proidea.hu online termékinformációs katalógus

Kémény-információs szolgálat indítása a Leiernél


2009. október 19.

Az ország minden részéből várják a hibabejelentéseket, kéménybiztonsággal kapcsolatos kérdéseket

A fővárosi kéményseprők szerint, potenciálisan csak Budapesten 120 ezer embert fenyeget szénmonoxid mérgezés. A kéményeket évente kellene ellenőrizni, csakhogy a szakembereket sokan nem engedik be a házakba. Kocsis Attila, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete és Egyesülete elnöke elmondta, becslése szerint egymillió darab budapesti kéményből mintegy 43-44 ezer az, ami életveszélyesnek minősíthető.

A fűtési szezonok tapasztalatait évek óta összegző győri székhelyű Leier Hungária építőanyag-gyártó Kft. vezetője elmondta, a most kezdődő fűtési szezonban remélhetőleg folytatódik a tendencia és kevesebb lesz a halálos balesetek száma. Komlós Andor hozzátette, ennek ellenére az országban található kémények mintegy 10 százaléka hibás lehet, ezért most elindítanak egy kémény-információs szolgálatot, ahova az ország minden részéből várják a hibabejelentéseket, kéménybiztonsággal kapcsolatos kérdéseket.

Kémény-információs szolgálat indítása - sajtótájékoztató

A kemenyproblema@leier.hu címre érkező bejelentéseket a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete és Egyesülete munkatársaival együttműködve válaszolják meg a cég szakemberei és ha kell a helyszínre is kiszállnak a javításokat elvégezni, hogy megelőzzék a tragédiát. Komlós Andor mindezek kapcsán rámutatott, az országban évről évre javuló statisztika elsősorban annak köszönhető, a magyarok egyre inkább belátják, hogy a kémény "veszélyes üzem". Ugyanakkor az igazgató felhívta arra is a figyelmet, hogy a gáz árának emelkedése és a gazdasági válság egyre több családot arra kényszerít, hogy a drága gázfűtést kandallóval, cserépkályhával próbálják kiváltani. Az új építkezéseknél és a modern légmentesen záró nyílászárókkal ellátott házaknál azonban felmerülhet a probléma: a cserépkályha és kandalló nem kap levegő-utánpótlást az égéshez, így miután a helyiség levegőjét elhasználja, elalszik a tűz. Az oxigénszegény légtér megszüntetése érdekében „szellőző” kémény beépítését javasolja a szakember.
A kisebb települések lakóinak ugyanakkor az egyre gyakoribb gázkimaradás és áramkimaradás miatt, tartalékkémény beépítését is javasolják a szakemberek, mert így pillanatok alatt át lehet állni az alternatív tüzelési módokra. Így a mérgezés biztosabban elkerülhető. Ugyanakkor ez a veszély csak a régebben épült lakásokban fenyeget, hiszen az új építési törvény szerint a lakóházakra már kötelező a tartalék kémény építése, aminek a jövőben egyre nagyobb hasznát veszik a lakosok, hiszen a gázfűtés mellett egyre többen választanak tartalék fűtésként szilárd és vegyes tüzelést.

Ha a kémény-információs szolgálattal kapcsolatban további információt szeretne megtudni a Leier Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9024 Győr, Baross Gábor u. 42.
Telefon: +36 96 512 550
Fax: +36 96 512 560
E-mail:
Web: www.leier.hu
Leier Központi Értékesítés
  +36 96 512 000
   
   
   
A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít. A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során.
Márkanevek: Leiertherm, LeierPLAN, Durisol
További hírek a Kémények termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  kémény  Leier  információ  hibabejelentés  fűtés  füstgáz  szellőzés