Termékbemutató videó az Integral CUBUS érzékelőkhöz

A detektorok aktívan, folyamatosan, automatikusan és dinamikusan alkalmazkodnak a környezeti viszonyokhoz

Legyen szó további tűzjellemző érzékeléséről, az akusztika vagy a beszélt nyelv integrációjáról, vagy akár a robbanásveszélyes területekre kifejlesztett speciális kivitelről – a CUBUS tűzjelzőcsalád még erősebb partnerré válik a megelőző tűzvédelem területén. Mégpedig úgy, hogy a család legrégebbi tagjától, az MTD 533X-től egészen a következőkben bemutatott legújabbakig megfelel minden jelenlegi és jövőbeni európai követelménynek. Ez rendkívül fontos, hiszen az érzékelő a tűzjelző rendszer kulcsa. A rendszer csak annyira lehet jó, mint az egyes érzékelők.

Tekintse meg az érzékelők működését bemutató videót:A CUBUS kiegyenlítővel® ellátott többérzékelős detektorok aktívan, folyamatosan, automatikusan és dinamikusan alkalmazkodnak a környezeti viszonyokhoz. Az érzékelési folyamat során nem csak méri a füst, hő vagy CO egyedi tényezőit, hanem ezeket mindig értékeli a többi releváns jellemző viszonylagos változásának függvényében. A CUBUS kiegyenlítővel® rendelkező tűzérzékelők folyamatosan felügyelik környezetüket. Ha a légköri viszonyok megváltoznak, akkor a detektor érzékenysége automatikusan hozzájuk igazodik.

MTD 533X füsthöz és hőmérséklethez

A MTD 533X érzékelő tökéletes periferiális készülék. Optimális multiszenzorként egyesíti a füstérzékelés és a hőérzékelés technológiáit, és azokat optimálisan kombinálja. Kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a folyamatos öntesztek által biztosított üzembiztonság, a vezérlőfunkciók aktiválása még kikapcsolt állapotban is, valamint a környezeti hatásokkal szembeni nagyfokú ellenállás. Emellett intelligens rendszerinterfésszel rendelkezik optikai és akusztikai jelzőberendezések számára. Az innovatív CUBUS-kiegyenlítés® megváltozott környezeti feltételek ellenére is biztosítja a jelzőberendezés megfelelő működését, sőt, a téves és álriasztások minimális szintre való csökkentését is.

CMD 533X füsthöz, hőmérséklethez és gázhoz (CO)

A CMD 533X multiszenzor-érzékelő füst és hő mellett a kiemelten veszélyes színtelen, szagtalan és íztelen gázt,ezáltal a jelzőkészülék korai védelmet nyújt a fulladásos halál ellen. Ezen felül por és gőz által kiváltott téves és álriasztásokat akadályoz meg. A CMD 533X multiszenzor-érzékelő rendelkezik a CUBUS technológiával és az ahhoz kapcsolódó automatikus érzékenység-kiegyenlítéssel, ezen túlmenően pedig önállóan képes saját szennyezettségét kompenzálni. Minden olyan biztonsággal és gyorsan érzékel, ahol magas az álriasztások veszélye (például gőzképződés miatt), azaz konyhákban, mosdóhelyiségekben vagy mechanikus műhelyekben, továbbá uszodákban, pékségekben és raktárhelyiségekben is. A tökéletlen égés során keletkező káros CO-koncentrációk létrejötte esetén pedig előzetes riasztásra is képes, így embereket ment meg a fulladásos haláltól.

MTD 533X-S füsthöz és hőmérséklethez beépített akusztikus hangjelzővel
MTD 533X-SP füsthöz és hőmérséklethez beépített akusztikus hangjelzővel és hangszóróval

Az MTD 533X-S és az MTD 533X-SP multiszenzor-érzékelők az MTD 533X bevált tulajdonságaival rendelkeznek: füstöt és hőmérsékletet érzékelnek. Az esetleges tűzre viszont akusztikus riasztással vagy beszédriasztással kiegészített akusztikus riasztással is figyelmeztetnek. Ez a két érzékelő egy berendezésben egyesíti az érzékelést és a riasztást. Ideálisak olyan helyen való alkalmazásra, ahol egyszerre sok ember gyűlik össze, akiknek a nagy része nem ismeri a helyszínt.

Az összes érzékelő az aljzatba szerelt világító karikával is felszerelhető, amely még hatékonyabbá teszi a riasztást.

USB érzékelő aljzat

A CUBUS-családhoz tartozó érzékelők rendelkeznek Integral X-LINE-hoz történő csatlakoztatásához 6 pólusú sorkapoccsal, illetve bajonettzárral, míg egy további 4 tűs sorkapocs helyezhető el a kijelölt illeszkedő (Snap-fit) tartóba további bekötések kialakításához.

Az USB aljzat különböző változatai kaphatók szabványos felületre szereléshez, integrált LED világítógyűrűvel, üreges mennyezetbe történő szereléshez és nedves helyiségekben történő használathoz.

Az összes detektor a RAL-színek széles választékával áll rendelkezésre igény szerint.
 
Hangjelzők
(pl. szállodákban, középületekben, iskolákban stb.)
Hőérzékelők (hagyományos) olyan helyekre, ahol a füst téves riasztások forrása lehet, viszont a keletkező hő várhatóan nem idéz elő téves riasztást
(pl. dohányzásra kijelölt területek).
Általános célokra használt füstérzékelők füsttel járó tüzek gyors észlelésére
(pl. irodaépületekben).
Szén-dioxid-érzékelő pusztán technikai riasztásokhoz; a riasztást nem továbbítja automatikusan a tűzoltóságra
(pl. garázsokban).
Kombinált füst- és hőérzékelők olyan helyekre, ahol pl. a füst, por, rovarok és gőz miatt rövid idejű zavar keletkezhet
(pl. műhelyekben, raktárakban).
Különösen gyors és biztos hőérzékelést lehetővé tevő, kombinált szén-monoxid- és hőérzékelők szén-monoxiddal támogatott hőérzékeléssel olyan helyekre, ahol füst és hő is keletkezhet, téves riasztást kiváltva
(pl. ipari konyhákban és olyan helyeken, ahol az emberi élet van veszélyben).

Az Integral CUBUS detektorcsalád letölthető műszaki adatlapjaiért kattintson az alábbi termékképre, ha árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Schrack Seconet Biztonságtechnikai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A hírben szereplő termékek
Integral CUBUS tűzérzékelő család
 
Integral CUBUS tűzérzékelő család

A Schrack Seconet tűzjelző rendszere a CUBUS kiegyenlítő-érzékelő technológiával ellátott, mely folyamatosan, automatikusan és dinamikusan alkalmazkodik a környezeti feltételekhez. Nem csupán egy tényezőt - mint füst, hő- vagy CO értékeket - mér, hanem mindig összefüggéseiben értékeli ki a környezeti feltételek változásait.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Füstérzékelők, tűzérzékelők
Füstérzékelők, tűzérzékelők
Tűzjelző, füstjelző, gázjelző rendszerek
Tűzjelző, füstjelző, gázjelző rendszerek
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...