SANIPUMP darálós WC a budavári Mátyás-templomban

A megfelelő telepítéssel elkerülhető a későbbi hibák jelentős része

A SANIPUMP cég egy felújítás kapcsán került kapcsolatba a budavári Mátyás-templom karzatának szomszédságában kialakított mosdó problémájával, ahol egy nem SANIPUMP darálós WC cseréje volt a feladat.

Korábban sokszor megtörtént, hogy próbák idején, vagy ami még problémásabb, előadások alatt a karzaton fellépő művészek, énekesek a földszintre kellett fáradjanak, ha mosdót szerettek volna találni. Figyelembe véve a karzat és földszint közötti jelentős szintkülönbséget, a szűkös csigalépcső számtalan fokát, főleg az idősebb korosztályt érintő fáradságot és kényelmetlenséget, nem utolsó sorban a távolság okozta időkiesést, megoldást kerestek arra, hogy a közelben elhelyezhető legyen egy kézmosóval felszerelt WC helyiség.

Műemlék épületről lévén szó, a szennyvíz ejtőcső mérete és megfelelő elhelyezése kiemelt szempont volt. Végül sikerült a karzat melletti padlástérbe egy kis átmérű ejtőcsövet feljuttatni a templom üzemeltetőinek úgy, hogy az nem befolyásolta a műemlék eredeti megjelenését. Ezt a műszaki megoldást viszont csak egy darálós WC rendszerbe állításával lehetett működőképessé tenni.

Ez a kis ejtőcső szolgált tehát a korábban beszerelt darálós WC és a kézmosó szennyvizének az elvezetésére. Az előző darálós WC helyett, a felújítás során a SANIPUMP cég egyik partnerén keresztül egy, az átlagostól eltérő és kevésbé ismert kerámiával egybeépített darálós WC került beépítésre, akkor még nem a SANIPUMP kivitelezésében. A kerámiás WC elsődleges előnye a helytakarékosság (a daráló szerves része a WC csészének), a tetszetősség és a víztakarékosság.

Egy kisebb probléma miatt, mikor a SANIPUMP emberei kivonultak a helyszínre, sajnálattal tapasztalták, hogy az elnyomási oldal nem ragasztott nyomó PVC-vel, hanem sima gumigyűrűs lefolyó PVC-vel volt kivitelezve. Viccesen, de mégis komolyan meg kellett említeniük, hogy ha ez szétcsúszik, akkor a szennyvíz a padláson át a templom mennyezetén keresztül befolyhat a templomba is. Egy ilyen eset a helyszín exkluzivitását, valamint a nagy turistaforgalmat is figyelembe véve megengedhetetlen következményeket eredményezhetett volna.

Az érvelés hatott, így végül a jó minőségű SANIPUMP termék mellé a javaslatokat is figyelembe véve, egy szakszerű kivitelezés párosult. Ezáltal hosszú időre megoldódott a problémamentes működés, megkönnyítve a művészek életét, a zökkenőmentesebb próbákat és előadásokat. Nem utolsó sorban a SANIPUMP cég is egy méltó referenciával gazdagodott.


A SANIPUMP darálós WC-k termékismertetőit letöltheti, műszaki adatait megtekintheti, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a SANIPUMP Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A hírben szereplő termékek
SANIPUMP SCA WC+2 darálós WC és őrlőlapátos vízátemelő SANIPUMP Prestige 55 kerámiával egybeépített darálós WC SANIPUMP Maximum WC+3 darálós WC és ipari átemelő SANIPUMP Basic+ WC+2 darálós WC és háztartási átemelő
 
SANIPUMP darálós WC-k, szennyvízátemelők
8 termék

A speciális őrlőszivattyús rendszerekkel bárhová rövid idő alatt, bontások és engedélyek nélkül telepíthet komplett vizes helységet. Az őrlőszivattyúk teljesítménye lehetővé teszi, hogy 7 méter magasra vagy 70 méter távolra elpumpálja a háztartásban keletkezett szennyvizet.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szennyvízátemelő rendszerek
Szennyvízátemelő rendszerek
Szivattyúk, keverők
Szivattyúk, keverők
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...