Tökéletes sportburkolatok készítése Mapei anyagokkal

Műfüves pályák, hézagmentes sportpálya bevonatok, parkettás sportburkolatok és gumiburkolatok kivitelezéséhez

Műfüves pályák
A műfüves pályák alépítményének elkészítése komoly földmunkával járó, a kivitelezőtől nagy felkészültséget igénylő folyamat. A munka segédanyagot igénylő része a talaj stabilizálása, szilárdságának javítása. Ehhez hagyományosan mészhidrátot kevertek a földhöz.

Ennél sokkal megbízhatóbb, jobb eredményt biztosít a Mapesoil 100 por alakú szálerősített stabilizáló szer műfüves sportpályák alépítményeihez.
A Mapesoil 100 speciális összetétele egyaránt alkalmassá teszi a talajok, illetve újrahasznosított vagy hagyományos adalékanyagokkal történő alkalmazásra. A Mapesoil 100-ban megtalálható válogatott ásványi adalékok, fokozzák a végső réteg tartósságát és a stabilizált anyag kimosódásával szembeni ellenállását. Mihelyt elkészült az alapfelület, meg lehet kezdeni a műfű burkolat fektetését. A műfű tekercseket először akklimatizálni kell, ezért pár órával a fektetési műveletek megkezdése előtt ki kell göngyölíteni és teríteni őket, hogy a csomagolás okozta belső feszültség csökkenhessen.
A fektetés befejezését követően csak az illesztéseket kell összeragasztani, az Ultrabond Turf Tape 100 speciális 40 cm széles illesztő szalaggal. Egy fogazott simító vagy különleges fektető eszköz használatával hordható fel az Ultrabond Turf 2 Stars kétkomponensű poliuretánragasztó, vagy javításhoz, kisebb felületekhez ajánlott az Ultrabond Turf PU 1K egykomponensű poliuretánragasztó is. A szélek leragasztása, illetve a ragasztó megkötése után ki lehet jelölni a pálya vonalait. A vonalak rögzítéséhez ugyanazt a rendszert kell használni, mint a tekercsek széleinek illesztéséhez.
Sportburkolat készítése Mapei anyagokkal
Sportburkolat készítése Mapei anyagokkal
Színes rugalmas hézagmentes sportpálya bevonatok
Teljesen más jellegű megoldást nyújtanak, a különböző sportpályák, városi utak rugalmas hézagmentes színes bevonatát képező Mapecoat TNS rendszerek.
Beltéri és kültéri teniszpályákhoz, többcélú sportpályákhoz, (kosár, kézilabda, football, röplabda minden közösségi sporttevékenységre) kerékpárutakhoz, gyalogosjárdákhoz alkalmasak, de közterületek, akril bázisú bevonó rendszereként is működnek.
A rendszert meglévő vagy új, szilárd teherbíró beton és aszfalt felületekre lehet felvinni. A rendszerelemek felhasználásra kész termékek a felvitel módja leginkább a műgyanta padlóknál megszokotthoz hasonlítható.

A Mapecoat TNS rendszerekkel készített sportpályák felülete rugalmas, kiváló játék komfortot nyújt, és rétegrendje biztosítja a labda tökéletes visszapattanását a felületről. Kiváló műszaki jellemzői lehetővé teszik a pályák használói számára a futás közbeni hirtelen irányváltoztatásokat és a stabilitás és a csúszás közötti kiváló egyensúlyt, és a magas szintű biztonságot nyújtják.
Komplett termékcsalád elemeit úgy válogattuk össze, hogy sokcélú sport tevékenységre is alkalmas rétegrendeket kapjunk. A lehetséges rétegrendek rugalmasságban, felületi érdességben, ellenálló képességben a felhasználás és a sportág előírásai szerint változtathatóak.
Színes rugalmas hézagmentes sportpálya bevonatok
Színes rugalmas hézagmentes sportpálya bevonatok
Hagyományos melegburkolatok, mint sportburkolatok
Tornatermek parkettaburkolatához is kiváló megoldásokat tudunk nyújtani, akár az aljzatképzésről, előkészítésről, akár a kiegyenlítésről, akár a burkolat ragasztásáról, vagy lakkozásáról legyen szó. Természetesen a felhasználható termékek sora itt nagyon széles. Egy lehetséges rétegrend a Topcem aljzat, Primer G alapozás Ultraplan aljzatkiegyenlítés, Ultrabond Eco S955 ragasztás és Ultracoat lakkrendszer.

Speciálisan sportburkolat céljára gyártott melegburkolatokhoz, sport PVC és gumiburkolatokhoz jellemzően erősebb ragasztóra van szükség. Ez beltérben az Ultrabond Eco V4SP, vagy nagyobb terhelés esetén az Ultrabond Eco 571 2K.

Kültéri gumiburkolatok ragasztásához jó megoldás az Adesilex G19 és az Ultrabond Eco 571 2K.

A sportburkolatok készítéséhez ajánlott Mapei termékek letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Mapecoat TNS White Base Coat alapozó Mapecoat TNS Grey Base Coat alapozó Mapecoat TNS Finish 1.3.4 akrilgyanta bevonat Mapecoat TNS Urban akrilgyanta bevonat
 
Mapecoat TNS sportburkolati rendszer
5 termék

A sportpálya burkolati rendszer válogatott összetevőkből készült, koptató hatásoknak, UV sugárzásnak és változó időjárási körülményeknek ellenálló bevonati rendszer. A Mapecoat TNS rendszerhez felhasznált alapanyagok oldószermentesek és környezetbarátak. A rendszer termékeivel készített felületek rugalmasak, kiváló játék és használati komfortot nyújtanak. Alkalmazható kül- és beltérben, sport és különböző célú felületek padlóbevonataként.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Ultrabond Eco V4 SP ragasztó
 
Ultrabond Eco V4 SP ragasztó

Univerzális, nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátású, diszperziós ragasztó nyújtott nyitott idővel, rugalmas padlóburkolatokhoz.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Ultraplan Eco kiegyenlítőhabarcs
 
Ultraplan Eco kiegyenlítőhabarcs

Ultragyors szilárdulású, önterülő aljzatkiegyenlítő 1-10 mm rétegvastagságig, nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátással (VOC).

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
PVC- és szőnyegragasztók, linóleum- és gumiragasztók
PVC- és szőnyegragasztók, linóleum- és gumiragasztók
Sportpálya burkolatok
Sportpálya burkolatok
Aljzatkiegyenlítők
Aljzatkiegyenlítők
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...