proidea.hu online termékinformációs katalógus

record ajtó a szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központban


2018. június 04.

A speciális igényekhez speciális megoldásokat alkalmaztak

A szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központ (fogyatékosok nappali intézménye) májusban új, automata bejáratot kapott. A record Ajtó Kft. boldogan állt a megtisztelő feladat elé, hogy megtervezze, legyártsa és beépítse az új kétszárnyú modern bejáratot a fejlesztő iskolának.

Szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központ
A szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központ

Az iskola bejárata egyáltalán nem volt korszerű, egy sima lengőajtó volt eddig. Ebből kifolyólag problémás volt a gyerekek reggeli be-, illetve nap végén kijuttatása az épületből. Az igazgatónő elmondása szerint gyerekenként legalább 10 percig is tárva nyitva állt a bejárat, hogy a kerekesszékkel be vagy ki lehessen tolni a gyerekeket. Jelenleg 60 gyerek jár oda napi szinten, de szeptembertől a tervezett létszámuk 75-re nő. Ezért is örültek nagyon az új bejárat lehetőségének, mert ezzel a megoldással nemcsak egyszerűbb lesz a bejutás/kijutás, de még rengeteget is spórolhatnak. Télen kevésbé hűl majd ki az épület, és nyáron egy jól átszellőztetett reggel után később lesz szükséges csak a klíma bekapcsolására.

Emellett szükségük volt speciális beállításokra is, hiszen további fontos szempont számukra az is, hogy a gyerekek felügyelet nélkül ne tudjanak kimenni az ajtón, illetve baj esetén mindenki gyorsan és hatékonyan ki tudjon jutni.
Ezt a következő megoldásokkal sikerült elérni: A radarokat fordítva kötötték be, mint normál esetben szokás. A benti került kintre és a kinti került bentre. Ezáltal a boltokban használatos egyirányú beállítás esetében - amit zárás előtt alkalmaznak, amikor már új vásárlót nem engednek be, de aki még bent van, ki tud jutni vásárlása végeztével - kintről érzékelésre nyílik az ajtó, míg bentről gombnyomással lehet egy irányított nyitást biztosítani. Emellett természetesen a vészgomb és vezérlőegység elrejtése egy fémdobozba is lehetséges megoldás, ami azt segítheti, hogy illetéktelenek ne nyúljanak hozzá, ugyanakkor elérhető legyen mégis szükség esetén. Kintről pedig kulcsos kapcsoló került kialakításra, hiszen csak ez az egy bejárata van az épületnek, így lezárás után másnap is ezen a bejáraton kell megérkeznie mindenkinek.

record ajtó beépítése a szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központban
Készül az ajtó

A most kialakított 2 fix oldalrésszel rendelkező 2 szárnyú tolóajtó csak a kezdet. A régi ajtó helyére kerül nyár folyamán egy újabb record automata ajtó, szélfogónak, ez tovább növeli majd az intézmény költségcsökkentését a téli időszakban.

record ajtó működés közben
Szezám tárulj, ajtó nyílj ki: elkészült az automata ajtó, melyet egyből ki is próbáltak. Mögötte még látszik a régi ajtó, mely az automata ajtó elkészülte után kerül csak le onnan.

A record automata ajtók letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben további információt vagy árajánlatot szeretne kérni a record Ajtó-automatizálási Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2310 Szigetszentmiklós, Gyári u. 56.
Fax: +36 24 515 392
Mobil: +36 30 444 8887
E-mail:
Web: www.record.hu
Bíró Ádám
műszaki tanácsadó, értékesítő +36 70 419 6595
Weisz Dalma
ügyintéző +36 30 444 8887
   
A record automata ajtók éppúgy használhatók magán- és középületek, szállodák, üzletek, bankok, repterek, pályaudvarok gyógyszertárak kis és nagy forgalmú bejárataként, mint belső tereket elválasztó átjárókban, kórházakban folyosói elválasztó és műtőajtókhoz, hűtőterekhez. Valamint még rengeteg olyan helyen, ahol valamilyen oknál fogva nehézkes az ajtók kézi használata, ám az elegancia megjelenése lényeges, illetve fontos, hogy az ajtók – az emberek áthaladása után – mindenképpen visszazáródjanak.
További hírek az Automata ajtók termékkategóriában
További hírek a Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  record  ajtó  automata  ajtó  GEMMA  Szociális  Szolgáltató  Központ  tolóajtó