proidea.hu online termékinformációs katalógus

VMZINC homlokzatburkolat alkalmazása egy franciaországi épületfelújításnál


2018. július 05.

Vetement-palota, Roubaix, Franciaország VMZ Flatlock-profil alkalmazása

Roubaix-ben a Grand Rue és a Grand Place sarkán 2015-ben irodákká és lakásokká alakították át a Vetement-palotát. Az épület büszkén áll egy bankfiókkal a földszintjén a városnak ebben a kerületében, ahol a kiskereskedelemé a főszerep. El kell mondani, hogy az épület éveken át üresen állt miután több átalakításon esett át, amelyek sajnos nem az építészeti egység felé törekedtek.

A legutolsó felújítás terveit a Lille-i székhelyű TANK Architectes iroda jegyzi. A koncepció kettős célt határozott meg: visszatalálni az egészséges konstruktív logikához és egy tiszta építészeti formanyelvhez. Az eredmény egy igazán eredeti épület lett, egy dobozzal a tetején, melyet sötétszürke titáncinklemezzel burkoltak. A modern tetőtér elegánsan koronázza meg az épületet és emeli a városi látkép minőségét.

Építészet: TANK ARCHITECTS, Olivier Camus & Lyderic Veauvy

Felület: ANTHRA-ZINC®

Technika: VMZ Flatlock-profil
A felújított épület markánsan ellentételezi a közeli háromhajós St. Martin templomot A felújított épület a sötét színű tetőfelépítményével markánsan ellentételezi a közeli háromhajós St. Martin templomot, amelynek harangtornyát a 16. században építették.
A titáncink doboz szinte lebeg az épület felett A titáncink doboz szinte lebeg az épület felett. Valójában egy méterrel van magasabban mint a főpárkány, így a harmadik emelet helyiségei egy szalagablakon át kapnak természetes megvilágítást.
Az első emelet ablaksora élénk párbeszédet folytat a tetőre helyezett sötét dobozzal A roubaix-i polgári házak jellegzetes horganylemezzel fedett tetői inspirálták az erőteljes és rejtélyes tömeg kialakítását. Az első emelet homlokzati síkból kiugratott légies megjelenésű ablaksora élénk párbeszédet folytat a tetőre helyezett sötét dobozzal.
Az eredetileg kétemeletes palotát négyemeletessé alakították át Az eredetileg kétemeletes, tetőtérbeépítéses palotát négyemeletessé alakították át, miközben a z ornamentikávak díszített homlokzatot megőrízték.
Függőleges irányban felhelyezett homlokzati elemek A függőlegesen irányban felhelyezett homlokzati elemek (Flatlock-profil) szoborszerű megjelenést kölcsönöznek a tetőfelépítménynek.

A VMZinc homlokzatburkolatok letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben további információt vagy ajánlatot szeretne kérni a VM Building Solutions Hungary Kft. munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2092 Budakeszi, Kagyló u. 4-6.
Postacím: H-2092 Budakeszi, Pf. 101.
Telefon: +36 23 452 452
E-mail:
Web: www.vmzinc.hu
Károlyi Zsuzsanna
műszaki tanácsadás +36 30 210 4103
Stefánovics Attila
értékesítési vezető +36 30 181 1524
   
A VM Building Solutions Hungary Kft. - régi nevén UMICORE BPH Kft. – a Fedrus International csoport 100%-os tulajdonú leányvállalata. A magyar piacon 1995 óta jelen levő cég a Franciaországban gyártott réz-titán ötvözetű horganytermékek magyarországi forgalmazásával foglalkozik. A cég tevékenysége az anyacég által gyártott termékek értékesítésén és marketingjén túlmenően kiterjed a lágy fémlemezfedésekkel és a bádogosmunkával kapcsolatos valamennyi területre: fémlemezfedések, homlokzatburkolatok, ereszcsatorna rendszerek, szerszámok, bádogosgépek, ornamentikák, szegélyek, vápák és egyedi termékek gyártása.
Márkanevek: VMZINC
További hírek a Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  VMZINC  homlokzatburkolat  Flatlock-profil  ANTHRA-ZINC®  titáncink  VM  Building  Solutions  homlokzat