Kémény-információs szolgálat indítása a Leiernél

Az ország minden részéből várják a hibabejelentéseket, kéménybiztonsággal kapcsolatos kérdéseket

A fővárosi kéményseprők szerint, potenciálisan csak Budapesten 120 ezer embert fenyeget szénmonoxid mérgezés. A kéményeket évente kellene ellenőrizni, csakhogy a szakembereket sokan nem engedik be a házakba. Kocsis Attila, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete és Egyesülete elnöke elmondta, becslése szerint egymillió darab budapesti kéményből mintegy 43-44 ezer az, ami életveszélyesnek minősíthető.

A fűtési szezonok tapasztalatait évek óta összegző győri székhelyű Leier Hungária építőanyag-gyártó Kft. vezetője elmondta, a most kezdődő fűtési szezonban remélhetőleg folytatódik a tendencia és kevesebb lesz a halálos balesetek száma. Komlós Andor hozzátette, ennek ellenére az országban található kémények mintegy 10 százaléka hibás lehet, ezért most elindítanak egy kémény-információs szolgálatot, ahova az ország minden részéből várják a hibabejelentéseket, kéménybiztonsággal kapcsolatos kérdéseket.

Kémény-információs szolgálat indítása - sajtótájékoztató
Kémény-információs szolgálat indítása - sajtótájékoztató
A kemenyproblema@leier.hu címre érkező bejelentéseket a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete és Egyesülete munkatársaival együttműködve válaszolják meg a cég szakemberei és ha kell a helyszínre is kiszállnak a javításokat elvégezni, hogy megelőzzék a tragédiát. Komlós Andor mindezek kapcsán rámutatott, az országban évről évre javuló statisztika elsősorban annak köszönhető, a magyarok egyre inkább belátják, hogy a kémény "veszélyes üzem". Ugyanakkor az igazgató felhívta arra is a figyelmet, hogy a gáz árának emelkedése és a gazdasági válság egyre több családot arra kényszerít, hogy a drága gázfűtést kandallóval, cserépkályhával próbálják kiváltani. Az új építkezéseknél és a modern légmentesen záró nyílászárókkal ellátott házaknál azonban felmerülhet a probléma: a cserépkályha és kandalló nem kap levegő-utánpótlást az égéshez, így miután a helyiség levegőjét elhasználja, elalszik a tűz. Az oxigénszegény légtér megszüntetése érdekében „szellőző” kémény beépítését javasolja a szakember.
A kisebb települések lakóinak ugyanakkor az egyre gyakoribb gázkimaradás és áramkimaradás miatt, tartalékkémény beépítését is javasolják a szakemberek, mert így pillanatok alatt át lehet állni az alternatív tüzelési módokra. Így a mérgezés biztosabban elkerülhető. Ugyanakkor ez a veszély csak a régebben épült lakásokban fenyeget, hiszen az új építési törvény szerint a lakóházakra már kötelező a tartalék kémény építése, aminek a jövőben egyre nagyobb hasznát veszik a lakosok, hiszen a gázfűtés mellett egyre többen választanak tartalék fűtésként szilárd és vegyes tüzelést.
Ha a kémény-információs szolgálattal kapcsolatban további információt szeretne megtudni a Leier Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

A hírben szereplő termékek

Leier LSK kéményrendszer Leier SMART kéményrendszer Leier LK kéményrendszer Leier Multikeram LAS kéményrendszer
 
Leier kéményrendszerek
6 termék

A Leier kéményrendszereket hosszú használatra tervezték, kerámia béléscsövük több évtizedig ellenállnak a kémény üzemelése során keletkező káros anyagoknak (például a füst maró savjának) és az óhatatlanul kicsapódó nedvességnek is. A Leier kéménytípusai között bármilyen tüzelőanyaggal történő fűtéshez talál kéményt. Választhat univerzális (minden tüzelőanyaghoz kiváló) vagy speciális (az adott tüzelőanyaghoz a legoptimálisabb) kéményt.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kémények
Kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...