Régi salakos födémek gyors felújítása Murexin anyagokkal

A födémek felújítása statikai és akusztikai szempontból is fontos feladat

A födém padlószintjének kialakításához, vagy a fagerendás födémeknél a gerendaközök feltöltéséhez tökélestes megoldás a Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag a régi salakfeltöltés eltávolítása után. A Murexin AL 55 kötőanyaggal egyszerűen megoldható ez a feladat, hiszen a hő- és hangszigetelő réteg megfelelően szigetel, megfelelő szilárdságú és nem utolsó sorban teljesen homogén felületet ad.

Régi salakos födémek gyors felújítása Murexin anyagokkal
Régi salakos födémek gyors felújítása Murexin anyagokkal

A por alakú, műgyantával javított, gyorskötő anyaghoz az építkezés helyszínén csak expandált polisztirol gyöngyöt és vizet kell hozzákeverni. A speciális adalékszereket tartalmazó Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag tökéletesen megtapad a víznél könnyebb expandált polisztirol szemcséken és a bekeverés során egy egyenletes és homogén könnyűbetont lehet előállítani. Széleskörűen alkalmazható akár nagy rétegvastagságban is pl. korlátozott teherbírású födémek esetén, fagerendás, boltozatos födémeken, nyersbetonon, valamint üregkitöltéseknél, tálcás födémek felső síkjának  kiegyenlítésére is, illetve nagy szintkülönbségek beállítására.
A könnyűbeton a feltöltések során formára igazítható-alakítható, ez azt jelenti, hogy valamennyi üreg kitölthető, és a cső- illetve elektromos vezetékek üregmentesen beágyazhatók. Az aljzatok/födémek felületén futó csővezetékek könnyen körbevehetőek. A csövek alá, mellé és fölé teríthető úgy, hogy folyamatos felfekvés legyen a csővezeték számára.

Régi salakos födémek gyors felújítása Murexin anyagokkal
Régi salakos födémek gyors felújítása Murexin anyagokkal

Bekeverés után az előkészített alapfelületre kell felhordani az anyagot és egy lapát segítségével kis nyomással kb. 10% tömörítéssel, valamint egy szintezőléccel a kívánt magasságba le kell húzni. A könnyűbetonra egy elválasztó fólia, majd pedig a megfelelő vastagságú burkolandó esztrichréteg (pl. ER 70 esztrichcemet Rapid-dal készített esztrich) kerül.

A Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag segítségével a padlószintet a szükséges magasságra lehet beállítani, és a helyiség komfortérzetét is növeli hő- és hangszigetelő tulajdonsága révén.

A Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag jellemzői/tulajdonságai:

 • feltöltések készítéséhez alkalmas
 • könnyen és gazdaságosan bedolgozható
 • egyszerre hő- és hangszigetel
 • födémterhelése alacsony
 • rövid kötésidő
 • kb. 24 óra után járható

A Murexin ER 70 Rapid esztrichcement jellemzői/tulajdonságai:

 • gyorsan kötő
 • kül- és beltérben is alkalmazható
 • rövidíti a beépítési időt
 • kb. 12 óra után járható
 • kb. 7 nap után burkolható
A hírben szereplő termékek
Murexin ER 70 Rapid esztrichcement
 
Murexin ER 70 Rapid esztrichcement

ER 70 Esztrichcement Rapid kifejezetten hidraulikus kötésű, melyhez, adalékanyagokat és vizet keverve esztrichet tudunk előállítani, amely 24 órán belül úgy szárad ki, hogy kerámialapokkal burkolható, valamint 7 napon belül < 2,0 CM% maradék nedvességtartalom érhető el. Kötött-, csúsztatott és úsztatott esztrichek előállítására, valamint parketta, PVC, linóleum, kerámia, mű- és természeteskő, szőnyegpadló stb. alapfelületeként. Egy különösen gyors nedvességcsökkenés érhető el és egy gyors burkolhatóságot tesz lehetővé. ER 70 Esztrichcement Rapid kül- és beltérben is alkalmazható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag
 
Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag

Poralakú, piros színű kötőanyag teherbíró, hő- és hangszigetelő kötött kiegyenlítőfeltöltések készítéséhez pl. polisztirol gyöngyből (EN -197 szerint). Nyers födémeken, fagerendás födémeken, fa tartók között, aljzatlemezeken, lejtett kialakítású lapostetőkre szigetelésként, boltozatos födémeken kitöltőanyagként és mint háttérkitöltőanyag hőszigetelésekhez. A kötött feltöltés üregmentesen illeszkedik a padlószerkezeten található csővezetékekhez és az esetleges egyenetlenségekhez.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Esztrichek
Esztrichek
Aljzatkiegyenlítők
Aljzatkiegyenlítők
Betonjavító anyagok
Betonjavító anyagok
Beton- és habarcs-adalékszerek, segédanyagok
Beton- és habarcs-adalékszerek, segédanyagok
Hangszigetelések
Hangszigetelések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...