proidea.hu online termékinformációs katalógus

Újabb árokásás nélküli csőrekonstrukció Budapesten


2014. október 22.

Az elöregedett vezetéket TRM Duktus gyártmányú gömbgrafitos öntöttvas csövekre cserélik

Budán, a Margithíd és a Zsigmond tér között, a Komjádi uszoda előtt is elhaladva az Árpád fejedelem útja alatt húzódik a Fővárosi Vízművek ivóvízhálózatában az a DN 800 mm átmérőjű, elöregedett öntöttvas vezeték melynek felújítását a szakemberek a napokban végzik.

880 méter hosszúságban, az Árpád fejedelem útjának felbontása nélkül cserélik ki a régi vezetéket TRM Duktus gyártmányú, ZMU passzív, szálerősítéses, cementhabarcs bevonatú, szabadalmazott, BLS húzásbiztos, tokos kötéssel rendelkező gömbgrafitos öntöttvas csövekre, melyeket a Pureco Kft. szállított.

A No-Dig (feltárásmentes) megoldásnak köszönhetően nem kellett a forgalom elől elzárni a zsúfolt főutat, földmunkát csupán a Zsigmond téri indító és a körülbelül 100 méterenként kialakított érkeztető gödrök kiásása jelentett.

A bizonytalan műszaki állapotú, régi csőbe hidraulikus berendezés segítségével húzzák be a vízművek szakemberei a DN 600-as duktil csöveket. Büszkék rá, hogy immár a harmadik hasonló, nagyátmérőjű csőbéleléses projektben vehetnek részt az utóbbi három év folyamán Budapesten. A béleléses technológia átmérő csökkenéssel jár, de a csökkenő vízfogyasztás mellett ez nem okoz gondot a megfelelő vízellátás fenntartásában. A költséges földmozgatást és útfelbontást kiváltó kitakarás mentes technológia használata teljes értékű rekonstrukciót jelent és eredményez a Fővárási Vízművek és Budapest Önkormányzata számára.A TRM Duktus cső letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Telefon: +36 1 224 0670
Fax: +36 1 224 0679
E-mail:
Web: www.pureco.hu
Koncsikné Káli Andrea
kommunikáció/marketing +36 30 426 7624
   
   
   
A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadékvíz-tisztítás, elvezetés, tározás, az ivóvíztisztítás, valamint a szennyvíztisztítás területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú és anyagú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is állnak ügyfeleik rendelkezésére.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
A vízgazdálkodás területén komplex megoldásokat kínálnak a hazai és nemzetközi piacon. Céljuk az, hogy megőrizzék, és hosszú távon biztosítsák az élet forrását jelentő vizet, emeljék és láttassák annak értékét, valamint az azt szolgáló infrastruktúra költséghatékony és fenntartható fejlesztésének szükségességét. Ügyfeleik igényeinek és elvárásainak megfelelő, hiteles, az ő lehetőségeihez képes optimális, igazi megoldások nyújtására, innovatív, versenyképes vizes szaktudásuk, szakma közéleti szerepvállalásuk széles körű hasznosítására törekszenek.
További hírek a Közművezetékek, közművédő elemek termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  TRM  Duktus  gömbgrafitos  öntöttvas  cső  csővezeték  no-dig  árokásás  nélküli  feltárásmentes  szálerősítéses  cementhabarcs  bevonatú  BLS  húzásbiztos  ZMU  passzív  tokos  kötés