Új magyar nyelvű DEHN+SÖHNE dokumentációk

Kiválasztási segédletek és mátrixok, kivonatos termékáttekintés, védelmi javaslat

Új magyar nyelvű dokumentációk jelentek meg az elmúlt időszakban, többek között megújult a Red/Line és Yellow/Line kiválasztási segédlet. Előbbi energiaellátási, utóbbi információtechnológiai rendszerek túlfeszültség-védelmének kiválasztásához nyújt segítséget.
A Red/Line kiválasztási segédlet segítséget nyújt, hogy az egyes hálózati formák kiválasztása után hogyan kell komplex túlfeszültség-védelmet kialakítani családi vagy társas házaknál (Red/Line kiválasztási segédlet 6.oldal), irodaépületeknél (pl. TN rendszer esetén, Red/Line kiválasztási segédlet 4.oldal), ipari létesítményeknél és tetőre vagy földre telepített napelemes rendszereknél (Red/Line kiválasztási segédlet 12-15. oldalig).
A Yellow/Line kiválasztási segédlet telekommunikációs és irányítástechnikai rendszerek esetében nyújt segítséget a túlfeszültség-védelmi készülék(ek) kiválasztásához.
A külső villámvédelemmel kapcsolatosan megjelent egy kétoldalas kiválasztási segédlet, amely családi házaknál és ipari létesítményeknél segít a villámvédelmi alkatrészek kiválasztásában, a felfogórendszertől kezdve a levezetőrendszeren át egészen a földelőrendszerig.
Továbbá megjelent egy villám- és túlfeszültség-védelmi kivonatos termékáttekintés, amely tartalmazza az energiaellátási és információtechnológiai rendszereknél javasolt túlfeszültség-védelmi készülékeket és a legtöbbször keresett villámvédelmi alkatrészeket.
A napelemes rendszerek túlfeszültség-védelmével foglalkozó kiválasztási mátrixot frissítették úgy, hogy megfeleljen a szabvány jelenlegi követelményeinek. A napelemes rendszerek túlfeszültség-védelmének kiválasztása során három esetet különböztetnek meg, amelyek különböző variációira ad készülékjavaslatot a dokumentáció.
Végül a Blitzplaner nevű szakkönyvből elkészítettek egy magyar nyelvű védelmi javaslatot, ami tetőre telepített napelemes rendszerek villám- és túlfeszültség-védelmével foglalkozik. A dokumentáció ismerteti először a hazai, nemzetközi és német szabványokat, szakmai specifikációkat, majd áttekintést ad a villám-és túlfeszültség-védelem szempontjából fontos tervezési lépésekről (vezetéknyomvonal kiválasztása, napelemes rendszerek földelése, "s" biztonsági távolság betartása, magárnyék problematikája, speciális védőkészülékek kiválasztása a napelemes rendszer DC-oldalára), ezután alkalmazási példákon keresztül bemutatja, milyen eshetőségekkel találkozhat a Kolléga napelemes rendszereknél, végül konkrét védőkészülékekre és villámvédelmi alkatrészekre tesz javaslatot.

A DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviselete nemrég elkészített egy norma szerinti villámvédelmi rendszer felülvizsgálati jegyzőkönyv mintát, illetve az egyik tervező Kolléga segítségével benyújtott kérelem alapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) állásfoglalást adott ki szendvicspanelek villámvédelme tekintetében. Ezen dokumentációkat szívesen elküldik Önnek.

A DEHN+SÖHNE új magyar nyelvű dokumentációinak letölthető ismertetőiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben valamelyik dokumentációról bővebb tájékoztatást szeretne kérni a DEHN+SÖHNE GmbH.+Co. KG. magyarországi képviselet munkatársától, használja az "Információkérés" gombot.

A hírben szereplő termékek

BLITZDUCTORconnect - Modular dugaszolható villámáram-levezető és túlfeszültség-korlátozó készülék Külső villámvédelem BLITZDUCTORconnect - Compact kompakt villámáram-levezető és túlfeszültség-korlátozó készülék Energiaellátási rendszerek túlfeszültség-védelme – Red/Line
 
DEHN villám- és túlfeszültség-védelem
8 termék

A DEHN villám- és túlfeszültség-védelem kínálaton belül a következő területekkel foglakozik: külső villámvédelem és földelés, biztonságos villámvédelmi megoldások szigetelt felfogó berendezésekkel. DEHNsupport villámvédelmi kockázatelemzés szoftver. Energiaellátási (Red/Line) és információtechnológiai (Yellow/Line) rendszerek villám- és túlfeszültség-védelme. Adatátviteli rendszerek túlfeszültség-védelmének állapotfelügyelete (LifeCheck). Napelemes rendszerek (tetőre vagy földre telepített) villám- és túlfeszültség-védelme. Speciális alkalmazások, mint például épületautomatizálás [KNX, M-bus, LON, stb.], robbanásveszélyes területek, stb. villám- és túlfeszültség-védelmi megoldásai.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
DEHN+SÖHNE FAM eszközök, villamos munkavédelem
 
DEHN FAM eszközök, villamos munkavédelem

Feszültség alatti munkavégzés (FAM) során használatos személyes védőfelszerelések, villamos ív káros hatásai elleni védőeszközök, földelő-, rövidrezáró készletek, feszültségkémlelők, kapcsoló-, működtető rudak, FAM alatti száraz és nedves takarításhoz szükséges készletek, porszívócsövek, stb.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Feszültség alatti munkavégzés eszközei
Feszültség alatti munkavégzés eszközei
Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Mérőműszerek, kéziszerszámok, munkavédelem
Mérőműszerek, kéziszerszámok, munkavédelem
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Eszközök
Eszközök

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...