Pureco tisztítási technológia a bővülő Kölcsei szennyvíztisztító telepen

A bővítés után a szennyvíztisztító telep 260 m³/nap szennyvíz fogadására lesz alkalmas

Kölcse községben 1998. évben készült el a szennyvíztisztító telep, majd 2005. évben megépült Kölcse, Sonkád, Fülesd községek szennyvízcsatorna hálózata. A csatornahálózat a településeken teljes lefedettséget biztosít, amíg a tisztító telepnek csak az első üteme épült meg.

A meglévő telep kapacitása 100 m³/nap, csapadékos időben a szennyvízmennyiség 150-180 m³/nap között változik. Ennek hatására a szennyvíztisztító telep tisztítási hatásfoka nem megfelelő. A túlterheltség jelentős veszélyt jelent a környezetre, mivel az összegyűjtött szennyvizek nem megfelelő tisztítás után koncentráltan terhelik a befogadókat. A tisztító telep a jelenlegi műszaki adottságai alapján nem tud megfelelni a vele szemben a befogadó szempontjából támasztott igényeknek.

Idén uniós forrásból lehetőség nyílt a szennyvíztisztító telep bővítésére, korszerűsítésére. A szakmai megmérettetést követően a Hanley Service-Pureco Konzorcium kapott megbízást a szennyvíztisztító telep korszerűsítésére, a bővítés után a szennyvíztisztító telep 260 m³/nap szennyvíz fogadására lesz alkalmas a jelenlegi szennyezettség mellett.

A Pureco által szállított tisztítási technológia (PURE – DNS®), mint ahogy a többi aerob technológia is, a mikroorganizmusokat használja fel a szennyvízben lévő oldott szerves anyagok eltávolítására. A folyamatos átfolyású aerob rendszerek csoportjába tartozó PURE - DNS® egy helytakarékos megoldás, mivel a medencék kialakítása tömbösített. Az utóülepítő tölcsér kialakítású, melynek külső gyűrűje az aerob medence. A szennyvíz a külső, levegőztető medencébe kerül feladásra, ahol a szakaszos levegőztetés, majd a denitrifikációt követően az utóülepítőbe jut. Mind az iszap, mind a tisztított víz az utóülepítő alsó harmadából, illetve felszínéről kerül elvételre. A folyamatos átfolyást és folyamatos tisztított szennyvíz kibocsátást lehetővé tevő technológia kis helyigényű, a biológiai medence és az utóülepítő egy műtárgyban kap helyet.

A telep építési munkálatai március 20-án megkezdődtek, a próbaüzem szeptemberben indul.

Kölcsei szennyvíztisztító telepen bővítése
Kölcsei szennyvíztisztító telepen bővítése
Kölcsei szennyvíztisztító telepen bővítése
Kölcsei szennyvíztisztító telepen bővítése
Kölcsei szennyvíztisztító telepen bővítése
Kölcsei szennyvíztisztító telepen bővítése


Ha a Pureco termékeivel kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.

Kategóriák

Szennyvíztisztító berendezések
Szennyvíztisztító berendezések
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...