A Tondach kerámia tetőcserepek kiválasztási szempontjai

Tetőfedéssel kapcsolatosan támasztott követelmények

A tetőfedő anyag választásánál a szakembereknek (tervezőknek és tetőfedőknek) több szempontból szükséges mérlegelniük, hogy milyen cserép kerüljön a házra. Ezen döntést erősen befolyásolják az adott termékek műszaki és fizikai paraméterei, de fontos döntési szempont az adott cserép esztétikai megjelenése, mert a tető a ház koronája és az építkezés befejezte után is megmarad természetes, eredeti állapotában. Mindezen szempontok figyelembevételével nagyon fontos, hogy mit választunk, mert választásunk eredményeként a ház a környezetében generációkon keresztül meghatározó és bizonyos szempontból örök lesz. Uralni fogja a ház és környezete arculatát. Ezek után felvetődik a kérdés, miért éppen égetett kerámia tetőcserép legyen a tervezett illetve befedendő házon? Melyek azok a döntési okok melyek alapján előnyben részesítsem az égetett agyag (kerámia) tetőcserepet?
TONDACH kerámia tetőcserepek
TONDACH kerámia tetőcserepek
A tetőfedéssel kapcsolatosan támasztott követelmények a következők. A tetőfedő anyag mindig legyen:
 
 • csapadékbiztos és jó vízelvezető tulajdonságú
   
  A kerámia tetőcserepek vízzáró hornyainak illetve a duplafedésnek köszönhetően teljes vízzárást és széllel szembeni ellenállást tesznek lehetővé még a legnagyobb viharokban is. A szél ellen a cserép kialakításánál lehet védekezni: könnyű formázhatósága révén úgy alakíthatóak az egyes típusok, hogy nemcsak a mellettük fekvőkhöz kapcsolódnak, hanem az alattuk és felettük elhelyezkedőkhöz is. Ha a rögzítésre vonatkozó szabályokat betartja az építő, biztos védelmet nyújt hosszútávon is.
  Környezetbarát gyártási technológia révén lélegző, porózus szerkezet alakul ki. A kerámiacserepek kiégetett anyaga kapilláris szerkezetű, melynek köszönhetően a nedvességet felveszik és azt gyorsan le is adják, ezért fagyállóak és légáteresztőek. A kerámiatető - más tetőfedő anyagokkal szemben - lélegzik, átszellőzik, így nyáron a tetőtér nem melegszik fel annyira, míg télen kevésbé hűl le.
  A külső hatások közé sorolandó a hőhatás. Az éves hőingadozás mértékét tekintve ennek figyelembe vételére bizony szükség van. A nyári melegben a cseréptető akár 80 C° is lehet, míg télen Magyarországon - 30 C°-ot mérve a hőmérsékletingadozás már 110 C°. Mindez meg sem kottyan a kerámiacserépnek, hiszen 950-1050 C°-on égetik készre. Pontosan ez adja azt a tulajdonságát is, hogy nem éghető, ezért megfelel a magas tűzállósági fokozatú épületekhez is. Az égetett kerámiának nemcsak káros anyag kibocsátása nincs, de melegség és komfortosság érzetét kelti.
  A kerámiacserepek agyag alapanyagukból adódóan könnyűek. Ennek köszönhetően takarékosabb anyagfelhasználással tudunk megfelelő tetőszerkezetet építeni, amely olcsóbb és kiváló statikai állékonyságot biztosít. A termékek felrakása egyszerű és gyors.
  Könnyű kezelhetőség, egyszerű kiselemes fedés. Javításoknál és állagmegőrzéseknél gyors és könnyű munkát igényel.
  A kerámia anyagából eredően tűzálló és nem éghető. Robbanás biztos, mivel robbanás esetén szabad hasadó felületet biztosít a kiselemes tulajdonsága miatt.
  Az égetett kerámiacserép több olyan lényeges tulajdonsággal bír, melyeket más tetőfedőanyagoknál nem lehet egyszerre megtalálni. Mivel a kerámiacserép természetes anyagból, tradicionális technikával készül, így nincs szükség speciális felületkezelésre annak érdekében, hogy a maximális időtállóság, és a környezeti hatásokkal szembeni ellenállóság biztosítva legyen. A kerámia tetőcserepek mesterséges bevonatot, védőréteget nem tartalmaznak.
  Átfogó tetőfedési rendszerek (alapcserepek + kerámia kiegészítők+ nem kerámia kiegészítők), mely biztosítja a korrekt csomóponti megoldások kialakítását.
  Hosszú élettartam, bizonyítottan kb. 80-100 év: számos esetben generációkon keresztül szolgálnak és biztosítják az értékmegőrzést, az állandóságot. Újrafelhasználható: ezek a termékek élettartamuk során többször újra felhasználhatóak.
  Minden ízléshez és építészeti stílushoz esztétikusan illeszkedik. Széles formaválaszték (mintegy 31-féle forma). A kerámia cserepek nincsenek mesterséges adalékokkal, műfestékekkel színezve. A téglavörös szín az égetés során alakul ki, természetesen az agyag összetételétől függő árnyalattal. A színválaszték gazdag. A színvilágnak csak a képzelet szab határt, hiszen ezek a kerámiacserepek a téglavörösön kívül választhatóak több színben, mert mázakkal, engóbbal ma már modern technológia felhasználásával nagy választék előállítása lehetséges.
  Felújításokhoz, átépítésekhez, új építésekhez alkalmazható, legyen szó tetőfelújításról, tetőtér-beépítésről vagy új építésű háztetőről, a kerámiacserép alkalmazhatósága rendkívül széles körű. Műemlékek rekonstrukciójához megoldásokat és különböző típusú termékeket nyújt. (antikolt színű tetőcserepek illetve óvárosi típusú tetőcserepek) Egyes kerámiacserepek alátéthéjazattal már 12°-os tetőhajlásszögtől felrakhatóak.
  A kerámia tetőcserép saválló (pl. savas eső) és lúgálló (pl. madárpiszok nem fakítja ki).
  BOLERO nagyméretű tetőcserép
  BOLERO nagyméretű tetőcserép
  Tangó+ nagyméretű tetőcserép
  Tangó+ nagyméretű tetőcserép
  TWIST nagyméretű tetőcserép
  TWIST nagyméretű tetőcserép
  RUMBA nagyméretű tetőcserép
  RUMBA nagyméretű tetőcserép
  TONDACH kerámia tetőcserepek
  TONDACH kerámia tetőcserepek
  Az ember és a természet elválaszthatatlan egységet alkot. Az élet minden területén hódít a természetesség, a természetes anyagok használata. Fontos szempont, hogy milyen környezetben élünk, milyen anyagokkal vesszük körbe magunkat. A környezetünkben megtalálható természetes anyagok, mint a fa, a kő, a homok, az agyag, a tégla, a kerámia tetőcserép, a növények, a nád segítségével természetközeli, harmonikus otthont alakíthatunk ki. Lakókörnyezetünkkel szemben mára alapvető elvárássá vált, hogy az ne legyen sugárzó és mérgező. Manapság a környezet védelme és a hosszú élettartam jogos elvárás a tetőfedő anyagokkal szemben is. Magyarországon a háztetők zömét hagyományos égetett kerámia tetőcserepekkel fedik, ezek között 85.000.000 m²-t a TONDACH kerámia cserepek adják.

  A TONDACH Magyarország Zrt. új nagyméretű XXL cserepei, úgymint TWIST, BOLERO, RUMBA és a TANGÓ+ a következő újdonságokat képviselik a tetőcserepek világában:
   
 • új dimenzió a tetőfedésben
 • újra értékelt hagyomány
 • az új nagyméretű cserép - a kerámia reformkora
 • A TONDACH Magyarország Zrt. a Várépítő Pályázat termékfelajánlója.

  A kerámia tetőcserepekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, részletes információt vagy katalógust szeretne kérni a TONDACH Magyarország Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

  A hírben szereplő termékek

  Tondach Bolero tetőcserép Fusioncolor terrakotta Tondach Figaro Deluxe tetőcserép Fusionprotect antik Tondach hódfarkú tetőcserepek félköríves téglavörös Tondach Tangó tetőcserép Fusioncolor terrakotta
   
  Tondach kerámia tetőcserepek
  18 termék

  A Tondach kerámia cserepek széles választékában mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő és az épülethez leginkább illő tetőcserepet. A Tondach termékei minden tetőn kiválóan mutatnak, legyen szó akár műemléki, új tervezésű vagy modern épületről. A Tondach kerámia tetőcserepek és a hozzájuk tartozó kiegészítők széles szín- és formaválasztékkal állnak az építkezők és felújítók rendelkezésére.

  18 termék
  Termékismertető
  Műszaki adatok
  CAD
  Tovább
  Termék kártya

  Kapcsolódó hírek

  Várépítő Pályázat 2011 eredményhirdetés
  Várépítő Pályázat 2011 eredményhirdetés
  10 gyermekintézmény és 5 műemlék megújulását támogatja 9 építőanyag gyártó cég
  Várépítő Pályázat 2011 eredményhirdetés

  Kategóriák

  Tetőcserepek
  Tetőcserepek
  Tetők, homlokzatok
  Tetők, homlokzatok
  Épületszerkezetek
  Épületszerkezetek

  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...