proidea.hu online termékinformációs katalógus

A debreceni Párizsi Udvar homlokzatának hőszigetelésére ROCKWOOL Ecorock vakolható homlokzati rendszert választottak


2015. szeptember 23.

A beruházásban alkalmazott kőzetgyapot hőszigetelő rendszer a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, zajvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát kínálja, bármilyen homlokzatról is legyen szó

Debrecen belvárosában épül a Párizsi Udvar projekt az Ybl-díjas Kováts András tervei alapján. Jelenleg a beruházás I. üteme zajlik. A beruházó által választott hőszigetelés a ROCKWOOL által forgalmazott Ecorock vakolható homlokzati rendszer.

A debreceni Hunyadi és Péterfia utca sarkán lévő területen épül fel a Párizsi Udvar három ütemben, amire tavaly tavasszal kapták meg az építési engedélyt. Jelenleg a beruházás I. üteme zajlik, a homlokzatok hőszigetelése kb. 50%-os, a belső munkálatok ezzel párhuzamosan történnek. Márciusra érte el a beruházás a hatszintes épület legmagasabb pontját.
Jelenleg az - első ütemben - egy 9 és fél ezer négyzetméteres épületet húznak fel, melynek földszintjén 3.000 m²en boltok és vendéglátóegységek várják majd a látogatókat. A Párizsi Udvar beruházás I. ütemében a lakások átadás-átvételére szeptemberben kerül sor, míg az üzletsorok nyitását novemberre tervezik. A teljes komplexum 300 lakást és 4.000 m²-nyi üzletterületet foglal majd magában, felépítésének költségei várhatóan elérik a 9 milliárd forintot.
Miben más a kőzetgyapot hőszigetelés?

A beruházásban alkalmazott kőzetgyapot hőszigetelő rendszer a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, zajvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát kínálja, bármilyen homlokzatról is legyen szó.

A Párizsi Udvar komplexumról az átadáshoz közeledve elmondható, hogy a kőzetgyapotra jellemző egyedülálló hangelnyelő tulajdonságának köszönhetően, teljes mértékben sikerült lecsökkenteni az épület elhelyezkedéséből adódó közlekedési zajokat, így biztosítva a maximális nyugalmat és komfortot a beköltöző lakók számára. A beépített 12 cm-es kőzetgyapot lemezek a legszigorúbb energetikai előírásoknak is megfelelnek.

A beruházásban alkalmazott kőzetgyapot hőszigetelő rendszer a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, zajvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát kínálja, bármilyen homlokzatról legyen is szó. Alapanyaga természetes bazaltkő, ennek köszönhetően környezetbarát termék, kiemelkedően tartós, nem zsugorodik, nincs hőmozgása és ideális belső lakóklímát eredményez.
A homlokzati hőszigetelő rendszer részét képezik a szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött kötött "egyéb" alkotóelemek is - például rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítőelemek, vékonyvakolatok -, melyek teljes mértékben megfelelnek az Európai Műszaki Engedély-ben leírtaknak (ETA-12/0044), valamint a hazai előírásoknak.
A homlokzati rendszer tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthető, sőt, alkalmazása kifejezetten ajánlott tűzgátló szerkezeteken.

A különböző homlokzati hőszigetelő rendszerek legfontosabb eleme maga a hőszigetelő-anyag, de egy homlokzati hőszigetelő rendszer szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött kötött egyéb alkotóelemekből is áll: például rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítőelemek, vékonyvakolatok.

A rendszer szilikon és szilikát vékonyvakolatok széles skáláján, közel 200 színben érhető el. Egyaránt alkalmazható új épületeknél és épület-felújításoknál, felhasználható beton, pórusbeton falakon, égetett kerámia falazóelemeken, vályogfalakon, szárazépítő lemezeken is.

Beruházó: Dr. Kelemen György Ügyvédi Iroda

Generál kivitelező (befejező munkákra): Kontent Kft.

Választott homlokzatszigetelő rendszer: ROCKWOOL Ecorock Silikon

Az Ecorock homlokzati hőszigetelő rendszer letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a ROCKWOOL Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-8300 Tapolca, Keszthelyi út 53.
Telefon: +36 1 225 2405
Fax: +36 1 225 2401
E-mail:
Web: www.rockwool.hu
ROCKWOOL Ügyfélszolgálat  
  +36 1 225 2405
   
   
   
A ROCKWOOL vállalatcsoport a világ vezető szállítója a kőzetgyapot termékek terén. Küldetésük, hogy vevőik számára preferált szállítókká váljanak versenyképes márkatermékeikkel, beleértve a szaktanácsadást is, és eközben hozzááruljanak az energiahatékonyság, a tűzbiztonság, a jobb akusztika és a beltéri klíma megvalósulásához.
További hírek a Homlokzati hőszigetelő rendszerek termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  ROCKWOOL  Ecorock  Silikon  Párizsi  Udvar  homlokzat  hőszigetelés  vakolható  kőzetgyapot  hangelnyelés  tűzvédelem  zajvédelem