proidea.hu online termékinformációs katalógus

Pureco tisztítási technológia a bővülő Kölcsei szennyvíztisztító telepen


2017. április 27.

A bővítés után a szennyvíztisztító telep 260 m³/nap szennyvíz fogadására lesz alkalmas

Kölcse községben 1998. évben készült el a szennyvíztisztító telep, majd 2005. évben megépült Kölcse, Sonkád, Fülesd községek szennyvízcsatorna hálózata. A csatornahálózat a településeken teljes lefedettséget biztosít, amíg a tisztító telepnek csak az első üteme épült meg.

A meglévő telep kapacitása 100 m³/nap, csapadékos időben a szennyvízmennyiség 150-180 m³/nap között változik. Ennek hatására a szennyvíztisztító telep tisztítási hatásfoka nem megfelelő. A túlterheltség jelentős veszélyt jelent a környezetre, mivel az összegyűjtött szennyvizek nem megfelelő tisztítás után koncentráltan terhelik a befogadókat. A tisztító telep a jelenlegi műszaki adottságai alapján nem tud megfelelni a vele szemben a befogadó szempontjából támasztott igényeknek.

Idén uniós forrásból lehetőség nyílt a szennyvíztisztító telep bővítésére, korszerűsítésére. A szakmai megmérettetést követően a Hanley Service-Pureco Konzorcium kapott megbízást a szennyvíztisztító telep korszerűsítésére, a bővítés után a szennyvíztisztító telep 260 m³/nap szennyvíz fogadására lesz alkalmas a jelenlegi szennyezettség mellett.

A Pureco által szállított tisztítási technológia (PURE – DNS®), mint ahogy a többi aerob technológia is, a mikroorganizmusokat használja fel a szennyvízben lévő oldott szerves anyagok eltávolítására. A folyamatos átfolyású aerob rendszerek csoportjába tartozó PURE - DNS® egy helytakarékos megoldás, mivel a medencék kialakítása tömbösített. Az utóülepítő tölcsér kialakítású, melynek külső gyűrűje az aerob medence. A szennyvíz a külső, levegőztető medencébe kerül feladásra, ahol a szakaszos levegőztetés, majd a denitrifikációt követően az utóülepítőbe jut. Mind az iszap, mind a tisztított víz az utóülepítő alsó harmadából, illetve felszínéről kerül elvételre. A folyamatos átfolyást és folyamatos tisztított szennyvíz kibocsátást lehetővé tevő technológia kis helyigényű, a biológiai medence és az utóülepítő egy műtárgyban kap helyet.

A telep építési munkálatai március 20-án megkezdődtek, a próbaüzem szeptemberben indul.

Kölcsei szennyvíztisztító telepen bővítése

Kölcsei szennyvíztisztító telepen bővítése

Kölcsei szennyvíztisztító telepen bővítése

Ha a Pureco termékeivel kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Telefon: +36 1 224 0670
Fax: +36 1 224 0679
E-mail:
Web: www.pureco.hu
Koncsikné Káli Andrea
kommunikáció/marketing +36 30 426 7624
   
   
   
A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadékvíz-tisztítás, elvezetés, tározás, az ivóvíztisztítás, valamint a szennyvíztisztítás területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú és anyagú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is állnak ügyfeleik rendelkezésére.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
A vízgazdálkodás területén komplex megoldásokat kínálnak a hazai és nemzetközi piacon. Céljuk az, hogy megőrizzék, és hosszú távon biztosítsák az élet forrását jelentő vizet, emeljék és láttassák annak értékét, valamint az azt szolgáló infrastruktúra költséghatékony és fenntartható fejlesztésének szükségességét. Ügyfeleik igényeinek és elvárásainak megfelelő, hiteles, az ő lehetőségeihez képes optimális, igazi megoldások nyújtására, innovatív, versenyképes vizes szaktudásuk, szakma közéleti szerepvállalásuk széles körű hasznosítására törekszenek.
További hírek a Szennyvíztisztító berendezések termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Pureco  szennyvíztisztító  telep  szennyvíztisztítás  szennyvíz  kezelés  tisztítási  technológia  Kölcsei  szennyvíztisztító  telep  PURE-DNS