A Vitorlás étterem utólagos hőszigetelése Knauf termékkel

A hőszigetelés Supafil Cavity fújható üveggyapot alkalmazásával történt

A tulajdonos, a tervező és a fővállalkozó nagyon jó érzékkel gondolták azt, hogy a fachwerk típusú vázas épület bonyolult vázszerkezetének utólagos hőszigetelését igazából táblás vagy tekercses anyagokkal nem lehet precízen megoldani, így esett a választás a Supafil Cavity fújható üveggyapot termékre. A felújítás során a belső burkolat és a váz közötti hőszigetelés teljesen elbontásra került. Ekkor derült ki az is, hogy igazából a külső vakolatot hordó építőlemez nem más, mint Heraklith építőlemez, amelynek belső felülete a bontás során láthatóvá vált.

Szerencsére a helyszíni előzetes egyeztetés során a fővállalkozóval kooperálva sikerült kialakítani a fújt hőszigetelési technológiához alkalmas előkészítést, amelyre a bonyolult vázszerkezet miatt különös gondot kellett fordítani. Így felkerült a belső felületre egy teljesen átlátszó PE fólia, amin keresztül fújás közben tökéletesen látható, hogy mit is csinálnak valójában. Így a váz árnyékában visszamaradó légzárványokat utólag a fólia kivágásával és rátöltéssel még javítani tudták.

Ezután került föl egy végső párazáró fólia a belső felületre, majd a belső burkolat.

Felújításoknál fontos szempont a tökéletes üregkitöltés mellett az is, hogy a rendelkezésre álló adott, általában szűk keresztmetszetet egy átlagosnál sokkal jobb hőszigetelő anyaggal (λÉ=0,034 W/m.K) töltik ki, ezáltal jól tudnak alkalmazkodni a meglévő szerkezet adta lehetőségekhez.

A Supafil Cavity fújható üveggyapot letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Supafil Cavity fújható üveggyapot szigetelés
 
Supafil Cavity fújható üveggyapot szigetelés

Fehér színű, nem éghető, laza (fújható) ásványgyapot szigetelőanyag üreges falakhoz.A Supafil Cavity üreges falak, vázas szerkezetek, borított gerendafödémek utólagos hőszigetelésére használható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Üveggyapot és habüveg szigetelések
Üveggyapot és habüveg szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...