record ajtó a szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központban

A speciális igényekhez speciális megoldásokat alkalmaztak

A szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központ (fogyatékosok nappali intézménye) májusban új, automata bejáratot kapott. A record Ajtó Kft. boldogan állt a megtisztelő feladat elé, hogy megtervezze, legyártsa és beépítse az új kétszárnyú modern bejáratot a fejlesztő iskolának.

Szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központ
Szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központ
Galéria

A szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központ

Az iskola bejárata egyáltalán nem volt korszerű, egy sima lengőajtó volt eddig. Ebből kifolyólag problémás volt a gyerekek reggeli be-, illetve nap végén kijuttatása az épületből. Az igazgatónő elmondása szerint gyerekenként legalább 10 percig is tárva nyitva állt a bejárat, hogy a kerekesszékkel be vagy ki lehessen tolni a gyerekeket. Jelenleg 60 gyerek jár oda napi szinten, de szeptembertől a tervezett létszámuk 75-re nő. Ezért is örültek nagyon az új bejárat lehetőségének, mert ezzel a megoldással nemcsak egyszerűbb lesz a bejutás/kijutás, de még rengeteget is spórolhatnak. Télen kevésbé hűl majd ki az épület, és nyáron egy jól átszellőztetett reggel után később lesz szükséges csak a klíma bekapcsolására.

Emellett szükségük volt speciális beállításokra is, hiszen további fontos szempont számukra az is, hogy a gyerekek felügyelet nélkül ne tudjanak kimenni az ajtón, illetve baj esetén mindenki gyorsan és hatékonyan ki tudjon jutni.
Ezt a következő megoldásokkal sikerült elérni: A radarokat fordítva kötötték be, mint normál esetben szokás. A benti került kintre és a kinti került bentre. Ezáltal a boltokban használatos egyirányú beállítás esetében - amit zárás előtt alkalmaznak, amikor már új vásárlót nem engednek be, de aki még bent van, ki tud jutni vásárlása végeztével - kintről érzékelésre nyílik az ajtó, míg bentről gombnyomással lehet egy irányított nyitást biztosítani. Emellett természetesen a vészgomb és vezérlőegység elrejtése egy fémdobozba is lehetséges megoldás, ami azt segítheti, hogy illetéktelenek ne nyúljanak hozzá, ugyanakkor elérhető legyen mégis szükség esetén. Kintről pedig kulcsos kapcsoló került kialakításra, hiszen csak ez az egy bejárata van az épületnek, így lezárás után másnap is ezen a bejáraton kell megérkeznie mindenkinek.

record ajtó beépítése a szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központban
record ajtó beépítése a szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központban
Galéria

Készül az ajtó

A most kialakított 2 fix oldalrésszel rendelkező 2 szárnyú tolóajtó csak a kezdet. A régi ajtó helyére kerül nyár folyamán egy újabb record automata ajtó, szélfogónak, ez tovább növeli majd az intézmény költségcsökkentését a téli időszakban.

record ajtó működés közben
record ajtó működés közben
Galéria

Szezám tárulj, ajtó nyílj ki: elkészült az automata ajtó, melyet egyből ki is próbáltak. Mögötte még látszik a régi ajtó, mely az automata ajtó elkészülte után kerül csak le onnan.

A record automata ajtók letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben további információt vagy árajánlatot szeretne kérni a record Ajtó-automatizálási Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
record tolóajtók
11 termék

Egy és két irányba mozgó, hosszú távon is rendkívül csendes és megbízható tolóajtók több erősségi fokozatban.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Automata ajtók
Automata ajtók
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...