Porotherm Profi Dryfix - hideg időben is gyors falazás

Porotherm Profi Dryfix - hideg időben is gyors falazás

Habarcs nélküli falazás akár -5°C-ban

A habarcs nem más, mint "hiba a falazatban", ezért a legjobb, amit tehetünk, hogy csökkentjük a mennyiségét. A nútféderes falazóelemek elterjedésével a függőleges habarcsot sikerült kiküszöbölni - ezúttal a vízszintes habarcs vastagságának csökkentésén a sor.  

Gyorsabban építhető a falazat a Porotherm Profi falazóelemmel, amellyel egészen minimális, mindössze 1 mm vastag vízszintes habarcs alkalmazásával építkezhetünk. A Porotherm Profi csiszolt felületű kerámia falazóblokkal a megszokottnál nagyobb építési pontosság érhető el, miközben továbbra is a Wienerberger termékeinél megszokott méretrenddel számolhatunk. Így a falazóelemek hosszúsága 25, illetve 37,5 cm, szélessége terméktípustól függően ugyanúgy 10 cm-től akár 50 cm-ig terjed, és magassági értelemben is a 25 cm vehető alapul. A hagyományos falazóelemek esetében megszokott 23,8 cm tégla + 1,2 cm habarcsfuga helyett, immár 24,9 cm tégla + 0,1 cm vízszintes habarcsfuga figyelembevételével. (Az indító téglasort továbbra is egy rétegben maximum 2 cm vastag habarcságyon kell megépíteni.) 

Porotherm Profi Dryfix - hideg időben is gyors falazás
Porotherm Profi Dryfix - hideg időben is gyors falazás

A gyorsan építhető kézi falazóelemek az építőiparban évről évre növekedő munkaerőhiányra kívánnak választ adni, de rövid határidejű munkák esetén is különösen ajánlott a csiszolt falazóblokk alkalmazása, mellyel akár felére is csökkenthető az egységnyi felületű falazat megépítéséhez szükséges munkaidő. Így esett a választás erre a falazóelemre a vörösiszap- katasztrófa utáni devecseri és kolontári újjáépítéskor is, mivel nagyon rövid idő alatt kellett komplett városrésznyi házat építeni a károsult családok számára, ráadásul a legkeményebb téli hónapokban, 2011 januárjában és februárjában. A gyors, és a hideg időtől független kivitelezés mellett fontos érv a csiszolt tégla alkalmazása mellett az is, hogy a csökkentett mennyiségű habarccsal sokkal kevesebb nedvesség kerül a szerkezetbe építés közben, amely így sokkal hamarabb ki is szárad.

A Porotherm Profi rendszertartozéka a zsákos kiszerelésű, vékony rétegű falazóhabarcs, amelyet  habarcsterítő kocsival lehet gyorsan és pontosan, az előzőleg portalanított és nedvesített téglasorra felhordani.

A kivitelezés további gyorsítására ad lehetőséget a Profi Dryfix rendszer. Ebben az esetben nem falazóhabarcs, hanem flakonos, poliuretán alapú ragasztó kerül a téglasorok közé, amelyet kinyomópisztollyal lehet a szintén pormentes és nedvesített felületre felvinni a gyártói utasításnak megfelelően, falvastagságtól függően 1-4 csíkban. 

Mindkét rendszerhez alkalmazható a Profi bekötőszalag, amelyet a vékony falazóhabarcsba vagy a ragasztóhabba ágyazva helyezhetünk el, ezzel biztosítva a válaszfalak szakszerű csatlakozását a főfalakhoz, úgy, hogy közben nem kell a fogadó falba belevéssünk. 

A Porotherm Profi falazótégla darabára tartalmazza a Profi habarcs, illetve Dryfix rendszer esetében a Dryfix ragasztó norma szerinti mennyiségének árát is, így természetesen külön habarcs vételi díjjal és kiszállítási költséggel sem kell számolnunk. 

A kivitelezés ütemezését könnyíti, hogy a Dryfix poliuretán alapú ragasztóval a habarcsoknál megszokott minimum +5°C helyett akár -5°C környezeti hőmérséklet mellett is dolgozhatunk. 

További információért kattintson ide!

A hírben szereplő termékek
Porotherm 38 N+F falazóelem Porotherm 30 N+F falazóelem Porotherm 30 N+F neo tégla Porotherm 25 N+F falazóelemek
 
Porotherm Classic téglák
5 termék

A Classic termékcsaládban olyan tradicionális falazóblokkok kaptak helyet, amelyek már bevált, megbízható megoldásokat kínálnak külső homlokzati hőszigetelés alkalmazásával épített falazatokhoz, belső teherhordó falakhoz. A klasszikus nútféderes és habarcstáskás falazóelemek használatával stabil, nagy teherhordó képességű falazatok építhetőek, felhasználásuk ezért elsődlegesen belső teherhordó falakban javasolt, ahol a falazat a legnagyobb terhelésnek van kitéve. Fűtött épületek külső térrel érintkező falainak építésére csak hőszigetelve alkalmasak.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 50 X-therm Rapid és Porotherm 50 X-therm Rapid Dryfix téglák Porotherm 44 X-therm tégla Porotherm 38 X-therm, 38 X-therm Rapid és 38 X-therm Rapid Dryfix téglák Porotherm 30 X-therm tégla
 
Porotherm Comfort téglák
4 termék

Kiemelkedő hőszigetelő képességű téglák, monolit és hőszigetelt külső falak építéséhez.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 50 Thermo Rapid falazóelemek Porotherm 44 Thermo Rapid tégla Porotherm 38 Thermo Rapid falazóelemek
 
Porotherm Energy + téglák
3 termék

Kiváló hőszigetelő képességű téglák, monolit külső falak építéséhez.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 30 AKU Z hanggátló tégla Porotherm 25 AKU Z hanggátló tégla Macuphon 25 hanggátló betonelem
 
Porotherm hanggátló téglák
3 termék

Kiváló hanggátló képességű téglák, hangszigetelő falak építéséhez.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 20 N+F tégla Porotherm 12 N+F, Rapid és Dryfix falazóelemek Porotherm 10 N+F, N+F Rapid és Dryfix falazóelemek
 
Porotherm téglák belső térelhatároló falak építéséhez
3 termék

Klasszikus téglák, belső falak és hőszigetelt külső falak építéséhez.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...