Heraklith fagyapot - Supafil üveggyapot homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazása

Előnyök flexibilis kombinációja: vakolt rendszer szerelt és fújható szigetelésből

A kőzet-, fa-, és üveggyapot termékekkel a magyar piacon jelen lévő Knauf Insulation Kft. a régi Heraklith katalógusokból már jól ismert vakolt megjelenésű szerelt homlokzati rendszert egy nemrég megjelent speciális anyagnak - a fújható üveggyapot hőszigetelésnek - köszönhetően fejlesztette tovább. A cég a közelmúltban vett részt egy referencia épület ezen speciális technológiával készülő homlokzati hőszigetelő rendszerének kivitelezésében.

A Supafil, Heraklith és LB Knauf termékek alkalmazásával készülő vakolt megjelenésű homlokzat hőszigetelő magja a Supafil Cavity üveggyapot termék, amely kiváló (λ=0,034 W/m.K) hővezetési tényezőjével kiemelkedő hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, nem éghető A1 besorolású, és nem tartalmaz kötőanyagot. A Supafil terméket a vázszerkezetre szerelt Heraklith C táblák mögé lehet befújni. A kombinált rendszer előnye, hogy a pontszerűen, konzolokkal rögzített váz és a Heraklith táblák távolsága, vagyis a hőszigetelés vastagsága tetszőlegesen beállítható.

A példában 15 cm hőszigetelés készült, amelynek hővezetési ellenállásához az építőlemezként szereplő Heraklith lap hőszigetelése is hozzáadódik. A Heraklith táblák rögzítése az alkalmazástechnikai előírás szerint készült. Homlokzati vakolt alkalmazás esetén 50×100-as táblák alkalmazását javasolják. A Heraklith és Supafil termékek párosítása épületfizikai szempontból egy jól megválasztott vakolati rendszerrel igen kedvező társítást jelent. A Supafil és a Heraklith lapok páradiffúziós ellenállása igen alacsony, amihez természetesen vakolatban is „lélegző” anyag dukál. Az LB-Knauf Heraklith lapokhoz ajánlott vakolatrendszere: Renti javítóhabarcsba ágyazott üvegszövet háló, Prémium alapvakolat, majd pedig szilikon bázisú színvakolat a fenti szempontnak kiválóan megfelel.
Galéria
Az üreges szerkezetekhez kifejlesztett Supafil Cavity a gépesített technológiával hőhídmentesen, hulladékmentesen, rövid idő alatt befújható.
Galéria
A vázszerkezetes kivitelre szerelt Heraklith rendszer évtizedek óta kiforrott megoldás.
Galéria
A szakszerűen pozicionált befújási pontok is biztosítják az egyenletes tömörséget.
A Supafil termékcsalád letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Fújható üveggyapot szigetelések
3 termék

A Supafil termékcsalád a hagyományos üveggyapot fajtától már színében is különbözik (fehér). A gyapotdarabok hidrofóbizáltak és néhány cm hosszú szálai kis vattapamacsként egymáshoz tapadnak. A hópihére emlékeztető anyagot a csomagoláskor összepréselik, bálázzák. Így a felhasználási területtől függően akár 1-1,4 m³ is lehet egy 16,6 kg-os bála tartalma.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Üveggyapot és habüveg szigetelések
Üveggyapot és habüveg szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...