proidea.hu online termékinformációs katalógus

Uponor Renovis gipszkarton falak és mennyezetfűtési rendszer egy lipcsei szecessziós villában


2014. május 27.

Egy felújítási megoldás, amely hatékonyságot és kényelmet teremt

A modern kor otthonának kényelme és energiahatékonysága a történelmi épületek védelmével szemben: ezt a nyilvánvaló érdekellentétet sikerült elegánsan megoldani egy szecessziós stílusú lipcsei villában. A külső szigetelés használata nem jöhetett szóba a homlokzat és a tetővonal díszítőelemei és más jellegzetes vonások miatt. Az Uponor felületfűtési rendszerei kellemes beltéri klímát teremtenek, valamint ezzel egy időben meggátolják a kondenzáció-képződést a fából készült mennyezet felett.

A körülbelül 235 m² lakterülettel rendelkező épület sikeres példa arra, hogyan elégíthetik ki az intelligens megoldások egy energiahatékony ház követelményeit. Ez az utókor számára megőrzendő, egykor elhagyatott gyöngyszem anélkül újítható fel, hogy látható módon beavatkoznánk stílusának lényegi elemeibe. A magas színvonal elsősorban az innovatív energiaterv, valamint a fejlesztett tűz- és zajmegelőző intézkedések eredményeképpen jöhetett létre.

A felújítás elvégzésekor az épület tulajdonosainak szövetsége – az energia-tanácsadókkal és az Uponor szakértőivel egyeztetve – úgy döntött, hogy hőmérséklet-szabályozó rendszert építenek be az épületbe különböző felületfűtési rendszereket működtetve. A döntés lehetővé tette, hogy néhány területen megőrizzék a történelmi járólapokat, illetve újabb aknákat nem kellett létrehozni.

Ezenkívül a tetőtérben lévő kötések, amelyek a sugárzó hő miatt érzékenyek a nedvességre, nem kondenzálódnak, nem alakulhat ki a penészedés kockázatát megnövelő hőhíd.

A földszinten és az első emeleten az Uponor Siccus szárazépítésű rendszerét szerelték be, míg a félemeleten a Minitec nedves vakolatos rendszert. Az első emeleti, a lépcsők mellett húzódó és a fürdőszobai falakba, valamint a hálószoba mennyezetébe Uponor Renovis került beépítésre. Katja Czogalla, építész és kivitelező úgy döntött, hogy mennyezetfűtést alkalmaz a tetőtérben az Uponor új felújítási rendszerét, a Renovist használva. A tetőgerendák közé és alá épített szigeteléssel jelentősen javítottak a meglévő tető energiahatékonyságán.


A körülbelül 90 m² alapterületű tetőtéri lakást 36 darab 2000x625 mm-es, 14 darab 1200x625 mm-es és 14 darab 800x625 mm-es Renovis panel fűti.

A tartószerkezet és a panelek beépítését követően a kivitelezők a Quick & Easy technológia segítségével Tichelmann rendszer szerint kötötték be a 20x2 mm-es PE-Xa csővezetékeket a gerincvezetékekbe és az osztóba.

Csak a nyomáspróbát követően szerelték készre a Renovis gipszkarton elemeket.

A gipszkartonba épített felületfűtési rendszerek különösen alacsony fűtőközeg-hőmérsékletet tesznek lehetővé a csövek vékony burkolata miatt. A szecessziós villa tetőterében lévő elemek fűtés esetén 41,9°C hőmérsékletű közeggel működnek, míg a visszatérő közeg hőmérséklete 33,6°C. Szabványos 17,2 kW fűtési terhelés mellett az épület által használt energiát egy levegő-víz hőszivattyú állítja elő. A meleg víz fűtését egy napenergia-hasznosító rendszer segíti.

Az Uponor Renovis felület fűtési / hűtési rendszer letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az Uponor Épületgépészeti Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Központi iroda: H-1043 Budapest, Lórántffy Zsuzsanna utca 15/b.
Telefon: +36 1 203 3611
E-mail:
Web: www.uponor.hu
Uponor ügyfélszolgálat
   
   
   
Ügyfeleik bizalommal építhettek az Uponorra az elmúlt 100 évében. Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, napjainkban világviszonylatban is a piacvezető gyártók közé tartozik. Értékesítési hálózata több, mint 100 országban van jelen, 4000 alkalmazottat foglalkoztat, az éves árbevétele meghaladja az 1,2 milliárd Eurót. Az Uponor több, mint 25 éve van jelen Magyarországon és nyújt ügyfelei számára felületfűtési és -hűtési, radiátoros, vízellátási, távhőellátással, zajcsillapított csatornarendszerrel, előszerelt hőközponti egységekkel, valamint helyiségszabályzással kapcsolatos megoldásokat. Alkalmazásaik rendszergaranciával kerülnek forgalomba, nagykereskedői partnereinken keresztül. Folyamatos fejlesztéseik energiahatékony termékeket eredményeznek a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés figyelembe vételével. Ügyfeleikkel, partnereikkel és munkatársaikkal egy jobb emberi környezet, fenntartható jövő kialakításán dolgoznak a minőség szem előtt tartásával.
Hír
Új Uponor Renovis felületfűtési/hűtési rendszer felújításokhoz
2013.05.16    
További hírek a Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Uponor  Renovis  gipszkarton  fal  mennyezetfűtési  rendszer  lipcsei  szecessziós  villa  felület  hűtés  fűtés