Tetőtér szigetelés Knauf Insulation termékekkel

A padlásfödémek a leggazdaságosabban hőszigetelhető épülethatároló szerkezetek

A hideg beköszöntével a kültérből a beltérbe húzódva viszonylag kis ráfordítással sokat tehetünk a későbbi hőterhek és az ezekből adódó költségek csökkentéséért, ha a padlástérben szigetelünk.
A beépítésre szánt tetőtér szigetelését a tető síkjában a szarufák között és alatt elhelyezett szigetelőanyagokkal oldhatjuk meg, míg a későbbi hasznosításra nem tervezett padlástereket elegendő a födémre fektetett vagy befújt üveggyapot szigeteléssel szigetelni. Ezek alá javasolják párazáró réteg elhelyezését (pl. Masterfol Soft Alu), amely hosszútávon megakadályozza a feláramló pára szigetelőanyagba történő bejutását.

Mihez tartsuk magunkat?
Jó tudni, hogy a padlásfödémek a leggazdaságosabban hőszigetelhető épülethatároló szerkezetek, különösen akkor, ha a födémet nem használják jelentős tömegű anyagok tárolására!
A födémek síkjában történő szigetelésre vonatkozó irányelv, hogy a hőátbocsátási követelményérték (amely U = 0,30 W/m.K) teljesítéséhez legalább 18 cm vastag hőszigetelő réteg szükséges. (Ez persze minél vastagabb, annál jobb eredményt érünk el.) Az alkalmazható szigetelések lehetnek táblás kőzetgyapot szigetelőlapok (pl: Nobasil MPN, MPE), amelyek ár-érték arányát azonban felülmúlják az ECOSE technológiával természetes anyagokból gyártott és fenntartható fejlődést szem előtt tartó, új generációs ásványgyapot termékek pl.:

  • Classic 039
  • Ekoboard
  • Supafil LOFT 045 (befújható technológiával kivitelezhető)
  • Supafil Cavity 034 (befújható technológiával kivitelezhető)

Mindegyik termék A1-es tűzvédelmi határértékkel rendelkezik és a párával szembeni ellenállást biztosító hidrofóbizáló anyaggal készülnek.

Tetőtér szigetelés Knauf Insulation termékekkel
Tetőtér szigetelés Knauf Insulation termékekkel

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásával kapcsolatban a fűtött tetőteret határoló szerkezetek (pl. magastetők) esetén a 7/2006 TNM rendelet ad iránymutatást, amely U=0,25 W/m.K értéket jelöl meg. Ez a szabványérték elérhető, ha a szarufák közét kitölti egy 140-150 mm vastagságú λ=0,035 W/mK vagy λ=0,037 W/mK hővezetési tényezőjű

  • FactPlus IPB 0,037 (leginkább javasolt)
  • TI 135 U
  • Classic 035
  • Nobasil MPS

szigeteléssel és alatta merőlegesen elhelyezve (a fenti képen: alsó hőszigetelő réteg lécváz között) 50-100 mm vastagságban:

  • FactPlus FCB 039 (leginkább javasolt)
  • Nobasil MPN kőzetgyapot (λ=0,039 W/mK) szigetelessel.

Mindezt miért?
Mert átlagosan 20%-al tovább tartja a lakásunk a kívánt hőmérsékletet, vagy másként fogalmazva, 20%-al kevesebbet kell fűteni. Ez 50.000 Ft gázszámlánál havonta 10.000 Ft-ot jelent. A falak szigetelése pedig még el sem készült.

Tetőtér szigetelés Knauf Insulation termékekkel
Tetőtér szigetelés Knauf Insulation termékekkel

A szigetelésekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek
NatuRoll Pro üveggyapot Unifit 032 üveggyapot tekercs Unifit 034 üveggyapot tekercs Unifit 035 üveggyapot tekercs
 
Üveggyapot tekercsek és táblák
12 termék

A Knauf Insulation - új, fejlett és szabadalmaztatott technológiával gyártott termékei széles választékban elérhetőek a lehető legváltozatosabb igények kielégítésére. A termékeket magastetőkhöz, külső és belső falakhoz, elválasztókhoz és födémekhez alkalmazhatják: az üveggyapot igazán sokoldalú.

12 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
CLT C1 kőzetgyapot lamellázott hőszigetelő tábla SW MPS WC kőzetgyapot hő- és hangszigetelő tábla MPN kőzetgyapot hőszigetelő tábla MPE kőzetgyapot hőszigetelő tábla
 
Kőzetgyapot hőszigetelő táblák
17 termék

A Knauf Insulation kőzetgyapot anyagai - régi néven Nobasil kőzetgyapot anyagok - szinte minden felhasználási területen alkalmazhatók. A termékpalettán egyaránt megtalálhatók a kisebb testsűrűséggel rendelkező kőzetgyapot szigetelőanyagok és a nagy teherbírású, lépésálló, illetve a vakolható, homlokzati kőzetgyapot anyagok.

17 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Ásványgyapot szigetelések
 
Ásványgyapot szigetelések

Az ECOSE Technology-val gyártott ásványgyapotok megjelenése és tapintása eltér minden eddig ismert szigetelőanyagtól. Puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Az ECOSE Technology-val készült Knauf Insulation ásványgyapot természetesen barna színű: nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat és fehérítőt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Üveggyapot és habüveg szigetelések
Üveggyapot és habüveg szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...