépített 12 l/s és 25 l/s lefolyási teljesítménnyel rendelkező két tetőöszefolyót a Geberit mára teljesen megújította. Az új összefolyóknak nemcsak a kezelésük kényelmesebb, hanem kialakításuk is sokkal kompaktabb, ennélfogva lényegesen egyszerűbben beépíthetők. A lombkosár, amely a szennyeződések és faágak vezetékbe történő bejutását akadályozza meg, a forgóreteszes zárnak köszönhetően szerszám használata nélkül mindössze néhány kézmozdulattal rögzíthető és eltávolítható.
Az alkatrészkínálat modernizálása abban nyilvánul meg, hogy egyes komponenseket mindkét összefolyónál azonos módon alakítottak ki - például a párazáró szigetelést, a lombkosarat és a funkciótárcsát. Ez mind a beépítést, mind a karbantartást leegyszerűsíti azoknál a tetőknél, ahol a rendszer kiépítése során mindkét méretű összefolyót alkalmazták.

Ahhoz, hogy a sajátosságoknak megfelelve a legkülönfélébb tetőszerkezetekhez lehessen alkalmazni őket, a Geberit Pluvia tetőösszefolyók különböző változatokban kaphatók. A termékválaszték szigetelt és szigetelés nélküli, valamint vápacsatornával rendelkező tetőkhöz is tartalmaz összefolyókat. A beszerelés megkönnyítése érdekében most már minden összefolyó PE-ből álló, hosszabb lefolyócsonkkal rendelkezik. Az összefolyók kiviteltől függően tetőszigetelő fóliához vagy bitumenes szigeteléshez való használatra már gyárilag előkészítettek. A kínálat ezenkívül különböző vésztúlfolyókat is magában foglal.
Okosan kigondolt rögzítőrendszer

Vákuumos esővíz-elvezetés esetén csak néhány ejtővezeték beépítése szükséges - gyakran viszont egyetlen is elegendő. A Geberit Pluvia tetőösszefolyókat az ejtővezetékkel a tető alatt vízszintesen futó polietilénből készült Geberit PE csövek kötik össze. A Geberit PE csövek szakszerű szereléséhez a Geberit egy szabadalmaztatott rögzítőrendszert kínál. Ehhez mindössze 2,5 méterenként kell az épületszerkezeten rögzítési pontokat kiépíteni. Ideálisan alkalmazható könnyű tetőkhöz, mivel az épületszerkezetre csak minimális erők hatnak.
A Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszer letölthető termékismertetőjét a hír alatti termékképre kattintva érheti el. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információ szeretne kérni a Geberit Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Geberit Pluvia csapadékvíz elvezető rendszer
 
Geberit Pluvia csapadékvíz elvezető rendszer

A Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszerrel a Geberit forradalmasította a nagy felületű tetők esővizének elvezetését. A vákuumos esővízelvezető technológia gyakorlatilag kétszeres teljesítményre képes a hagyományos szennyvíz- és esővíz-elvezető rendszerekhez képest, és nagyban leegyszerűsíti az egész rendszer tervezését is. Ez azt jelenti, hogy a nagy épületek is megfelelően felvértezhetőek a gyakori, heves esőzések ellen is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Tetőösszefolyók, tetőfolyókák, tetővíztelenítő rendszerek
Tetőösszefolyók, tetőfolyókák, tetővíztelenítő rendszerek
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...