Tetőtér szigetelés Knauf Insulation termékekkel

A padlásfödémek a leggazdaságosabban hőszigetelhető épülethatároló szerkezetek

A hideg beköszöntével a kültérből a beltérbe húzódva viszonylag kis ráfordítással sokat tehetünk a későbbi hőterhek és az ezekből adódó költségek csökkentéséért, ha a padlástérben szigetelünk.
A beépítésre szánt tetőtér szigetelését a tető síkjában a szarufák között és alatt elhelyezett szigetelőanyagokkal oldhatjuk meg, míg a későbbi hasznosításra nem tervezett padlástereket elegendő a födémre fektetett vagy befújt üveggyapot szigeteléssel szigetelni. Ezek alá javasolják párazáró réteg elhelyezését (pl. Masterfol Soft Alu), amely hosszútávon megakadályozza a feláramló pára szigetelőanyagba történő bejutását.
Mihez tartsuk magunkat?
Jó tudni, hogy a padlásfödémek a leggazdaságosabban hőszigetelhető épülethatároló szerkezetek, különösen akkor, ha a födémet nem használják jelentős tömegű anyagok tárolására!
A födémek síkjában történő szigetelésre vonatkozó irányelv, hogy a hőátbocsátási követelményérték (amely U = 0,30 W/m.K) teljesítéséhez legalább 18 cm vastag hőszigetelő réteg szükséges. (Ez persze minél vastagabb, annál jobb eredményt érünk el.) Az alkalmazható szigetelések lehetnek táblás kőzetgyapot szigetelőlapok (pl: Nobasil MPN, MPE), amelyek ár-érték arányát azonban felülmúlják az ECOSE technológiával természetes anyagokból gyártott és fenntartható fejlődést szem előtt tartó, új generációs ásványgyapot termékek pl.:
 
 • Classic 039
 • Ekoboard
 • Supafil LOFT 045 (befújható technológiával kivitelezhető)
 • Supafil Cavity 034 (befújható technológiával kivitelezhető)
 • Mindegyik termék A1-es tűzvédelmi határértékkel rendelkezik és a párával szembeni ellenállást biztosító hidrofóbizáló anyaggal készülnek.
  Galéria
 • FactPlus IPB 0,037 (leginkább javasolt)
 • TI 135 U
 • Classic 035
 • Nobasil MPS
 • FactPlus FCB 039 (leginkább javasolt)
 • Nobasil MPN kőzetgyapot (λ=0,039 W/mK) szigetelessel.
  Galéria


  A szigetelésekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 • A hírben szereplő termékek

   
  Kőzetgyapot hőszigetelő táblák
  16 termék

  A Knauf Insulation kőzetgyapot anyagai - régi néven Nobasil kőzetgyapot anyagok - szinte minden felhasználási területen alkalmazhatók. A termékpalettán egyaránt megtalálhatók a kisebb testsűrűséggel rendelkező kőzetgyapot szigetelőanyagok és a nagy teherbírású, lépésálló, illetve a vakolható, homlokzati kőzetgyapot anyagok.

  16 termék
  Termékismertető
  Műszaki adatok
  Tovább
  Termék kártya
   
  Üveggyapot tekercsek és táblák
  13 termék

  A Knauf Insulation - új, fejlett és szabadalmaztatott technológiával gyártott termékei széles választékban elérhetőek a lehető legváltozatosabb igények kielégítésére. A termékeket magastetőkhöz, külső és belső falakhoz, elválasztókhoz és födémekhez alkalmazhatják: az üveggyapot igazán sokoldalú.

  13 termék
  Termékismertető
  Műszaki adatok
  Tovább
  Termék kártya
  Frissült
   
  Ásványgyapot szigetelések

  Az ECOSE Technology-val gyártott ásványgyapotok megjelenése és tapintása eltér minden eddig ismert szigetelőanyagtól. Puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Az ECOSE Technology-val készült Knauf Insulation ásványgyapot természetesen barna színű: nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat és fehérítőt.

  Termékismertető
  Műszaki adatok
  Tovább
  Termék kártya

  Kategóriák

  Üveggyapot és habüveg szigetelések
  Üveggyapot és habüveg szigetelések
  Kőzetgyapot szigetelések
  Kőzetgyapot szigetelések
  Szigetelések
  Szigetelések
  Épületszerkezetek
  Épületszerkezetek

  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...