Sika tetőszigetelő lemez az esztergomi Suzuki-gyárban

Sika tetőszigetelő lemez az esztergomi Suzuki-gyárban

A 90-es évek eleje óta használt Sikaplan G típusú PVC szigetelőlemez közel 30 év elteltével is tökéletes állapotban van

A tetőszigetelési rendszer az esztergomi Suzuki-gyárban közel harminc éve teszi lehetővé a nagyüzemű autógyártást mintegy 200 ezer négyzetméteren. A Sika hazánkban eredetileg műanyaglemezes rendszerekből álló, majd kenhető szigeteléssel bővülő termékkínálatát idén bitumenes szigeteléssel tette teljessé.

A Sika Hungária Kft. Magyarországon megkerülhetetlen a lapostető-szigetelések területén. A svájci vállalat termékeivel ma olyan változatos létesítményekben találkozhatunk, mint az esztergomi Suzuki gyár közel 30 éves tetőszigetelési rendszere, a Széll Kálmán téri metró épülete, vagy akár a Zugligeti libegő központi tömbje.

Több mint 50 éve tanulmányozzák svájci mintakivitelezésüket

A Sika anyavállalata már fél évszázada gyárt műanyaglemezes tetőszigetelési rendszereket, melyek közül sok a mai napig eredeti állapotában tökéletesen látja el feladatát. Ilyen például az egyik elsők között elkészült tető a svájci Persoucióban, melyet 1967-ben szereltek fel PVC tetőszigetelő lemezzel. Ezt a létesítményt a Sika rendszeres időközönként mintavétellel ellenőrzi annak érdekében, hogy visszajelzést kapjon az anyagban végbemenő változásokról.

Sika tetőszigetelő lemez az esztergomi Suzuki-gyárban
Sika tetőszigetelő lemez az esztergomi Suzuki-gyárban
fotó: Sika Kft.

Az esztergomi autógyárban a 90-es évek eleje óta használják

Az esztergomi gyárban 1991 és 1992 között készült el 200 ezer négyzetméternyi tetőfelület Sikaplan 12 G típusú PVC szigetelőlemezzel, amely közel 30 év elteltével is tökéletes állapotban van. Külön érdekesség, hogy az akkor használt tetőszigetelő lemez vastagsága csupán 1,2 mm volt, - mely azóta már nem is elérhető a hazai piacon - a lemez azonban így is mindmáig tökéletesen ellátja feladatát.

Miközben a három évtizede felszerelt termékek is jól teljesítenek, a Sika közben folyamatosan fejleszti és bővíti termékkínálatát, mely mára a tetőszigetelésben három pillérre támaszkodik:

  • az Esztergomban is használt, számos különböző technológiai megoldást felvonultató műanyaglemezes megoldásokra,
  • a tíz éve bevezetett kenhető szigetelésre,
  • és az idén piacra kerülő bitumenes termékekre.

Megbízható és környezetbarát

A Sikát elsősorban zászlóshajójáról, a műanyaglemezes megoldásokról ismerik. Ez elsősorban a cég által alkalmazott számos különböző technológiai megoldásnak is köszönhető: ezek közül a szélesebb körben használt,gazdaságos megoldást nyújtó PVC szigetelésben is 50 éves tapasztalattal rendelkezik a vállalat.

Emellett már 30 éve Sarnafil FPO tetőszigetelési rendszer is szerepel a kínálatban, mely a klór és lágyító-mentes alapanyagának köszönhetően napjainkban egyre fontosabb szerepet játszó környezetbarát szempontoknak is megfelel: ez a szigetelési technológia, ráadásul hosszabb élettartammal is rendelkezik, mint a hagyományos PVC szigetelés.

Ennek köszönhetően a Sika a piacon egyedülálló, 25 éves garanciát is vállal Sarnafil tetőszigetelési rendszerre, a kapcsolódó szolgáltatások pedig még ezen felül is jelentős többletértéket képviselnek.

Sika tetőszigetelő lemez az esztergomi Suzuki-gyárban
Sika tetőszigetelő lemez az esztergomi Suzuki-gyárban
fotó: Sika Kft.

Öt gyárból szolgálják ki bitumenes megoldásokkal a piacot

A műanyaglemezes tetőszigetelési rendszerek elsősorban a közepes, vagy nagyobb méretű ipari létesítmények, illetve bevásárló központok, plázák tekintetében jelentenek megoldást. Azonban bizonyos épülettípusok esetén továbbra is kedvelt szigetelési megoldás a bitumenes technológia. Ezért a 100 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkező Sika visszatér a gyökereihez, és erősíti jelenlétét a bitumenes termékek esetében is.

A cégcsoport régióban található öt bitumenes szigeteléseket gyártó üzemével képes mind a mennyiségi, mind pedig a minőségi igényeket kielégíteni. Gyáraiban mindkét modern technológia szerint készülnek szigetelőlemezeket, így a tervezőket és kivitelezőket nem korlátozzák az időjárási adottságok. A nyári forró napokon kedveltebb APP technológia mellett a hidegebb napokon alkalmazott SBS termékeket is kínál a vállalat, szemben a legtöbb hazai versenytárssal, melyek vagy az egyik, vagy csak a másik technológiát kínálják.

Sika forradalmasította a kenhető szigetelési piacot

A Sika harmadik vízszigetelési pillére a kenhető szigetelések csoportja. Az elmúlt években robbanásszerű fejlődésen ment át a vegyipar. Ennek következtében az új technológiák már lehetővé teszik azt, ami korábban csak álom volt: változó időjárási viszonyok között is alkalmazható, egyszerű felépítésű rendszerek hosszútávon tökéletes megoldásokat biztosítanak.

Sika több kenhető szigetelési technológiát is kínál:

  • a hosszútávon megbízható megoldásra vágyók részére a Sikalastic MTC kenhető poliuretán szigetelési rendszert ajánlják,
  • emellett pedig a friss fejlesztésű, vízbázisú Sikalastic-580 is elérhető, mellyel a lakossági felhasználóknak ad lehetőséget saját, megbízható termékhasználatra a vállalat. A szagtalan, vízbázisú, egykomponensű anyag a felvitel után 3 óra elteltével UV-álló, könnyen tisztítható, vízzáró felületet képez akár bitumen, akár beton, tégla, fém, cserép, vagy kerámia alapfelület esetén is.

Nem csak anyagot, hanem szakértelmet és biztonságot is árulnak

A vállalat egyik szigetelési rendszere esetében sem csak főanyagokat, hanem a teljes, egymással kompatibilis rendszereket forgalmazza. 30 éve nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy minőségi kivitelezők alkalmazzák termékeinket, akiket ennek megfelelően ki is képeznek. Ezzel látják biztosítva, hogy a jó anyag megfelelő kezek által kerül beépítésre, ami alapfeltétel a hosszú távon jól működő tetőkhöz.

Emellett a piacon egyedüli szolgáltatásként a Sika alkalmazástechnikusa nem csupán kiképzi a kivitelezőket, hanem a projekthelyszíneken szakmai tanácsokkal is segíti őket. Ezzel a szolgáltatással sikerül elérni, hogy probléma mentes Sika tetők készüljenek, elkerülve a beázás okozta kellemetlenségeket, mint pl. gyártás szüneteltetése gyártóüzemekben, vagy tetemes anyagi károk keletkezését múzeumokban, banki adatközpontokban vagy egészségügyi intézményekben.

A hírben szereplő termékek
Sarnafil TS77 vízszigetelő lemez Sarnafil TG66 vízszigetelő lemez Sarnafil TG76 Felt vízszigetelő lemez Sikaplan G vízszigetelő lemez
 
Sika vízszigetelő lemezek és kiegészítők
8 termék

Sarnafil és Sikaplan vízszigetelő lemezek, valamint Sika Walkway PVC járosáv.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szigetelések rögzítőelemei
Szigetelések rögzítőelemei
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Műanyag szigetelőlemezek
Műanyag szigetelőlemezek
Rögzítéstechnika
Rögzítéstechnika
Vízszigetelések
Vízszigetelések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...