Korszerű tárolási rendszer a Wellis Magyarország Zrt. új raktárában

Korszerű tárolási rendszer a Wellis Magyarország Zrt. új raktárában

Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. az áruk méretét és a kiszolgálás egyediségét figyelembe véve építette ki a tárolási rendszert

Tízezer négyzetméteres, földszintes kialakítású magasraktárat épített dabasi telephelyén a Wellis Magyarország Zrt. A már most is 24000 m²-es beépítettségű területen zöldmezős beruházás keretében épült fel a könnyűszerkezetes raktárcsarnok.

Meggyőző teljesítmény

A rendkívüli hatékonyság elérésében és fenntartásában kulcsszerepe volt, illetve van a korszerű tárolási rendszereknek, amelyeket mindkét raktárban, azaz a régi 5.000 m²-es, illetve az új 10.000 m²-es raktárban is az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. épített ki.

"Először 2016-ban, egy tender kapcsán kereste meg cégünket a Wellis Magyarország Zrt. Megértve a cég igényeit, egy olyan megoldást javasoltunk, amely – figyelembe véve az áruk méretét és a kiszolgálás egyediségét – gyorsan installálható, biztonságos, ugyanakkor a költségek szempontjából is kedvező. Büszkék vagyunk rá, hogy a Wellis Magyarország Zrt. a mi ajánlatunkat választotta, hiszen – bár neves nemzetközi gyártók termékeit forgalmazzuk, illetve azokból építünk rendszereket – cégünk 100%-ban magyar tulajdonú" - mondta Hrutka Ferenc, az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. ügyvezetője.

SR-LOGISTIC tárolási rendszer a Wellis Magyarország Zrt. új raktárában
Korszerű tárolási rendszer a Wellis Magyarország Zrt. új raktárában

"Ahogy saját magunktól, ugyanúgy a beszállítóinktól is maximális teljesítményt várunk el. Ahhoz, hogy álljuk a versenyt, rendkívüli hatékonyságra van szükségünk a termelésben és a logisztikában, ezért a raktártechnikai beszállítótól is azt vártuk el, hogy olyan megoldást tegyen le az asztalra, amely révén hatékonyabbá, termelékenyebbé válunk. Eleinte az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. szakmai megközelítése, valamint a tervezés során nyújtott folyamatos támogatása, a projekt lezárásával pedig már az eredmény, azaz a felépült rendszer és a karbantartások során tapasztalt hozzáállás is meggyőzött minket arról, hogy jól választottunk. A 2016 óta nyújtott teljesítmény megfelelő alap volt számunka ahhoz, hogy az új gyár raktári állványrendszerének felépítésével is az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft.-t bízzuk meg" – jegyezte meg Gacsal Attila, a Wellis Magyarország Zrt. üzemeltetési vezetője.

Szoros együttműködés – hatékony megoldás

"A közös munka a tervezéssel kezdődött. Megbízónk – a korábbi tapasztalatokat is figyelembe véve – hosszabb távon is elégséges kapacitástartalékot kívánt a rendszerbe építeni. Ebben a korai fázisban kalkulációkkal, tanácsadással és kialakítási rajzokkal segítettük a Wellis szakembereit" - mondta Kovalovszki László, az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. projektmenedzsere.

SR-LOGISTIC tárolási rendszer a Wellis Magyarország Zrt. új raktárában
Korszerű tárolási rendszer a Wellis Magyarország Zrt. új raktárában

"Az új 10.000 m²-es raktárban 4.000 medence fér el, szemben a jelenlegi készáruraktárral, amely 5.000 m²-es és befogadóképessége 1.200 medence. Emellett tökéletesen alkalmas a szaniterkészletek tárolására is. Az állványzat kialakítása lehetővé teszi, hogy akár 3 szinten, 7 méteres magasságban is lehessen medencéket pakolni. Ezek mozgatása speciális gépekkel és adapterekkel valósul majd meg. Egy medence súlya átlagosan 350 kg, mérete pedig 2x2 méter, emiatt a tervezés során kiemelten fontos volt gondoskodni a megfelelő mozgathatóságról, a leesés elleni védekezésről" - tette hozzá Monok Viktor.

"A gondos tervezésnek köszönhetően sztenderd állványelemeket használva, de teljesen egyedi kialakításban összeállítva egy, a partner egyedi rakatméreteihez optimalizált költséghatékony tárolási rendszert dolgoztunk ki. Ennek a megoldásnak köszönhetően az egyedi kialakítás nem befolyásolta a szállítási határidőt, és a jövőbeni karbantartáshoz sincs szükség drága egyedi alkatrészek pótlására. A megrendelést követően is fontos volt a folyamatos kapcsolattartás, egyeztetés. A leggyorsabb használatbavétel érdekében az állványrendszer telepítését a még épülő csarnokban kellett végezni, szorosan együttműködve az építést végző többi vállalkozóval. Partnerünk a megrendelést követően a telepítés során is kért módosításokat, amelyeket rugalmasan kezeltünk" – mondta Kovalovszki László.

SR-LOGISTIC tárolási rendszer a Wellis Magyarország Zrt. új raktárában
Korszerű tárolási rendszer a Wellis Magyarország Zrt. új raktárában
A hírben szereplő termékek
SR-LOGISTIC raklapos állvány SR-LOGISTIC ipari galériák Storeganizer gördíthető függő polc
 
SR-LOGISTIC polc- és állványrendszerek
3 termék

SR-LOGISTIC raklapos állvány és Storeganizer gördíthető függő polc.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Polcrendszerek, állványrendszerek
Polcrendszerek, állványrendszerek
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...