proidea.hu online termékinformációs katalógus

Stiebel hőszivattyú szett és puffer tartály az Ökumenikus ökoszékházban


2013. december 11.

Az új épület fűtését, hűtését és elektromos áram-ellátását teljes egészében megújuló energiaforrások fogják biztosítani

Jövő őszre készülhet el a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos székháza Budafokon. A beruházás szó szerint zöldmezős. Nemcsak azért, mert üres telekre épül a 800 négyzetméter hasznos területű központ, hanem azért is, mert fűtését, hűtését és elektromos áram-ellátását teljes egészében megújuló energiaforrások biztosítják.

Szabolcs Attila polgármestert és a segélyszervezet elnök-igazgatóját, Lehel Lászlót november 25-én helyszíni bejáráson tájékoztatták a szakemberek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) országos székháza „zöld technikáiról”.

A kerület vezetője örömét fejezte ki, hogy a szervezet Budafokot választotta a székházépítéshez. Mint fogalmazott: azért is fontos számunkra a beruházás, mert a segélyszervezettel régi és kiváló, baráti a kapcsolat. Nagyon sokat segítenek az itt élő rászorulóknak.

Lehel László elmondta: régi tervük volt, hogy jelenlegi központjukból - egy XI. kerületi családi házból - modern, nagy épületbe költözhessenek. - Az új székház lesz az irányító- és az önkénteseket képző központ - ismertette a leendő épület alapfunkcióit a segélyszervezet elnök-igazgatója.

Papp András, aki a Sinergy Kft. egyik vezetőjeként vett részt a bejáráson, elmondta: a cég régi támogatója a szervezetnek, de most mint kivitelezők is közreműködnek a MÖS-központ felépítésében. A társaság végzi a ház teljes gépészeti rendszerének kialakítását.

- A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a majdnem 15 kW kapacitású napelemek felszerelésével az épület hálózati villamosenergia-felhasználása szinte egyenlő lesz a nullával - fejtette ki Papp András.

A napelemekből nyert elektromos energia segítségével működik majd a geotermikus hűtő-fűtő rendszer is.

Kóczián László, a zöldtechnológiákban évtizedek óta vezető európai társaság, a Stiebel Eltron hazai ügyvezetője ismertette a talajszondás hőszivattyú működését. Nyolc szondát helyeznek el 65 méter mélységben. A szondák az ebben a mélységben mért plusz 10-12 fokos földhőt hőszivattyúk segítségével juttatják el a fűtő-hűtő rendszerbe. Télen felmelegítik a vizet, így biztosítják a központi fűtést, nyáron viszont a plusz hőmennyiség visszajuttatásával hűtik, vagyis klimatizálják az épületet.

A beépítésre kerülő készülékek: Stiebel Eltron WPF 29 hőszivattyú szett, SBP 700 hőszivattyús puffer tartály.

Ha a Stiebel Eltron WPF 29 hőszivattyú szettről és a SBP 700 hőszivattyús puffer tartályról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Stiebel Eltron Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 1 250 6055
Fax: +36 1 368 8097
E-mail:
Web: www.stiebel-eltron.hu
Häfner Tibor
műszaki tanácsadó - hőszivattyúk +36 20 480 5467
Sengel Viktor
kereskedelmi képviselő +36 20 938 4417
   
A Stiebel Eltron 1924 óta fejleszti, gyártja a legmagasabb műszaki színvonalon a korszerű épületgépészeti és elektromos rendszereket, készülékeket. A családi vállalat, mára több ezer főt foglalkoztató, világszerte ismert céggé fejlődött. Szakértelmét, tapasztalatát számos szabadalom és csúcsminőségű energiatakarékos rendszer tükrözi.
A németországi vállalat a 70’-es években kezdett a megújuló energiaforrások felé fordulni.

A legfontosabb termékcsoportok:
Hőszivattyú
Napkollektor
Napelem
Hővisszanyerő szellőzés
Használati meleg víz termelők
Elektromos fűtés

A Magyarországon több mint 27 éve folyamatosan jelenlévő cég, szervizzel, szaktanácsadással, raktárral és bemutatóteremmel szolgálja partnereit és az érdeklődőket.
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Stiebel  Eltron  WPF  29  hőszivattyú  szett  SBP  700  hőszivattyús  puffer  tartály  hőszivattyú