proidea.hu online termékinformációs katalógus

Nyílászárók a Capital Square irodaházon az Alufe-től


2009. november 06.

Az ablakok-parapetek előtti "baguett"-ek teszik szövetszerűvé a megjelenést

Capital Square irodaház
Építtető: HOCHTIEF Development Hungary Ingatlanfejlesztő és hasznosító Kft.

Építész: Finta és Társai Építész Stúdió Kft. - Guczogi György

Építési időszak:   2008 -2009

Projekt leírása:
A telek a Dózsa György úti metróállomás mellett, a kereszteződés északnyugati sarkán helyezkedik el. A homlokzatok a tömörebb és az üvegezett felületek kontrasztjára épültek, külső árnyékolóval. A "tömör" felületeken kerámiaburkolat készült, az ablakok-parapetek előtt "baguett"-ek teszik szövetszerűvé a megjelenést. Az udvari frontokon szalagablak és hőszigetelő vakolat került kivitelezésre.

A homlokzaton levő nyílászárók SCHÜCO FW 50+, a beépítésre kerülő ablakok SCHÜCO AWS 70.HI profilcsaládból készültek, a meghatározott helyeken motoros működtetéssel (RWA szerkezet). Az üvegfalakban levő ajtók SCHÜCO ADS 70.HI profilcsaládból készültek normál, illetve pánikzáras veretezéssel.

Forgóajtó: TOURNIKET TQAC 4000 típusú, négyszárnyú forgóajtó

Automata tolóajtók: GEZE Slimdrive típusú automata tolóajtók
Capital Square irodaház Capital Square irodaház
Capital Square irodaház
Üvegezés: Sunguard HS Superneutral 70/38, a beépítési helynek megfelelő üveg-összetétellel. Az utcai homlokzatokon 45 dB-es hanggátlással. A szalagablak sávok között színes akasztott parapet elemekkel.

Kerámiaburkolatok 1,35 m-es raszter-rendszerhez illeszkedő anyagában színezett, hátulról kiszellőztetett kerámiahomlokzat, hőszigeteléssel, a rendszerhez illeszkedő tartó- és idomelemekkel szerelve, az 1,35 m-es raszter-rendszerhez illeszkedő, alumínium pengék közé szerelt, 5 és 45 cm oldalszélességű négyzet illetve téglalap keresztmetszetű rudakkal ("baguette").

Hőszigetelő vakolat hőtechnikailag méretezett 10 cm. vastag, a belső udvarok parapetburkoló anyagaként a szalagablak sávok között.

Titáncinklemez burkolat a 8 emeletes tornyok legfelső, visszaugratott szintjének burkolataként, a tervek szerinti hőszigeteléssel, a tetőn alkalmazott titáncinklemez színével azonos színben.

Mészkőburkolat (4 cm vastag) fagyálló kivitelben a kerámiasáv és a járdavonal közötti felületek lefedésére, homokfúvott, vagy fűrészelt felülettel.

Árnyékolás: WAREMA TYP E 80 AF rendszerből, 80 mm-es gyűrűzetlen lamellával, feszítőszálas megvezetéssel, motoros működtetéssel.


Ha az Alufe Kft. termékeiről további információt szeretne megtudni, kattintson az alábbi Információkérés gombra.
 

Cég
Székhely: H-8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 96.
Telefon: +36 22 534 100
Fax: +36 22 534 112
E-mail:
Web: www.alufe.hu
   
   
   
   
   
Az ALUFE Kft. - a FRONTAL cégcsoport tagja - alumíniumból, üvegből és kőből együttesen készült, komplett mérnöki homlokzatok, üvegtetők, alumínium nyílászárók és télikertek tervezésében, gyártásában és kivitelezésében a magyarországi piac elismert szereplője.
Kulcsszavak:  Alufe  Capital  Squar  nyílászáró  ablak  parapet