Gazdaságos és gyors tetőfedés Rapido mega méretű cseréppel

Széleskörű felhasználási lehetőségeket biztosító, ipari formatervezett kerámia tetőcserép

Kevesebb vágás, szép és vízbiztos tetőszélek, hófogás, az alszerkezet vizesedését akadályozó átszellőzés, vagy a tető legérzékenyebb pontja a tetőáttörések kialakítása. Ezek azok a műszaki kérdések, amelyeket a Creaton kerámia tetőcserepekhez, így a mega méretű Rapidohoz is rendelkezésre álló kiegészítő elemek használatával műszakilag korrekt módon megoldhatunk. Emellett ezek használata a tetőt nem csak széppé, de hosszú távon tartóssá is teszik.
A gazdasági kérdések a tetőfedés esetén sem másodlagosak. Az anyagi oldal vizsgálata azonban itt sem nélkülözheti a műszaki aspektusok górcső alá helyezését. Ebben a tekintetben számos érve szól a Creaton Rapido mega méretű, hightech cserepe mellett. Az alacsony hajlásszögű tető fedésére is alkalmas modell a megrendelőnek egy sor gazdasági előnyt, míg az építészek és a tetőfedők számára széleskörű felhasználási lehetőségeket biztosít mind az új épületek tervezésénél, építésénél, mind a meglévő, régi épületek felújításánál. Nézzük meg ezúttal milyen előnyöket hordoz számunkra, ha a Creaton mega méretű Rapido tetőcserepe mellett döntünk.

Egy fél személygépkocsi súlyával könnyebb tető
A kevesebb, mint 9 db/m² anyagigényű mega méretű kerámia cserépmodellekkel verhetetlenül gyors a tetőfedés, hiszen négyzetméterenként mindössze 9 cserepet kell a helyére tenni, szemben a hagyományos méretű tetőcserepek átlagos 15-20 darabjával. És ez csak egy a gazdasági előnyök közül, amelyet a megrendelő érezhet. És kinek nem fontos az elégedett megrendelő? Persze az nem feltétlenül előny, ha a tetőfedő anyag könnyű, de miért lenne nehezebb, mint amennyire feltétlenül szükséges.

Az ipari formatervezett mega méretű cserepekkel haladós a munka
A Rapido kerámia tetőcserepek, mint a mega méretű kerámia tetőcserepek általában, már csak méretük miatt is gazdaságos és gyors munkát tesznek lehetővé. A 8,1 db/m² anyagigényű Rapido modellel verhetetlenül gyors a tetőfedés. Így tehát négyzetméterenként mindössze kevesebb, mint 9 cserepet kell a helyére tenni, szemben a hagyományos méretű tetőcserepek átlagos 15-20 darabjával. Emellett egy átlagos méretű sátortető esetén akár egy fél személygépkocsi súlyával könnyebb a tetőre kerülő cserepek összsúlya. A szükséges, szintén takarékosabb kialakítású ácsszerkezethez is kevesebb fa szükséges, így feltehetőleg annak bekerülési költsége is kedvünkre való lesz.
Nem csak a tetőfedő munkáját könnyítik, de a tető műszaki színvonalában, így tartósságában és ezzel végső soron gazdaságosságában is jelentős szerepet játszanak a minden típushoz, így a Rapidohoz is rendelkezésre álló kiegészítő elemek.
Kevesebb vágás, szép és vízbiztos tetőszélek, hófogás, az alszerkezet vizesedését akadályozó átszellőzés, vagy a tető legérzékenyebb pontja a tetőáttörések kialakítása - ezek azok a műszaki kérdések, amelyek kiegészítő elemekkel történő korrekt műszaki megoldása a tetőt nem csak széppé, de hosszú távon tartóssá is teszik.
A hosszú távú tartósságról persze alapvetően maga a termék alapanyaga és a gyártási technológia gondoskodik: a karcsú, mégis nagy törőszilárdságú kerámia tetőcserepek akár natúr változatára is 50 év a gyártó által írásban vállalt garancia, míg hasznos élettartamuk akár 100 év is lehet. Ezt a termék felületébe beleégő, annak részévé váló természetes anyag, az engób csak tovább fokozza.
Az alapanyagon és gyártástechnológián túl ezért a tartósságért, az ácsszerkezet védelméért az ipari formatervezés eredményeképpen kialakult cserépforma is felelős, ami jelentősen hozzájárul a tetőszerkezet védelméhez a ma már nem ritka szélsőséges időjárási körülmények között, és a biológiai hatások ellen is véd. A cserép formája, kialakítása kapcsán még érdemes megemlíteni, hogy a Rapido viszonylag sík modell, ezért alkalmazásával az élek, vápa, illetve gerinc kialakítása is egyszerű.
Galéria
Galéria

Nézzük, mit érdemes még tudni a Rapido kerámia tetőcserépről
A Rapido kettősbordájú hornyolt tetőcserép, amely akár 10°-os, azaz igen alacsony hajlásszögű tető esetén, változatos színekben válhat otthonunk díszévé. Természetesen itt sem feledkezhetünk el a megfelelő alátétszerkezetről, de ipari formatervezett kialakításának köszönhetően már maga a cserép is kiemelt biztonságot nyújt az időjárás hatásaival szemben, legyen az erős szél, vagy a csapadék különböző formái. Használata esetén, látszólag robusztus mérete miatt a cserépszükséglet mindössze 8,1 db/m².
A labirintus-technikával kialakított oldalhornyolásnál, az 5 speciálisan kialakított és különösen erőteljes bordázat nagy szélnyomás esetén is megakadályozza a víz behatolását a fedés alá. E jellegzetes hornyolási technika mellett a Rapidon megtalálható hátoldali támasztóbordák és az ugyancsak rá jellemző három akasztófül gondoskodik a biztonságos függesztésről. A kiemelt peremezésű, esőbiztos szeglyuk kialakításával a modell tervezői gondoskodtak arról, hogy a Rapido biztonságosan rögzíthető legyen, míg a fejhorony rész nagy eltolhatósági tartománya minden tetőfedésnél maximális rugalmasságot biztosít. Ennek különös jelentősége van az egyre gyakoribb tetőfelújításoknál és tetőcseréknél.
Önmagukért beszélnek az esőbiztossággal kapcsolatos előnyök is: a kettős oldalhornyolás a magas gerincekkel, a bordázott felület és kondenzvíz-bordák maximális védelmet biztosítanak a csapadék különböző formái ellen.
Galéria

Persze ne feledkezzünk meg a szakszerű kivitelezés szükségességéről sem. A gazdaságos és tartós Rapido kerámia tető hozzáértő tetőfedő keze alatt válik valóban tartóssá és széppé. A megfelelő szakember megtalálásához nyújt segítséget a Creaton JÓTETŐ programja, amelynek keretei között megvalósult, az ajánlott kivitelezők által készített JÓTETŐKRE a Creaton 5 év jótállást is vállal.

A Rapido tetőcserepekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre. Ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Creaton Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Tetőcserepek
Tetőcserepek
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...