A debreceni Párizsi Udvar homlokzatának hőszigetelésére ROCKWOOL Ecorock vakolható homlokzati rendszert választottak

A beruházásban alkalmazott kőzetgyapot hőszigetelő rendszer a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, zajvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát kínálja, bármilyen homlokzatról is legyen szó

Debrecen belvárosában épül a Párizsi Udvar projekt az Ybl-díjas Kováts András tervei alapján. Jelenleg a beruházás I. üteme zajlik. A beruházó által választott hőszigetelés a ROCKWOOL által forgalmazott Ecorock vakolható homlokzati rendszer.

A debreceni Hunyadi és Péterfia utca sarkán lévő területen épül fel a Párizsi Udvar három ütemben, amire tavaly tavasszal kapták meg az építési engedélyt. Jelenleg a beruházás I. üteme zajlik, a homlokzatok hőszigetelése kb. 50%-os, a belső munkálatok ezzel párhuzamosan történnek. Márciusra érte el a beruházás a hatszintes épület legmagasabb pontját.
Jelenleg az - első ütemben - egy 9 és fél ezer négyzetméteres épületet húznak fel, melynek földszintjén 3.000 m²en boltok és vendéglátóegységek várják majd a látogatókat. A Párizsi Udvar beruházás I. ütemében a lakások átadás-átvételére szeptemberben kerül sor, míg az üzletsorok nyitását novemberre tervezik. A teljes komplexum 300 lakást és 4.000 m²-nyi üzletterületet foglal majd magában, felépítésének költségei várhatóan elérik a 9 milliárd forintot.
Miben más a kőzetgyapot hőszigetelés?

A beruházásban alkalmazott kőzetgyapot hőszigetelő rendszer a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, zajvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát kínálja, bármilyen homlokzatról is legyen szó.

A Párizsi Udvar komplexumról az átadáshoz közeledve elmondható, hogy a kőzetgyapotra jellemző egyedülálló hangelnyelő tulajdonságának köszönhetően, teljes mértékben sikerült lecsökkenteni az épület elhelyezkedéséből adódó közlekedési zajokat, így biztosítva a maximális nyugalmat és komfortot a beköltöző lakók számára. A beépített 12 cm-es kőzetgyapot lemezek a legszigorúbb energetikai előírásoknak is megfelelnek.

A beruházásban alkalmazott kőzetgyapot hőszigetelő rendszer a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, zajvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát kínálja, bármilyen homlokzatról legyen is szó. Alapanyaga természetes bazaltkő, ennek köszönhetően környezetbarát termék, kiemelkedően tartós, nem zsugorodik, nincs hőmozgása és ideális belső lakóklímát eredményez.
A homlokzati hőszigetelő rendszer részét képezik a szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött kötött "egyéb" alkotóelemek is - például rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítőelemek, vékonyvakolatok -, melyek teljes mértékben megfelelnek az Európai Műszaki Engedély-ben leírtaknak (ETA-12/0044), valamint a hazai előírásoknak.
A homlokzati rendszer tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthető, sőt, alkalmazása kifejezetten ajánlott tűzgátló szerkezeteken.

A különböző homlokzati hőszigetelő rendszerek legfontosabb eleme maga a hőszigetelő-anyag, de egy homlokzati hőszigetelő rendszer szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött kötött egyéb alkotóelemekből is áll: például rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítőelemek, vékonyvakolatok.

A rendszer szilikon és szilikát vékonyvakolatok széles skáláján, közel 200 színben érhető el. Egyaránt alkalmazható új épületeknél és épület-felújításoknál, felhasználható beton, pórusbeton falakon, égetett kerámia falazóelemeken, vályogfalakon, szárazépítő lemezeken is.

Beruházó: Dr. Kelemen György Ügyvédi Iroda

Generál kivitelező (befejező munkákra): Kontent Kft.

Választott homlokzatszigetelő rendszer: ROCKWOOL Ecorock Silikon

Az Ecorock homlokzati hőszigetelő rendszer letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a ROCKWOOL Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...