Porotherm Profi Dryfix extra építési technológiával építik az Ócsai lakópark falait

Az innovatív technológiának köszönhetően a zord tél sem szab gátat az építkezésnek

Budapesttől húsz percre, Ócsa központjától négy-öt kilométerre az alsópakonyi településrészen megkezdődtek a Szociális Családiház-építési program első ütemének falazási munkálatai. A nyolcvan ház műszaki átadása 150 nap múlva, február végére várható, tehát öt hónap múlva itt már nyolcvan bajba jutott devizahiteles család bérlakóháza fog állni. A szoros határidő és a hideg időjárási feltételek melletti munkavégzés miatt a kivitelező a Porotherm Profi Dryfix extra építési technológia mellett döntött. A téli időszakban ugyanis kizárólag ez a falazási technológia képes biztosítani, hogy - mínusz 5 Celsius fok hőmérsékletig - folyamatosan épülhessenek az új otthonok.
A projekt fővállalkozó kivitelezője a Veszprémber Zrt., akik a vörösiszap-katasztrófa utáni újjáépítésnél szintén a Wienerberger Téglaipari Zrt. innovatív Porotherm Profi Dryfix termékét és technológiáját alkalmazták.
A hideg idő beálltával a Porotherm Profi téglatermékek és a Dryfix építési technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos falazási technológiákhoz képest jóval gyorsabban, téli építkezési viszonyok között is jó minőségű, hőszigetelő falazat épülhessen. A technológia ugyanis a hagyományos habarcsolástól eltérően egy speciális ragasztóhabot használ a felfekvő felületükön síkra csiszolt téglák összeragasztásához. A fagypont alatt, akár mínusz 5 Celsius fokig is megbízhatóan használható Dryfix extra ragasztóhab alkalmazása jelentősen lerövidíti a falazás munkafolyamatát, nem kell várni az épület falainak kiszáradására. Környezetvédelmi szempontból az sem mellékes, hogy a falazat építéséhez a Porotherm Profi Dryfix technológia alkalmazásával jóval kevesebb ivóvíz felhasználásra van szükség.
Az alapozás után 2012. október 26-án elkezdődtek a falazási munkálatok, amelyeket a Wienerberger folyamatos műszaki támogatása mellett a Veszprémber Zrt. szakemberei végeznek. A Porotherm Profi falazási technológia esetében a falazatot fogadó teljesen sík első sor elkészítése után az elemek rendkívül könnyen építhetők össze, a falazat a milliméterpontos tégláknak köszönhetően vízszintes, jóval kevesebb a hibalehetőség.

A Porotherm termékekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Wienerberger Téglaipari Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Porotherm födémrendszer
2 termék

A Porotherm födémrendszer a Porotherm Építési Rendszer szerves része, de más építési rendszerekhez is alkalmazható. Átlagos födémterhelés esetén családi házak ideális födémmegoldása. Egyszerűbb geometriájú épületek esetén ajánlják. A födémrendszer elemei: kerámia burkolatú előfeszített vasbeton födémgerenda, kerámia béléstest, helyszíni felbeton kiegészítő vasalás.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...