proidea.hu online termékinformációs katalógus

VENTUS kompakt biofilter a Pureco-tól szennyvíztisztító telepek, szivattyútelepek, iszapkezelő egységek, szennyvíztisztító rendszerek részére


2015. május 14.

Szaghatás csökkentése a kommunális szennyvíz gyűjtés és kezelés területén

Az állandó légáramlást biztosító VENTUS kompakt biofiltert elsősorban a kommunális szennyvíz gyűjtés és kezelés területére, szennyvíztisztító telepekhez, szivattyútelepekhez, iszapkezelő egységekhez, szennyvíztároló-rendszerekhez, az ott keletkezett szaghatás csökkentésére fejlesztette ki a Pureco Kft., de használatuk természetesen egyéb területeken is lehetséges, ahol a fontos a szagkoncentráció mérséklése. Ilyen terület például az élelmiszer- vagy a vegyipar.

VENTUS kompakt biofilter

A berendezés működési mód alapján - a levegő áramlásának típusa szerint - aktív és passzív kategóriába sorolható. A passzív és az aktív mód könnyen átjárható, ugyanis a szűrő test, töltet megegyezik, és az aktív mód ventilátorral, vezérléssel, kezelőpanellel és automatikus párásítással egészül ki. A VENTUS biofilter egységek 3 - 10.000 m3/h légáramlás kezelésére képesek, az ennél nagyobb légtömeghez az egységek számának növelését ajánlják.

A Pureco a termékfejlesztés során figyelembe vette az ügyfelek korábbi igényeit, és ezeknek megfelelően több típusú, méretű, kialakítású biofiltert készített (VENTUS G, VENTUS P és VENTUS C), melyek különböző szagproblémákat tudnak kezelni.

A VENTUS-G kifejezetten a csatornázáskor felmerülő szagproblémák kezelésére készült. Használata a szenny- és csapadékvíz együttes elvezetésére épített, ún. egyesített csatornák esetében a nyitott aknákon keresztül áramló bűz csökkentésére ajánlott. A berendezés könnyen illeszkedik a csatornanyílásba, karbantartás során egyszerűen eltávolítható és cserélhető. Szabványos méretű, 600 mm fedlapok alá illeszthető, különleges méretek pedig kérés és megállapodás szerint állnak rendelkezésre. A különböző méretű szellőzőcsövek és kis szivattyúegységek esetében felmerülő szagproblémák kezelésére tervezték a VENTUS-P (Pipe) biofilter egységeket, melyek könnyen illeszkednek a szellőzőcsőbe, illetve egy nyíláson keresztül egyszerűen behelyezhetőek az átemelő födémjeibe is. Szabványos méretük 100-300 mm, légáram kezelési kapacitásuk 3-11 m3/h, ettől eltérő, egyedi méretek kérésre állnak rendelkezésre. A filter élettartama, az időjárási, terhelési viszonyoktól függően, 5-7 év.

Ezen kívül a nagy, akár 10.000 m3/h légáram kezelésére is alkalmas VENTUS-C típusú szűrőkonténerek is tagjai a VENTUS biofilter családnak, melyek alap és kibővített változatokban is kaphatók.

Opcionális alkatrészek:
  • Gázmosó
  • Levegő elosztó (többrészes egységekhez)
  • Üzemköltség optimalizálás (a konténer egységek külön-külön kapcsolhatók)
Az egységek speciális, megerősített HDPE építőelemekből készülnek, így vegyszerállóak és robusztusak. A kibővített változat automatikusan működik, gyakorlatilag csak felügyeletet igényel.

A VENTUS kompakt biofilterek letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Telefon: +36 1 224 0670
Fax: +36 1 224 0679
E-mail:
Web: www.pureco.hu
Koncsikné Káli Andrea
kommunikáció/marketing +36 30 426 7624
   
   
   
A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadékvíz-tisztítás, elvezetés, tározás, az ivóvíztisztítás, valamint a szennyvíztisztítás területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú és anyagú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is állnak ügyfeleik rendelkezésére.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
A vízgazdálkodás területén komplex megoldásokat kínálnak a hazai és nemzetközi piacon. Céljuk az, hogy megőrizzék, és hosszú távon biztosítsák az élet forrását jelentő vizet, emeljék és láttassák annak értékét, valamint az azt szolgáló infrastruktúra költséghatékony és fenntartható fejlesztésének szükségességét. Ügyfeleik igényeinek és elvárásainak megfelelő, hiteles, az ő lehetőségeihez képes optimális, igazi megoldások nyújtására, innovatív, versenyképes vizes szaktudásuk, szakma közéleti szerepvállalásuk széles körű hasznosítására törekszenek.
További hírek a Szennyvíztisztító berendezések termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  pureco  ventus  biofilter  szaghatás  csökkentés  szagproblémák  kezelése