proidea.hu online termékinformációs katalógus

Heraklith fagyapot - Supafil üveggyapot homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazása


2013. szeptember 10.

Előnyök flexibilis kombinációja: vakolt rendszer szerelt és fújható szigetelésből

A kőzet-, fa-, és üveggyapot termékekkel a magyar piacon jelen lévő Knauf Insulation Kft. a régi Heraklith katalógusokból már jól ismert vakolt megjelenésű szerelt homlokzati rendszert egy nemrég megjelent speciális anyagnak - a fújható üveggyapot hőszigetelésnek - köszönhetően fejlesztette tovább. A cég a közelmúltban vett részt egy referencia épület ezen speciális technológiával készülő homlokzati hőszigetelő rendszerének kivitelezésében.

A Supafil, Heraklith és LB Knauf termékek alkalmazásával készülő vakolt megjelenésű homlokzat hőszigetelő magja a Supafil Cavity üveggyapot termék, amely kiváló (λ=0,034 W/m.K) hővezetési tényezőjével kiemelkedő hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, nem éghető A1 besorolású, és nem tartalmaz kötőanyagot. A Supafil terméket a vázszerkezetre szerelt Heraklith C táblák mögé lehet befújni. A kombinált rendszer előnye, hogy a pontszerűen, konzolokkal rögzített váz és a Heraklith táblák távolsága, vagyis a hőszigetelés vastagsága tetszőlegesen beállítható.

A példában 15 cm hőszigetelés készült, amelynek hővezetési ellenállásához az építőlemezként szereplő Heraklith lap hőszigetelése is hozzáadódik. A Heraklith táblák rögzítése az alkalmazástechnikai előírás szerint készült. Homlokzati vakolt alkalmazás esetén 50×100-as táblák alkalmazását javasolják. A Heraklith és Supafil termékek párosítása épületfizikai szempontból egy jól megválasztott vakolati rendszerrel igen kedvező társítást jelent. A Supafil és a Heraklith lapok páradiffúziós ellenállása igen alacsony, amihez természetesen vakolatban is „lélegző” anyag dukál. Az LB-Knauf Heraklith lapokhoz ajánlott vakolatrendszere: Renti javítóhabarcsba ágyazott üvegszövet háló, Prémium alapvakolat, majd pedig szilikon bázisú színvakolat a fenti szempontnak kiválóan megfelel.
 
Az üreges szerkezetekhez kifejlesztett Supafil Cavity a gépesített technológiával hőhídmentesen, hulladékmentesen, rövid idő alatt befújható.
A vázszerkezetes kivitelre szerelt Heraklith rendszer évtizedek óta kiforrott megoldás.
 
A szakszerűen pozicionált befújási pontok is biztosítják az egyenletes tömörséget.

A Supafil termékcsalád letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek az Üveggyapot és habüveg szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  Heraklith  fagyapot  Supafil  szigetelés  hőszigetelő  hőszigetelés  homlokzat