proidea.hu online termékinformációs katalógus

Pureco Envia TRP iszap- és olajleválasztók kezelik a debreceni elkerülő csapadékvizét


2013. március 01.

Ezzel elkerülhető lett a szikkasztó alkalmazása, mely a közúti és vasúti közlekedést veszélyeztette volna

2012 augusztusában beépült a debreceni elkerülő és az M35 autópálya találkozásánál 800 l/s tisztított és 1400 l/s átbocsátott vízhozam teljesítményű Pureco berendezés a csomóponti csapadékvizek tisztítására.

Az újonnan épült csomópont egy szűk területen a meglévő M35-ös út, vasúti pálya, vasúti és közúti felüljáró, valamint élővíz találkozásánál valósult meg.
Az eredeti tervekben a keletkező csapadékvizeket elszikkasztották, párologtatták volna, de a közúti és vasúti töltések átázásának, állékonyság romlásának veszélye miatt ez a megoldás nem jöhetett szóba.
Az új koncepció szerint az előkezelt víz a Tócó-patakba kerül. A beruházást a védett vízfolyásba, védett területre befolyó csapadékvíz indokolta, így 2 mg/l SZOE határérték biztosítására alkalmas típusokat választottak.
Két éves előkészítést követően került sor a kivitelezésre, ahol a meglévő, működésképtelen műtárgyat cseréltek le az Envia TRP berendezésekre és ezzel együtt az új útszakasz vizeinek megfelelően bővült is a teljesítmény. A létesítmény megvalósulásával a kivitelező jelentős költségeket takarított meg, az üzemeltető pedig megszabadult egy szikkasztó medence üzemeltetéséhez kapcsolódó költségektől és a jelentős műszaki kockázattól, ami közúti és vasúti közlekedés biztonságot érintett volna.


Az Envia TRP iszap- és olajleválasztóról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

 

Termék
Cég
Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Telefon: +36 1 224 0670
Fax: +36 1 224 0679
E-mail:
Web: www.pureco.hu
Koncsikné Káli Andrea
kommunikáció/marketing +36 30 426 7624
   
   
   
A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadékvíz-tisztítás, elvezetés, tározás, az ivóvíztisztítás, valamint a szennyvíztisztítás területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú és anyagú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is állnak ügyfeleik rendelkezésére.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
A vízgazdálkodás területén komplex megoldásokat kínálnak a hazai és nemzetközi piacon. Céljuk az, hogy megőrizzék, és hosszú távon biztosítsák az élet forrását jelentő vizet, emeljék és láttassák annak értékét, valamint az azt szolgáló infrastruktúra költséghatékony és fenntartható fejlesztésének szükségességét. Ügyfeleik igényeinek és elvárásainak megfelelő, hiteles, az ő lehetőségeihez képes optimális, igazi megoldások nyújtására, innovatív, versenyképes vizes szaktudásuk, szakma közéleti szerepvállalásuk széles körű hasznosítására törekszenek.
További hírek a Benzinleválasztók, olajleválasztók, zsírleválasztók termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Pureco  Envia  TRP  berendezés  csapadékvíz  Debrecen  olajleválasztó  iszapleválasztó