Pureco Envia TRP iszap- és olajleválasztók kezelik a debreceni elkerülő csapadékvizét

Ezzel elkerülhető lett a szikkasztó alkalmazása, mely a közúti és vasúti közlekedést veszélyeztette volna

2012 augusztusában beépült a debreceni elkerülő és az M35 autópálya találkozásánál 800 l/s tisztított és 1400 l/s átbocsátott vízhozam teljesítményű Pureco berendezés a csomóponti csapadékvizek tisztítására.

Az újonnan épült csomópont egy szűk területen a meglévő M35-ös út, vasúti pálya, vasúti és közúti felüljáró, valamint élővíz találkozásánál valósult meg.
Az eredeti tervekben a keletkező csapadékvizeket elszikkasztották, párologtatták volna, de a közúti és vasúti töltések átázásának, állékonyság romlásának veszélye miatt ez a megoldás nem jöhetett szóba.
Az új koncepció szerint az előkezelt víz a Tócó-patakba kerül. A beruházást a védett vízfolyásba, védett területre befolyó csapadékvíz indokolta, így 2 mg/l SZOE határérték biztosítására alkalmas típusokat választottak.
Két éves előkészítést követően került sor a kivitelezésre, ahol a meglévő, működésképtelen műtárgyat cseréltek le az Envia TRP berendezésekre és ezzel együtt az új útszakasz vizeinek megfelelően bővült is a teljesítmény. A létesítmény megvalósulásával a kivitelező jelentős költségeket takarított meg, az üzemeltető pedig megszabadult egy szikkasztó medence üzemeltetéséhez kapcsolódó költségektől és a jelentős műszaki kockázattól, ami közúti és vasúti közlekedés biztonságot érintett volna.
Az Envia TRP iszap- és olajleválasztóról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Envia TRP iszap- és olajleválasztó
 
Envia TRP iszap- és olajleválasztó

Vonalas létesítmények (közutak, autópályák, parkolók, rakodó udvarok, vasúti vágányok) mentén megépített nyílt felszínű csapadékvíz elvezető csatornákba, árkokba telepítve, akár településeken belül a felületről lefolyó csapadékvíz által lemosott szennyeződésektől védi a befogadó élővízfolyásokat, talajvizeket, és a földtani közeget.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Benzinleválasztók, olajleválasztók, zsírleválasztók
Benzinleválasztók, olajleválasztók, zsírleválasztók
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...