A Magyar Kéménygyártó Kft. termékeivel bővült a katalógus

A cég olyan kéményeket is tervez és gyárt, amelyek egyedülállóak a piacon

A Magyar Kéménygyártó Kft. 2012-ben vált ki a Szegedi Kéményseprőipari Kft.-ből. A Kéményseprő-ipari Kft. 1994 óta foglalkozott - eleinte csak - kémény kereskedelemmel majd kéménygyártással. Első sikerük a Furánflex műanyag béléscsövezés gyakorlati alkalmazásának elterjesztésében volt. Ezután kezdtek saját kéményrendszerek fejlesztésébe. A cég eleinte azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kéményeik tudjanak legalább annyit, mint a piacon található hasonló termékek, de árban legyen azoknál jóval olcsóbb. Így született meg az első KREA kéményrendszerük samott béléscsővel és könnyűbeton köpenyelemmel. A KREA sokoldalú, strapabíró gravitációs kémény, amire bármilyen nyílt égésterű tüzelőberendezés ráköthető.

Ma már olyan kéményeket is terveznek és gyártanak, amelyek egyedülállóak a piacon. A társasházak számára fejlesztett KREA K2 túlnyomásos gyűjtőkémény például elnyerte a 2015. évi Construma Díjat. A KREA K2 kéményrendszer egy LAS (levegőellátás - füstgázelvezetés) rendszerű túlnyomásos gyűjtőkémény. Erre a kéményre társasházak egymás fölötti és egymás melletti lakásainak turbós - beleértve a kondenzációs kazánokat is - gáztüzelő berendezései köthetők (akár vegyesen is).

A K2+ gyűjtőkéményrendszer a régi (gravitációs) gyűjtőkémények, túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéménnyé való átalakítását oldja meg. Ez az eljárás nem csak azoknak a társasházaknak ajánlott, ahol a fűtéskorszerűsítés amúgy is napirenden van, hanem azoknak is, akik szeretnének gázköltséget csökkenteni, és hajlandóak értéknövelő beruházást végrehajtani. A gázkészülékek forgalmazására vonatkozó 65/2011 sz. Kormányrendelet értelmében, ha gázkészülékcsere válik szükségessé olyan társasházaknál, ahol több gázkészülék egy közös gyűjtőkéményre van kötve, az új (kondenzációs) készülék nem lesz ráköthető a régi gyűjtőkéményre.

A KREA S saválló béléscsöves kéményrendszer a gravitációs kémények csúcsminősége. Elsősorban modern, takarékos szilárd tüzelő berendezések - mint például pellet, vagy faelgázosító kazánok - számára fejlesztették ki.

A KREA T túlnyomásos kéményrendszer családi házak kondenzációs gázkazánjainak kéménye. Esztétikum és praktikum, kettő az egyben kéményrendszer!

A Magyar Kéménygyártó Kft. kéményrendszerei segítségével az energetikai előírásoknak megfelelően korszerűsítheti fűtési rendszerét.
 

A Magyar Kéménygyártó Kft. katalógusunkban szereplő termékeinek letölthető termékismertetőit megtalálja, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Magyar Kéménygyártó Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A hírben szereplő termékek
KREA gravitációs kéményrendszer KREA S gravitációs kéményrendszer KREA T túlnyomásos kéményrendszer
 
Kémények családi házakhoz
3 termék

Előre gyártott könnyűbeton köpenyelemmel és samott béléscsővel (KREA) készült kéményrendszerek bármilyen tüzelőanyaggal működő nyílt égésterű tüzelőberendezésekhez, valamint saválló acél béléscsővel (KREA S) készült kéményrendszerek főleg pellet, vagy faelgázosító kazánok számára. A KREA gravitációs kéményrendszer kevésbé agresszív füst elvezetésre, a KREA S viszont a szélsőségesebb körülményekre ajánlott (ha kondenzvíz kiválás és koromégés van a kéményben). A KREA T elnevezésű műanyag béléscsöves kéményrendszer kifejezetten családi házak kondenzációs készülékeihez lett kifejlesztve.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kémények
Kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...