A Tondach szállította az egyedi tetőfedő anyagot Szocsiba

A tetőcserepek leszállítása határidőre megtörtént

A Tondach Gleinstätten AG több, mint két évvel ezelőtt kapta meg a „Gornaja Karusel” elnevezésű olimpiai projekt tetőfedő anyagainak beszállítási megbízását. A „Krasznaja Poljana” régiónak ez az egyik legnagyobb fejlesztési beruházása a 2014-es olimpiai játékok keretén belül.
A megállapodásoknak megfelelően a tetőcserepeket előre leegyeztetett színben, formában és felületi kialakítással gyártotta le a Tondach. A cserepek szállítása egy rövid szakaszon teherautóval, ezt követően vonattal, majd végül hajóval történt.
Ezzel megtörtént az első lépés az olimpiai falu tetőinek minőségi és értékálló kialakítása felé.

A Nobelhotel is új Tondach tetőt kapott
A 2014-es olimpiai játékok előkészületeként a térség és Szocsi régebbi épületeinek felújítása is megtörtént. A "Krasznaja Poljanában" fekvő Nobelhotel generálfelújítása is napirendre került. Hozzávetőleg 6.500 m² tetőfelületet hódfarkú tetőcseréppel fedtek be, piros engób színben. A Tondach hódfarkú tetőcserép hagyományos fedési képet biztosít, és a kettős fedésnek köszönhetően tökéletes védelmet nyújt szélsőséges időjárási körülmények között is. A sport- és wellness szálló több, mint 92 exkluzív szobával és apartmannal rendelkezik. „Ez a megbízás olyan speciális feladatok elé állított minket, amely során lehetőségünk nyílt rá, hogy bizonyítsuk szakértelmünket a tetőmegoldások terén.“ - nyilatkozta Martin Olbrich, a Tondach Gleinstätten AG kereskedelmi és marketing vezetője.

Tondach termékek a Szocsiban lévő „Gornaja Karusel” projektre
2013. év végéig kellett felépülnie a sport és turisztikai komplexumnak, valamint az ún. médiafalunak. Az olimpiai faluban lakóépületek, nyaralóházak, butikok, szállodák, éttermek, sport és turisztikai központok épültek, továbbá létesítettek egy orvosi központot is. 1780 szálláshelyet alakítottak ki 3-5 csillagos kategóriában mintegy 580.000 m²-en.
A teljes tetőfelület 160.000 m², amelyet különböző Tondach termékekkel fedtek be, és beépítésre került az alapcserepekhez illő Tondach tartozékrendszer is: ereszcserép, gerinccserép, gerincszellőző szalag, hófogó rendszer stb.
A 540 és 960 méteres tengerszint feletti magasságban lévő fő tetőfelületekre a Tondach Venus nevű tetőcserép került fel két különböző színben. A 29 x 48,5 cm-es tetőcserepet az időtlen elegancia, az íves forma és a funkcionalitás jellemzi. Felhasználása gazdaságos, mert csupán kb. 11 db-ra van szükség m²-ként.

Tondach innováció – exkluzív cserépfelület kifejlesztése a Szocsi projektre
A Tondach Venus termék új színeit (RV3 és RV4 engób színek) a Tondach Gleinstätten AG több lépcsőben fejlesztette ki az orosz építész csapattal, a generál kivitelezővel és a tetőfedő céggel közösen. A szín a zöld, a sárga és a szürke keveréke, amit egy speciális eljárás során égetnek a cserepek felületére. A mediterrán hangulatú tetőfelület összképe nyugodt és harmonikus. Minden cserép hátoldalába belenyomták a „Szocsi 2014” feliratot.

A fejlesztés hat hónapig tartott, melynek során 6 különböző szín és felületi dizájn született. A mintatető felületek fedése egyre inkább megközelítette a projekt team elképzeléseit, míg végül kiválasztották a „Tondach Szocsi terméket”, és aláírták a szerződést.


Ha a Tondach Venus tetőcseréppel kapcsolatban további információt szeretne kérni a Tondach Magyarország Zrt. munkatársától, használja az Információkérés gombot.

Kategóriák

Tetőcserepek
Tetőcserepek
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...