proidea.hu online termékinformációs katalógus

Tetőtér szigetelés Knauf Insulation termékekkel


2012. november 29.

A padlásfödémek a leggazdaságosabban hőszigetelhető épülethatároló szerkezetek

A hideg beköszöntével a kültérből a beltérbe húzódva viszonylag kis ráfordítással sokat tehetünk a későbbi hőterhek és az ezekből adódó költségek csökkentéséért, ha a padlástérben szigetelünk.
A beépítésre szánt tetőtér szigetelését a tető síkjában a szarufák között és alatt elhelyezett szigetelőanyagokkal oldhatjuk meg, míg a későbbi hasznosításra nem tervezett padlástereket elegendő a födémre fektetett vagy befújt üveggyapot szigeteléssel szigetelni. Ezek alá javasolják párazáró réteg elhelyezését (pl. Masterfol Soft Alu), amely hosszútávon megakadályozza a feláramló pára szigetelőanyagba történő bejutását.
Mihez tartsuk magunkat?
Jó tudni, hogy a padlásfödémek a leggazdaságosabban hőszigetelhető épülethatároló szerkezetek, különösen akkor, ha a födémet nem használják jelentős tömegű anyagok tárolására!
A födémek síkjában történő szigetelésre vonatkozó irányelv, hogy a hőátbocsátási követelményérték (amely U = 0,30 W/m.K) teljesítéséhez legalább 18 cm vastag hőszigetelő réteg szükséges. (Ez persze minél vastagabb, annál jobb eredményt érünk el.) Az alkalmazható szigetelések lehetnek táblás kőzetgyapot szigetelőlapok (pl: Nobasil MPN, MPE), amelyek ár-érték arányát azonban felülmúlják az ECOSE technológiával természetes anyagokból gyártott és fenntartható fejlődést szem előtt tartó, új generációs ásványgyapot termékek pl.:
 
 • Classic 039
 • Ekoboard
 • Supafil LOFT 045 (befújható technológiával kivitelezhető)
 • Supafil Cavity 034 (befújható technológiával kivitelezhető)
 • Mindegyik termék A1-es tűzvédelmi határértékkel rendelkezik és a párával szembeni ellenállást biztosító hidrofóbizáló anyaggal készülnek.

  Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásával kapcsolatban a fűtött tetőteret határoló szerkezetek (pl. magastetők) esetén a 7/2006 TNM rendelet ad iránymutatást, amely U=0,25 W/m.K értéket jelöl meg. Ez a szabványérték elérhető, ha a szarufák közét kitölti egy 140-150 mm vastagságú λ=0,035 W/mK vagy λ=0,037 W/mK hővezetési tényezőjű
   
 • FactPlus IPB 0,037 (leginkább javasolt)
 • TI 135 U
 • Classic 035
 • Nobasil MPS
 • szigeteléssel és alatta merőlegesen elhelyezve (a fenti képen: alsó hőszigetelő réteg lécváz között) 50-100 mm vastagságban:
   
 • FactPlus FCB 039 (leginkább javasolt)
 • Nobasil MPN kőzetgyapot (λ=0,039 W/mK) szigetelessel.

 • Mindezt miért?
  Mert átlagosan 20%-al tovább tartja a lakásunk a kívánt hőmérsékletet, vagy másként fogalmazva, 20%-al kevesebbet kell fűteni. Ez 50.000 Ft gázszámlánál havonta 10.000 Ft-ot jelent. A falak szigetelése pedig még el sem készült.


  A szigetelésekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
   

  Termék
  Cég
  Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
  Telefon: +36 23 889 844
  Fax: +36 23 889 845
  E-mail:
  Web: www.knaufinsulation.hu
  Brassnyó László
  műszaki tanácsadó  
     
     
     
  Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
  Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
  Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  szigetelés  hangszigetelés  hőszigetelés  kőzetgyapot  lap  polisztirol  szigetelés  rögzítő  kiegészítő  Ecose  Classic  Supafil  Ekoboard  FactPlus  Nobalis  ásványgyapot