Stiebel hőszivattyú szett és puffer tartály az Ökumenikus ökoszékházban

Az új épület fűtését, hűtését és elektromos áram-ellátását teljes egészében megújuló energiaforrások fogják biztosítani

Jövő őszre készülhet el a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos székháza Budafokon. A beruházás szó szerint zöldmezős. Nemcsak azért, mert üres telekre épül a 800 négyzetméter hasznos területű központ, hanem azért is, mert fűtését, hűtését és elektromos áram-ellátását teljes egészében megújuló energiaforrások biztosítják.

Szabolcs Attila polgármestert és a segélyszervezet elnök-igazgatóját, Lehel Lászlót november 25-én helyszíni bejáráson tájékoztatták a szakemberek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) országos székháza „zöld technikáiról”.

A kerület vezetője örömét fejezte ki, hogy a szervezet Budafokot választotta a székházépítéshez. Mint fogalmazott: azért is fontos számunkra a beruházás, mert a segélyszervezettel régi és kiváló, baráti a kapcsolat. Nagyon sokat segítenek az itt élő rászorulóknak.

Lehel László elmondta: régi tervük volt, hogy jelenlegi központjukból - egy XI. kerületi családi házból - modern, nagy épületbe költözhessenek. - Az új székház lesz az irányító- és az önkénteseket képző központ - ismertette a leendő épület alapfunkcióit a segélyszervezet elnök-igazgatója.

Papp András, aki a Sinergy Kft. egyik vezetőjeként vett részt a bejáráson, elmondta: a cég régi támogatója a szervezetnek, de most mint kivitelezők is közreműködnek a MÖS-központ felépítésében. A társaság végzi a ház teljes gépészeti rendszerének kialakítását.

- A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a majdnem 15 kW kapacitású napelemek felszerelésével az épület hálózati villamosenergia-felhasználása szinte egyenlő lesz a nullával - fejtette ki Papp András.

A napelemekből nyert elektromos energia segítségével működik majd a geotermikus hűtő-fűtő rendszer is.

Kóczián László, a zöldtechnológiákban évtizedek óta vezető európai társaság, a Stiebel Eltron hazai ügyvezetője ismertette a talajszondás hőszivattyú működését. Nyolc szondát helyeznek el 65 méter mélységben. A szondák az ebben a mélységben mért plusz 10-12 fokos földhőt hőszivattyúk segítségével juttatják el a fűtő-hűtő rendszerbe. Télen felmelegítik a vizet, így biztosítják a központi fűtést, nyáron viszont a plusz hőmennyiség visszajuttatásával hűtik, vagyis klimatizálják az épületet.

A beépítésre kerülő készülékek: Stiebel Eltron WPF 29 hőszivattyú szett, SBP 700 hőszivattyús puffer tartály.

Ha a Stiebel Eltron WPF 29 hőszivattyú szettről és a SBP 700 hőszivattyús puffer tartályról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Stiebel Eltron Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...