proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Penetron technológia alkalmazása nagy víznyomásnak és agresszív kémiai környezetnek ellenálló betonszerkezetek kialakításánál


2010. április 08.

Esettanulmány - Penetron Admix felhasználás

A Miami egyik legjobb helyén, az elegáns South Beach negyedében fekvő Capri South Beach egy új, 72 lakásos, közvetlenül a Biscayne öböl partjára épült luxusépület, amely lélegzetelállító kilátást nyújt a városközpontra és a tengerre.

A projekt két új (egy 14 és egy 6 emeletes) toronyház építését és a neves építész, Igor Polivitsky által tervezett régebbi, háromszintes épület felújítását foglalta magába. A teljes komplexum összes lakóterülete meghaladja a 105.000 négyzetmétert.
A maga nemében egyedülálló létesítményhez hatalmas erkélyek, egy feszített víztükrű medence, egy tengerparti panorámával rendelkező edzőterem, privát tetőteraszok, magán jachtkikötő és mélygarázs tartozik.

A közvetlenül a Biscayne öböl partján fekvő Capri elhelyezkedése komoly problémák elé állította a tervezőket és a kivitelezőket, ugyanis megoldást kellett találni a tengervíz magas hidrosztatikai nyomása és a sós víz agresszív hatása elleni védekezésre.

Az épület alá tervezett mélygarázs 3 méterrel a tenger szintje alatt fekszik. Az új, 14 emeletes épület megtámasztásához olyan új beton támfalat kellett építeni, amely képes ellenállni az öböl víznyomásának és a kémiailag agresszív környezetnek.
Ezen kívül szükség volt egy 4 láb (kb. 1,2 méter) vastag, víz alá öntött Tremie betonlapra, amelyről később leszivattyúzták a vizet (így egyfajta "fürdőkád" jött létre), majd a Tremie betonlemezre később egy ugyancsak 4 láb (kb. 1,2 méter) vastag szerkezeti fedőréteget helyeztek.
  Légi felvétel a Capri Residences helyszínéről a földmunkák kezdetén
Légi felvétel a Capri Residences helyszínéről a földmunkák kezdetén
Mivel ekkora mennyiségű beton ilyen vastagon történő, egyidejű kiöntése szinte biztos, hogy repedéssel jár, a szakemberek úgy döntöttek, hogy Penetron Admixet kevernek a betonba, amellyel garantálható a betonlemez vízzárósága a szerkezet elkészítése után. A Penetron technológiája ráadásul nem csak a betonlemez vízzáróságát eredményezi, és nem csak ellenállóbbá teszi a betont az öböl víznyomásával és a sós víz okozta korróziós hatásokkal szemben, hanem tömíti a zsugorodás miatt esetlegesen előforduló hajszálrepedéseket és a hőmérsékletváltozás okozta repedéseket.
Panoráma felvétel az építés alatt álló Capri Residence-ről, a Tremie betonlemez elhelyezése előtt
Panoráma felvétel az építés alatt álló Capri Residence-ről, a Tremie betonlemez elhelyezése előtt
A lemezekbe tervezett beton vastagsága és térfogata miatt a Rinker Materials betonszállító vállalat olyan alacsony cementtartalmú betonkeveréket dolgozott ki, amelynek hidratációja alacsonyabb hőfejlődéssel jár. A Penetron a Rinker Materials céggel szorosan együttműködve a szállító telephelyén elemezte a betonkeverék összetételét, az adagolási arányokat és az adagolási műveleteket annak érdekében, hogy a több mint 7000 köbláb (5351 m³) beton kiöntése zökkenőmentesen történjen
A betonlemez végső felületképzése
A betonlemez végső felületképzése
Belső felvétel a fürdőkádról, amelyen jól látszik a támfal és a betonlemez
Belső felvétel a fürdőkádról, amelyen jól látszik a támfal és a betonlemez
Az épülőfélben lévő toronyház
Az épülőfélben lévő toronyház
Légi felvétel a három Capri épületről
Légi felvétel a három Capri épületről


A Penetron Admix betonadalékszerrel kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti terméksorra, ha árajánlatot szeretne kérni a Chem-Beton 2000 Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-8628 Nagycsepely, Dózsa Gy. u. 2.
Telefon: +36 30 700 8522
Fax: +36 84 367 594
E-mail:
Web: www.penetron.hu
   
   
   
   
   
Márkanevek: Penetron
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Chem-Beton  Penetron  Admix  betonadalékszer  repedésmentes  beton