Üregmentes burkolatragasztás

A Ceresit CM 29 Multi Xpress gyorskötésű, flexibilis csemperagasztó alkalmazásával

Hidegburkolás során, a bekevert ragasztóhabarcsot fogazott glettvassal elterítik az aljzaton, majd a lapokat ebbe az ágyazatba fektetik. A beágyazott burkoló lapok hátoldala kb. 70%-ban érintkezik a ragasztóval, a fennmaradó részen üregek maradnak. Ez beltérben nem jelent gondot, viszont kültérben a fugahézagokon keresztül, idővel beszivárgó víz, ezekben az üregekben összegyűlik, majd fagy hatására a keletkező jég feszítő ereje károsítja a burkolatot. A sikeres kivitelezés érdekében el kell érni azt, hogy a burkolat alatt tömör, üregmentes legyen a ragasztóágyazat. Nagyméretű lapok esetén (60 cm oldalhosszúság felett), szintén követelmény az üregmentes ragasztás.

A 100%-os beágyazódást elérhetjük az aljzat és a lapok együttes megkenésével, de ún. folyékonyágyas ragasztóval is. Erre a célra kínálja a Henkel a Ceresit CM 29 Multi Xpress gyorskötésű, flexibilis csemperagasztót, ami vízzel megfelelő arányban bekeverve olyan állagú, hogy a burkolat alatti üreget maradéktalanul kitölti.
A Ceresit CM 29 Multi Xpress ragasztó alkalmas kerámia-, kőporcelán-, elszíneződésre nem hajlamos természetes kőből készült burkolólap ragasztására. Alkalmazható kül- és beltérben, szívó- és nem szívó felületen, teraszon, erkélyen, padlófűtés, valamint erős igénybevétel esetén is.

Hosszú bedolgozhatósági idő jellemzi, ami azt jelenti, hogy adott körülmények közt, a felhordás és a beágyazás közt akár 50 perc elteltével is olyan ragasztóerőt képvisel, hogy a beágyazott burkoló lap tökéletesen rögzül az aljzathoz. Ez a tulajdonság nagy felületek gyors burkolását teszi lehetővé. Akár 80 x 80 cm oldalhosszúságú, nagyméretű lapok ragasztására is alkalmas. Az időhatékony munkavégzést támogatja az, hogy a CM 29-el ragasztott burkolat már 3 óra után fugázható, szemben a megszokott 24 órával.

A ragasztandó felületnek teherbírónak, szilárdnak, száraznak, valamint tapadást gátló anyagoktól (zsír, por, cementtej, habarcs maradvány stb.) mentesnek kell lennie. Az esetlegesen laza, puha részeket a felületről el kell távolítani. Az erősen nedvszívó felületeket alapozzuk le Ceresit Padlopon Diszperziós alapozóval, a megfelelő arányban hígítva. A Ceresit CM 29 Multi Xpress ragasztó elkészítéséhez adagoljunk 25 kg (1 zsák) poranyagot a műszaki adatokban előírt és kimért hideg vízhez, majd elektromos kézi keverőgéppel folyamatosan keverjük mindaddig, amíg az így kapott massza homogén és csomómentes nem lesz. Ezt követően - 5 perc pihentetés után - a ragasztóhabarcsot ismételten keverjük át. Szükség esetén, minimális vízmennyiség hozzáadásával a ragasztó megfelelő konzisztenciája pontosan beállítható.

A kivitelezés során egyenletesen hordjuk fel a ragasztót az alapfelületre, a megfelelő fogazott glettvas segítségével. Folyékonyágyas ragasztóként csak vízszintes és ugyanakkor megfelelően sima felületen alkalmazható.
A Ceresit CM 29 Multi Xpress gyorskötésű, flexibilis csemperagasztóval kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Ceresit CM 29 Multi X-press gyorskötésű flexibilis burkolatragasztó
 
Ceresit CM 29 Multi X-press gyorskötésű flexibilis burkolatragasztó

Kül- és beltéri ragasztó, mázas lap , kőporcelán (gres) lap ragasztására, valamint elszíneződésre nem hajlamos természetes kő rögzítésére alkalmas. Folyékonyágyas ragasztóként is használható. Padlófűtés esetén is alkalmazható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Hidegburkolat-ragasztók
Hidegburkolat-ragasztók
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...