Multipor ExSal Therm sómentesítő hőszigetelő rendszer

Multipor ExSal Therm sómentesítő hőszigetelő rendszer

Komfortos, egészséges beltéri klíma salétromos épületek esetén

A Multipor ExSal Therm egészséges, költséghatékony és környezetbarát megoldás a sóval terhelt falazatok javítására, felújítására. Hatékony módszer a mezőgazdasági vagy ipari épületként használt épületek lakó, illetve kereskedelmi célra történő átalakítása során, vagy templomok és műemléki épületek falazatainak felújítására.

A nedves, salétromos falazatok nitrátokat, szulfátokat és kloridokat tartalmazhatnak. A nem megfelelő vagy hiányzó hőszigeteléssel együtt ez a leggyakoribb falazati probléma. Ezen hibák együttes kezelése eddig rendkívül munkaigényes és költséges folyamat volt. A Multipor ExSal Therm rendszere olyan egyszerű megoldást kínál a nedves, salétromos falazatok kezelésére, amely egyidejűleg az épület energiahatékonyságát is javítja. A falszerkezet előzetes kiszárítása nem szükséges, a rendszert nedves belső falfelületre közvetlenül alkalmazhatjuk. A Multipor ExSal Therm rendszer a nedvességet és a sótartalmat magába szívja, emellett kiválóan hőszigetel, ezáltal biztosítva a komfortos lakóklímát.

Mi a Multipor ExSal Therm?

A Multipor ExSal Therm a hőszigetelés és sótalanítás kombinációja egy rendszerben, melyeknek alapja a Multipor sótalanító - környezetbarát, ásványi alapú (homokból, mészből, cementből és vízből készült) - ásványi hőszigetelő lap.

A különleges, teljesen ásványi alapú szerkezetből adódóan az anyag legfőbb tulajdonsági:
 • nem éghető
 • mérettartó
 • légáteresztő
 • páraáteresztő
 • a rendszer a nedvességet ideiglenesen tárolni tudja
Számos elismerő tanúsítvány - mint például a németországi Institute for Construction and Environment (IBU) és a Natureplus - igazolja a panel kiemelkedő ökológiai és fenntartható tulajdonságait. Emellett a kölni Eco-INSTITUT A+ minősítése is azt támasztja alá, hogy a Multipor sótalanító hőszigetelő lap mentes minden káros anyag kibocsátástól.

Miért válasszuk a Multipor ExSal Therm rendszerét:
 • Falazat sómentesítése: a Multipor ExSal Therm rendszer a falazat károsítása nélkül megköti a nedvességet és falazatban lévő sókat. Javító vakolat használata nem szükséges.
 • Hőszigetelés: a rendszer lelke a Multipor sómentesítő hőszigetelő lap. Kiváló hőszigetelő képességével jelentősen növeli a komfort érzetet és a csökkenti az épületüzemeltetési költségeket.
 • A falazat szárítása nem szükséges: a Multipor ExSal Therm rendszer a nedves falszerkezet felületére közvetlenül alkalmazható.
 • Gyors, egyszerű és megfizethető: a hagyományos javítási technológiához képest a felújítási munka gyorsabb, egyszerűbb és költséghatékonyabb, valamit növeli az épületszerkezet élettartamát.
 • Kiegyensúlyozott beltéri klíma: a rendszer a beltéri levegő nedvességtartalmát is kezeli, így kiegyensúlyozott beltéri lakóklímát hoz létre.
 • Tűzvédelem: a Multipor ExSal Therm rendszer nem éghető. Tűz esetén nem keletkezik káros füst vagy mérgező gáz.
 • Egészséges lakókörnyezet: a Multipor sómentesítő rendszer nem tartalmaz káros anyagokat, továbbá nem szabadul fel semmilyen szennyező anyag sem.
 • Környezetbarát és fenntartható: a Multipor sótalanító hőszigetelő lap gyártási technológiája teljesen környezetbarát, a lapok újrahasznosíthatók.
Kivitelezés

Történelmi és műemléki épületek, ipari-, mezőgazdasági épültek lakó-, illetve irodaépületté történő átalakítása során, továbbá kórházak, templomok, alagsori helyiségek felújítása során mindenképp szükséges a falazott szerkezetek költséghatékony és környezetbarát helyreállítása, javítása.

Az ilyen típusú épületek többsége nem felel meg az alapvető energetikai előírásoknak. A leggyakoribb probléma az, hogy ezek a nem, vagy rosszul szigetelt nedves falazatok sókkal, például nitrátokkal, szulfátokkal vagy kloridokkal is szennyezettek. Eddig az ilyen típusú hibák orvoslása rendkívül munkaigényes és költséges folyamat volt. A Multipor ExSal Therm egyedülálló megoldást biztosít a nedves, sóterhelt falazat helyreállítására és az épület energiahatékonyságának egyidejű javítására.

Működési elv

A falszerkezet vizsgálata során amennyiben annak sószennyezettsége fennáll, annak okait egyaránt ki kell vizsgálni. A felújítás részeként fontos, hogy tervezett felújítás előtt megállapítsuk és megszüntessük a nedvesedés forrását. A sószennyeződés okainak feltárása után azonnal alkalmazható a Multipor ExSal Therm rendszer, a falazat kiszárítása nem szükséges. Mindössze egy sík, stabil felület szükséges, amelyre a sótalanító hőszigetelő lapok teljes felületű ragasztással beépíthetőek. A Multipor ExSal Therm ragasztóhabarcs kiegyenlítő vakolatként is alkalmazható. A rendszer a kiegyenlítő alapvakolati réteg száradása után azonnal beépíthető, nem kell hosszú száradási idővel számolni.

A kivitelezés lépései

A Multipor ExSal Therm kivitelezése gyors, egyszerű és biztonságos. A lapok könnyűek, könnyen alakíthatók, rostoktól és káros anyagoktól mentes.

Nedvesség és sótartalom ellenőrzése
Nedvesség és sótartalom ellenőrzése
1. Nedvesség és sótartalom ellenőrzése
ragasztóhabarcs bekeverése
ragasztóhabarcs bekeverése
2. Multipor ExSal Therm ragasztóhabarcs bekeverése
lemálló salétromos felület eltávolítása
lemálló salétromos felület eltávolítása
3. A lemálló salétromos felület eltávolítása és az egyenlőtlenségek javítása
ragasztóhabarcs felhordása
ragasztóhabarcs felhordása
4. Ragasztóhabarcs felhordása 12 mm-es glettvassal
teljes felületű ragasztás
teljes felületű ragasztás
5. Teljes felületű ragasztás alkalmazása
hőszigetelő lap helyére illesztése
hőszigetelő lap helyére illesztése
6. A hőszigetelő lapot a felülethez történő nyomással és oldalirányú csúsztatással kell helyére illeszteni
könnyű vágás, alakítás
könnyű vágás, alakítás
egyenetlenségek lecsiszolása
egyenetlenségek lecsiszolása
üvegszövet háló megerősítés
üvegszövet háló megerősítés
belesimítás az ágyazórétegbe
belesimítás az ágyazórétegbe
10. Üvegszövet háló belesimítása az ágyazórétegbe
befejező habarcsréteg felhordása
befejező habarcsréteg felhordása
11. Befejező habarcsréteg felhordása
végső felületképzés
végső felületképzés
A hírben szereplő termékek
Multipor hőszigetelő lap
 
Multipor hőszigetelő lap

A Multipor ásványi hőszigetelő lap elsősorban a lefelé hűlő födémek, illetve lakások, házak belső oldali hőszigetelésére ajánlott. Egyúttal a szálas vagy polisztirol hőszigetelések praktikus és környezetbarát alternatívája. Alkalmas régi és új tégla, beton és vakolt falszerkezetek külső hőszigetelésére.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Pórusbeton szigetelések
Pórusbeton szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...