proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új magyar nyelvű DEHN+SÖHNE dokumentációk


2014. július 07.

Kiválasztási segédletek és mátrixok, kivonatos termékáttekintés, védelmi javaslat

Új magyar nyelvű dokumentációk jelentek meg az elmúlt időszakban, többek között megújult a Red/Line és Yellow/Line kiválasztási segédlet. Előbbi energiaellátási, utóbbi információtechnológiai rendszerek túlfeszültség-védelmének kiválasztásához nyújt segítséget.
A Red/Line kiválasztási segédlet segítséget nyújt, hogy az egyes hálózati formák kiválasztása után hogyan kell komplex túlfeszültség-védelmet kialakítani családi vagy társas házaknál (Red/Line kiválasztási segédlet 6.oldal), irodaépületeknél (pl. TN rendszer esetén, Red/Line kiválasztási segédlet 4.oldal), ipari létesítményeknél és tetőre vagy földre telepített napelemes rendszereknél (Red/Line kiválasztási segédlet 12-15. oldalig).
A Yellow/Line kiválasztási segédlet telekommunikációs és irányítástechnikai rendszerek esetében nyújt segítséget a túlfeszültség-védelmi készülék(ek) kiválasztásához.
A külső villámvédelemmel kapcsolatosan megjelent egy kétoldalas kiválasztási segédlet, amely családi házaknál és ipari létesítményeknél segít a villámvédelmi alkatrészek kiválasztásában, a felfogórendszertől kezdve a levezetőrendszeren át egészen a földelőrendszerig.
Továbbá megjelent egy villám- és túlfeszültség-védelmi kivonatos termékáttekintés, amely tartalmazza az energiaellátási és információtechnológiai rendszereknél javasolt túlfeszültség-védelmi készülékeket és a legtöbbször keresett villámvédelmi alkatrészeket.
A napelemes rendszerek túlfeszültség-védelmével foglalkozó kiválasztási mátrixot frissítették úgy, hogy megfeleljen a szabvány jelenlegi követelményeinek. A napelemes rendszerek túlfeszültség-védelmének kiválasztása során három esetet különböztetnek meg, amelyek különböző variációira ad készülékjavaslatot a dokumentáció.
Végül a Blitzplaner nevű szakkönyvből elkészítettek egy magyar nyelvű védelmi javaslatot, ami tetőre telepített napelemes rendszerek villám- és túlfeszültség-védelmével foglalkozik. A dokumentáció ismerteti először a hazai, nemzetközi és német szabványokat, szakmai specifikációkat, majd áttekintést ad a villám-és túlfeszültség-védelem szempontjából fontos tervezési lépésekről (vezetéknyomvonal kiválasztása, napelemes rendszerek földelése, "s" biztonsági távolság betartása, magárnyék problematikája, speciális védőkészülékek kiválasztása a napelemes rendszer DC-oldalára), ezután alkalmazási példákon keresztül bemutatja, milyen eshetőségekkel találkozhat a Kolléga napelemes rendszereknél, végül konkrét védőkészülékekre és villámvédelmi alkatrészekre tesz javaslatot.

A DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviselete nemrég elkészített egy norma szerinti villámvédelmi rendszer felülvizsgálati jegyzőkönyv mintát, illetve az egyik tervező Kolléga segítségével benyújtott kérelem alapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) állásfoglalást adott ki szendvicspanelek villámvédelme tekintetében. Ezen dokumentációkat szívesen elküldik Önnek.

A DEHN+SÖHNE új magyar nyelvű dokumentációinak letölthető ismertetőiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben valamelyik dokumentációról bővebb tájékoztatást szeretne kérni a DEHN+SÖHNE GmbH.+Co. KG. magyarországi képviselet munkatársától, használja az "Információkérés" gombot.
 

Termék
Termékcsalád  DEHN villám- és túlfeszültség-védelem

A DEHN villám- és túlfeszültség-védelem kínálaton belül a következő területekkel foglakozik: külső villámvédelem és földelés, biztonságos villámvédelmi megoldások szigetelt felfogó berendezésekkel. DEHNsupport villámvédelmi kockázatelemzés szoftver. Energiaellátási (Red/Line) és információtechnológiai (Yellow/Line) rendszerek villám- és túlfeszültség-védelme. Adatátviteli rendszerek túlfeszültség-védelmének állapotfelügyelete (LifeCheck). Napelemes rendszerek (tetőre vagy földre telepített) villám- és túlfeszültség-védelme. Speciális alkalmazások, mint például épületautomatizálás [KNX, M-bus, LON, stb.], robbanásveszélyes területek, stb. villám- és túlfeszültség-védelmi megoldásai.

Cég
Székhely: H-1141 Budapest, Jeszenák János 20.
Telefon: +36 1 371 1091
Fax: +36 1 371 1092
E-mail:
Web: www.dehn.hu
dr. Kovács Károly
okl. villamosmérnök, cégképviselő +36 30 824 2476
   
   
   
A DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviseletét 1991-ben, a külföldi cégek közül (a Siemens és az ABB után) harmadikként alapították, és fontos szerepe volt abban, hogy a magyar szakemberek jobban megismerjék a villámvédelem témakörét. Elsődleges feladatuknak tartják, hogy Partnereiket a korábbiakban is megszokott módon támogassák villám- és túlfeszültség-védelem műszaki feladatainak megoldásában. Teszik mindezt önállóan, valamint szakmai partnereikkel. A DEHN+SÖHNE évtizedes tapasztalatát felhasználva mind az elméletben, mind a gyakorlatban felmerülő problémákra igyekeznek magas szintű, szakmailag megalapozott megoldásokat nyújtani.
Kulcsszavak:  DEHN+SÖHNE  dokumentációk  Kiválasztási  segédletek  és  mátrixok  kivonatos  termékáttekintés  védelmi  javaslat