proidea.hu online termékinformációs katalógus

Porotherm Profi Dryfix extra építési technológiával építik az Ócsai lakópark falait


2012. november 09.

Az innovatív technológiának köszönhetően a zord tél sem szab gátat az építkezésnek

Budapesttől húsz percre, Ócsa központjától négy-öt kilométerre az alsópakonyi településrészen megkezdődtek a Szociális Családiház-építési program első ütemének falazási munkálatai. A nyolcvan ház műszaki átadása 150 nap múlva, február végére várható, tehát öt hónap múlva itt már nyolcvan bajba jutott devizahiteles család bérlakóháza fog állni. A szoros határidő és a hideg időjárási feltételek melletti munkavégzés miatt a kivitelező a Porotherm Profi Dryfix extra építési technológia mellett döntött. A téli időszakban ugyanis kizárólag ez a falazási technológia képes biztosítani, hogy - mínusz 5 Celsius fok hőmérsékletig - folyamatosan épülhessenek az új otthonok.


A projekt fővállalkozó kivitelezője a Veszprémber Zrt., akik a vörösiszap-katasztrófa utáni újjáépítésnél szintén a Wienerberger Téglaipari Zrt. innovatív Porotherm Profi Dryfix termékét és technológiáját alkalmazták.
A hideg idő beálltával a Porotherm Profi téglatermékek és a Dryfix építési technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos falazási technológiákhoz képest jóval gyorsabban, téli építkezési viszonyok között is jó minőségű, hőszigetelő falazat épülhessen. A technológia ugyanis a hagyományos habarcsolástól eltérően egy speciális ragasztóhabot használ a felfekvő felületükön síkra csiszolt téglák összeragasztásához. A fagypont alatt, akár mínusz 5 Celsius fokig is megbízhatóan használható Dryfix extra ragasztóhab alkalmazása jelentősen lerövidíti a falazás munkafolyamatát, nem kell várni az épület falainak kiszáradására. Környezetvédelmi szempontból az sem mellékes, hogy a falazat építéséhez a Porotherm Profi Dryfix technológia alkalmazásával jóval kevesebb ivóvíz felhasználásra van szükség.


Az alapozás után 2012. október 26-án elkezdődtek a falazási munkálatok, amelyeket a Wienerberger folyamatos műszaki támogatása mellett a Veszprémber Zrt. szakemberei végeznek. A Porotherm Profi falazási technológia esetében a falazatot fogadó teljesen sík első sor elkészítése után az elemek rendkívül könnyen építhetők össze, a falazat a milliméterpontos tégláknak köszönhetően vízszintes, jóval kevesebb a hibalehetőség.

A Porotherm termékekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Wienerberger Téglaipari Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Kulcsszavak:  Porotherm  Profi  Dryfix  extra  építési  technológia  Wienerberger