VENTUS kompakt biofilter a Pureco-tól szennyvíztisztító telepek, szivattyútelepek, iszapkezelő egységek, szennyvíztisztító rendszerek részére

Szaghatás csökkentése a kommunális szennyvíz gyűjtés és kezelés területén

Az állandó légáramlást biztosító VENTUS kompakt biofiltert elsősorban a kommunális szennyvíz gyűjtés és kezelés területére, szennyvíztisztító telepekhez, szivattyútelepekhez, iszapkezelő egységekhez, szennyvíztároló-rendszerekhez, az ott keletkezett szaghatás csökkentésére fejlesztette ki a Pureco Kft., de használatuk természetesen egyéb területeken is lehetséges, ahol a fontos a szagkoncentráció mérséklése. Ilyen terület például az élelmiszer- vagy a vegyipar.

VENTUS kompakt biofilter
VENTUS kompakt biofilter
Galéria


A berendezés működési mód alapján - a levegő áramlásának típusa szerint - aktív és passzív kategóriába sorolható. A passzív és az aktív mód könnyen átjárható, ugyanis a szűrő test, töltet megegyezik, és az aktív mód ventilátorral, vezérléssel, kezelőpanellel és automatikus párásítással egészül ki. A VENTUS biofilter egységek 3 - 10.000 m3/h légáramlás kezelésére képesek, az ennél nagyobb légtömeghez az egységek számának növelését ajánlják.

A Pureco a termékfejlesztés során figyelembe vette az ügyfelek korábbi igényeit, és ezeknek megfelelően több típusú, méretű, kialakítású biofiltert készített (VENTUS G, VENTUS P és VENTUS C), melyek különböző szagproblémákat tudnak kezelni.

A VENTUS-G kifejezetten a csatornázáskor felmerülő szagproblémák kezelésére készült. Használata a szenny- és csapadékvíz együttes elvezetésére épített, ún. egyesített csatornák esetében a nyitott aknákon keresztül áramló bűz csökkentésére ajánlott. A berendezés könnyen illeszkedik a csatornanyílásba, karbantartás során egyszerűen eltávolítható és cserélhető. Szabványos méretű, 600 mm fedlapok alá illeszthető, különleges méretek pedig kérés és megállapodás szerint állnak rendelkezésre. A különböző méretű szellőzőcsövek és kis szivattyúegységek esetében felmerülő szagproblémák kezelésére tervezték a VENTUS-P (Pipe) biofilter egységeket, melyek könnyen illeszkednek a szellőzőcsőbe, illetve egy nyíláson keresztül egyszerűen behelyezhetőek az átemelő födémjeibe is. Szabványos méretük 100-300 mm, légáram kezelési kapacitásuk 3-11 m3/h, ettől eltérő, egyedi méretek kérésre állnak rendelkezésre. A filter élettartama, az időjárási, terhelési viszonyoktól függően, 5-7 év.

Ezen kívül a nagy, akár 10.000 m3/h légáram kezelésére is alkalmas VENTUS-C típusú szűrőkonténerek is tagjai a VENTUS biofilter családnak, melyek alap és kibővített változatokban is kaphatók.

Opcionális alkatrészek:
  • Gázmosó
  • Levegő elosztó (többrészes egységekhez)
  • Üzemköltség optimalizálás (a konténer egységek külön-külön kapcsolhatók)
Az egységek speciális, megerősített HDPE építőelemekből készülnek, így vegyszerállóak és robusztusak. A kibővített változat automatikusan működik, gyakorlatilag csak felügyeletet igényel.

A VENTUS kompakt biofilterek letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
VENTUS kompakt biofilter

Állandó légáramlást biztosító kompakt biofilter, mely elsősorban a kommunális szennyvíz gyűjtés és kezelés területére, szennyvíztisztító telepekhez, szivattyútelepekhez, iszapkezelő egységekhez, szennyvíztároló-rendszerekhez, az ott keletkezett szaghatás csökkentésére lett kifejlesztve. Emellett használhatóak minden olyan területen, ahol fontos a szagkoncentráció mérséklése.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Szennyvíztisztító berendezések
Szennyvíztisztító berendezések
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...