Vendéglátóhelyek teraszainak fűtése intelligens fűtőfóliával

Vendéglátóhelyek teraszainak fűtése intelligens fűtőfóliával

Kedvező üzemeltetési költség mellett biztosít komfortos meleget a teraszokon

Teraszfűtés kialakítása esetén mindenképpen ismerni kell az ügyfél fűtésrendszerrel szembeni elvárásait, valamint az alábbi tényezőket is figyelembe kell venni:

  • Nem mindegy, hogy főfűtésként vagy kiegészítő fűtésként szeretnék használni
  • Állandó vagy időszakos fűtés lesz
  • Padló- vagy mennyezetfűtés legyen kialakítva
  • Milyen burkolatot fognak használni
  • A fűtésnek egyszerre kell mindenhol működni, vagy sziget szerűen szeretnék használni (pl. csak azoknál az asztaloknál, ahová éppen leülnek)

Amint a fenti kérdésekre választ kaptunk, ki kell alakítani a megfelelő rétegrendet. Gyakorlatilag minden típusú burkolat tud a fűtőfóliára kerülni teraszfűtés esetén, de a megfelelő rétegrend elengedhetetlen. Amíg egy laminált parketta közvetlenül a fűtési rendszerre kerülhet, addig egy hidegburkolat ráragasztása sajnos nem lehetséges. Utóbbi esetébe egy szilárd felületet kell kialakítani, amihez a csempe ragasztása biztonságosan és fixen meg tud történni.

A megfelelő rétegrend kialakítása
Vendéglátóhelyek teraszainak fűtése intelligens fűtőfóliával

Az infrafűtés mint teraszfűtés jó megoldás, mivel gyorsan tudja felmelegíteni az ott tartózkodókat, más fűtésrendszerekhez képest kedvező üzemeltetési költsége van, valamint komfortos és állandó meleget tud biztosítani. A kedvező beruházási költséghez gyors kivitelezés is társul. A teraszfűtés egy nap alatt kialakítható, és nem szükséges hozzá bonyolult engedélyeztetési eljárás, vagy körülményes kivitelezési előkészület.

Az alábbiakban két vendéglátóhely teraszfűtésének kialakításról olvashat.

Hotel Aurum, Hajdúszoboszló

Az öt csillagos szálloda megbízásából a hozzájuk tartozó Ambrózia étterem teraszfűtését kellet kialakítani. Az építkezés célja a meglévő étterem alapterületének megnövelése volt. A meglévő fűtésrendszer bővítése körülményes lett volna, így az infra padlófűtésre esett a választás.

A régi terasz először egy polisztirol szigetelést kapott, amire 100%-os fedésben 5 mm vastag hűtükör került, majd a Fűtőfólia, és egy párazáró fólia. A fűtésrendszert lebetonozták 5 cm vastagságban. A legfelső rétegrend hidegburkolat lett.

Hotel Aurum, Hajdúszoboszló
Vendéglátóhelyek teraszainak fűtése intelligens fűtőfóliával

A fűtés kialakításánál figyelembe vették a leendő beépített bárpult helyét, mert a megrendelő ezen a részen nem kívánt fűtést kialakítani, így ez alatt elmaradt a fűtőfólia kiépítése. A beépített terasz össz alapterülete 65 m², melybe 48 m² fűtőfólia került beépítésre. A fűtési beruházás nettó értéke 690.000 Ft volt.

Nonna Rosa étterem, Debrecen

Az étterem felkérésére kellet az új teraszrész fűtését kialakítani. A híres étterem szeretett volna a hűvösebb időben is szolgáltatni a vendégei részére. A terasz télen is üzemel, így a fűtéssel szemben komoly elvárások voltak.

A Nonna Rosa étterem terasza Debrecenben
Vendéglátóhelyek teraszainak fűtése intelligens fűtőfóliával

A terasz körben üvegfelület, így a szigetelése nem mondható a legjobbnak. Ilyen esetekben a teraszok fűtésére jó döntés az infrafűtés, mivel a sugárzó hő nem a levegőt melegíti fel, hanem az embereket, így a rossz szigetelési adottságokkal rendelkező helységekben is komfortos meleg biztosítható.

A fűtőfólia padlófűtésként lett kialakítva, így nem kellett radiátorokat, vagy álló fűtőtesteket alkalmazni a vendéglátó egységben. A padlóra hidegburkolat került, mellyel esztétikusan lett megoldva az étterem kialakítása.

Téli időben gyönyörű látványt biztosít a fűtött terasz a debreceni nagy templomra, és közben finom ételeket lehet fogyasztani udvarias kiszolgálás mellett. Érdemes hűvösebb időben meglátogatni az éttermet, így könnyen megtapasztalható az infrafűtés kellemes meleg érzete rossz szigetelés mellett is.

A hírben szereplő termékek
Harmadik generációs infra fűtőfilm
 
Harmadik generációs infra fűtőfilm

2015 legnagyobb újítása a harmadik generációs intelligens fűtófólia. A termék különleges technológiával, és speciális anyagok felhasználásával készült, ezért képes gazdaságosabban, kisebb energia felhasználással működni korábbi más fűtőfóliákhoz képest.
Legfőbb tulajdonsága az új infra fóliának, hogy önszabályozó tulajdonsággal rendelkezik. Korábbi termékeknél padlófűtés esetén 4-5 cm légrést kellett biztosítani a padló és a bútorok között (ennek hiányában magas hőmérséklet keletkezik, ami a padló és berendezési tárgyak rövidebb élettartamához vezet). A harmadik generáció esetében ez nem szükséges. A fűtőfólia használható egyedi vagy kiegészítő fűtésként.
Az új, harmadik generációs fűtőfilm vastagsága: 0,338 mm, teljesítménye: 240 W/m2. Gazdaságosság a korábbi fűtőfóliához képest: 25 %.
Felhasználási terület: padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak
Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...