Újabb árokásás nélküli csőrekonstrukció Budapesten

Az elöregedett vezetéket TRM Duktus gyártmányú gömbgrafitos öntöttvas csövekre cserélik

Budán, a Margithíd és a Zsigmond tér között, a Komjádi uszoda előtt is elhaladva az Árpád fejedelem útja alatt húzódik a Fővárosi Vízművek ivóvízhálózatában az a DN 800 mm átmérőjű, elöregedett öntöttvas vezeték melynek felújítását a szakemberek a napokban végzik.

880 méter hosszúságban, az Árpád fejedelem útjának felbontása nélkül cserélik ki a régi vezetéket TRM Duktus gyártmányú, ZMU passzív, szálerősítéses, cementhabarcs bevonatú, szabadalmazott, BLS húzásbiztos, tokos kötéssel rendelkező gömbgrafitos öntöttvas csövekre, melyeket a Pureco Kft. szállított.

A No-Dig (feltárásmentes) megoldásnak köszönhetően nem kellett a forgalom elől elzárni a zsúfolt főutat, földmunkát csupán a Zsigmond téri indító és a körülbelül 100 méterenként kialakított érkeztető gödrök kiásása jelentett.

A bizonytalan műszaki állapotú, régi csőbe hidraulikus berendezés segítségével húzzák be a vízművek szakemberei a DN 600-as duktil csöveket. Büszkék rá, hogy immár a harmadik hasonló, nagyátmérőjű csőbéleléses projektben vehetnek részt az utóbbi három év folyamán Budapesten. A béleléses technológia átmérő csökkenéssel jár, de a csökkenő vízfogyasztás mellett ez nem okoz gondot a megfelelő vízellátás fenntartásában. A költséges földmozgatást és útfelbontást kiváltó kitakarás mentes technológia használata teljes értékű rekonstrukciót jelent és eredményez a Fővárási Vízművek és Budapest Önkormányzata számára.
Galéria
Galéria
A TRM Duktus cső letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
TRM GÖV cső

Általánosságban az öntvény csövek a különösen hosszú élettartamukról ismertek, ami nem utolsó sorban a külső és belső bevonatokkal érhető el. Mind az ivóvíz-, mind a szennyvízelvezetésben széles körben használhatók a tokos öntvénycsövek. A felhasználási területhez igazodva a csövek sokféle külső és belső bevonattal állnak rendelkezésre, a hozzá tartozó idomcsaláddal együtt, a körülményeknek megfelelő különböző terhelési osztályokban. Az öntvénycsövek előnye többek között hogy magas műszaki színvonalúak (pl nagy a korrózió-ellenálló képességük), gazdaságosak (pl. a gyors és költségkímélő beépítésnek köszönhetően) és tudatosan környezetbarátak (kb 100 év várható élettartam mellett).

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Közművezetékek, közművédő elemek
Közművezetékek, közművédő elemek
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...