proidea.hu online termékinformációs katalógus

SANIPUMP darálós WC a budavári Mátyás-templomban


2018. május 04.

A megfelelő telepítéssel elkerülhető a későbbi hibák jelentős része

A SANIPUMP cég egy felújítás kapcsán került kapcsolatba a budavári Mátyás-templom karzatának szomszédságában kialakított mosdó problémájával, ahol egy nem SANIPUMP darálós WC cseréje volt a feladat.

Korábban sokszor megtörtént, hogy próbák idején, vagy ami még problémásabb, előadások alatt a karzaton fellépő művészek, énekesek a földszintre kellett fáradjanak, ha mosdót szerettek volna találni. Figyelembe véve a karzat és földszint közötti jelentős szintkülönbséget, a szűkös csigalépcső számtalan fokát, főleg az idősebb korosztályt érintő fáradságot és kényelmetlenséget, nem utolsó sorban a távolság okozta időkiesést, megoldást kerestek arra, hogy a közelben elhelyezhető legyen egy kézmosóval felszerelt WC helyiség.

Műemlék épületről lévén szó, a szennyvíz ejtőcső mérete és megfelelő elhelyezése kiemelt szempont volt. Végül sikerült a karzat melletti padlástérbe egy kis átmérű ejtőcsövet feljuttatni a templom üzemeltetőinek úgy, hogy az nem befolyásolta a műemlék eredeti megjelenését. Ezt a műszaki megoldást viszont csak egy darálós WC rendszerbe állításával lehetett működőképessé tenni.

Ez a kis ejtőcső szolgált tehát a korábban beszerelt darálós WC és a kézmosó szennyvizének az elvezetésére. Az előző darálós WC helyett, a felújítás során a SANIPUMP cég egyik partnerén keresztül egy, az átlagostól eltérő és kevésbé ismert kerámiával egybeépített darálós WC került beépítésre, akkor még nem a SANIPUMP kivitelezésében. A kerámiás WC elsődleges előnye a helytakarékosság (a daráló szerves része a WC csészének), a tetszetősség és a víztakarékosság.

Egy kisebb probléma miatt, mikor a SANIPUMP emberei kivonultak a helyszínre, sajnálattal tapasztalták, hogy az elnyomási oldal nem ragasztott nyomó PVC-vel, hanem sima gumigyűrűs lefolyó PVC-vel volt kivitelezve. Viccesen, de mégis komolyan meg kellett említeniük, hogy ha ez szétcsúszik, akkor a szennyvíz a padláson át a templom mennyezetén keresztül befolyhat a templomba is. Egy ilyen eset a helyszín exkluzivitását, valamint a nagy turistaforgalmat is figyelembe véve megengedhetetlen következményeket eredményezhetett volna.

Az érvelés hatott, így végül a jó minőségű SANIPUMP termék mellé a javaslatokat is figyelembe véve, egy szakszerű kivitelezés párosult. Ezáltal hosszú időre megoldódott a problémamentes működés, megkönnyítve a művészek életét, a zökkenőmentesebb próbákat és előadásokat. Nem utolsó sorban a SANIPUMP cég is egy méltó referenciával gazdagodott.


A SANIPUMP darálós WC-k termékismertetőit letöltheti, műszaki adatait megtekintheti, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a SANIPUMP Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Bemutatóterem: H-1205 Budapest, Nagykőrösi út 51.
Telefon: +36 1 285 7977
Fax: +36 1 285 7977
E-mail:
Web: www.wcdaralos.hu
Gál Zoltán
értékesítési manager +36 30 285 7977
   
   
   
A SANIPUMP Hungária Kft. ebben a formában több mint 10 éve foglalkozik darálós WC-k és háztartási vízátemelők forgalmazásával és szervizelésével.
További hírek a Szennyvízátemelő rendszerek termékkategóriában
További hírek a Szivattyúk, keverők termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Sanipump  darálós  WC  referencia  budavári  Mátyás-templom  Nagyboldogasszony-templom  mosdó  kialakítás  WC  helyiség  kivitelezés