Nem éghető, időálló Heraklith pincefödém-szigetelés

Továbbfejlesztett szigetelőanyag a fokozódó követelményekhez

A Knauf Insulation szigetelések gyártói palettáján több termék is alkalmas alulról hűlő födémek hő-, hang- vagy tűzzel szembeni szigetelésére. Ezen belül elsősorban mint leggyakoribb megoldandó feladatként a hőszigetelési témakörhöz tartozó termékekről és alkalmazási feltételeikről tesznek említést.

Korábban megfelelő anyagok hiányában egyáltalán nem volt szokás a legalsó födémek alulról történő hőszigetelése (pl. a panelépületek földszinti lakásai alatt). Manapság a korszerű szigetelőanyagok lehetővé teszik e szerkezetek szigetelését is, ráadásul úgy, hogy minimális teret szükséges csak elvenni a meglévő belmagasságból, sőt már a tervezői asztalon számolnak ezek szükségességével és vastagságával. A jól kigondolt és minden szempontból indokolt alulról hűlő födémszigeteléseket a kezdeti szakaszban még nem érintette annyi előírás mint manapság. Például napjainkban a tűzvédelem lett az egyik fő meghatározó választási szempont. Ahol pedig menekülési útvonalat létesítenek, ott általában csak A1-es termék építhető be.
Ezt a feltételt több, különböző alapanyagú (habüveg, ásványi szálas) szigetelés is képes teljesíteni, azonban az ártényező fontos szempontja jelentősen befolyásolja és sajnos le is szűkíti a valóban beépítésre kerülő anyagok körét.

A Knauf Insulation által gyártott és közismert kőzetgyapot vagy üveggyapot termékek tökéletesen megfelelnek mind a tűzvédelmi, mind pedig a hőtechnikai elvárásoknak. Ennek köszönhetően teljesítik az alulról hűlő födém szigetelési funkcióját, azonban csak akkor képesek ezt akár hosszú távon is ellátni, ha az adott területre tervezett, megfelelő terméket választják ki. Mai gazdaságunkban viszont a megrendelői árnyomás hatásának egyik hátrányos velejárója a legolcsóbb, ám nem pontosan az adott célra kifejlesztett anyag beépítése.

Ne feledjük, hogy ezeken a szerkezeteken a külső hatások, mint pl. a gépjárművek kipufogógázának kormos levegője, a vandálok ténykedése, vagy a nagy légmozgás könnyen jelentős károsodásokat okozhatnak!

A fenti szempontok miatt a mostanában előszeretettel alkalmazott üvegfátyol kasíros termékek nagyon kis százalékát javasolják erre a célra. Ezek a termékek ugyanis az átszellőztetett homlokzatok megfelelő szigetelőanyagai, míg az alulról hűlő födémekhez mindenképpen kellően masszív, mechanikailag nagyon jól ellenálló, időálló és emellett esztétikus felületű hőszigetelő réteget ajánlanak.

Pontosan ilyen kedvező (hőtechnikai, akusztikai, tűzvédelmi, esztétikai és időállósági) tulajdonságokkal büszkélkednek a Heraklith márkájú fagyapot szigetelő anyagaik.

A magyarországi gyárban gyártott Heraklith termékek az idei évtől már A2-es tűzvédelmi előírásnak felelnek meg és az esztétikai igényesség mellett tökéletes védelmet biztosítanak a hőszigetelő magnak, tehát széles körben helyes megoldást kínálnak az alulról hűlő födémek szigeteléséhez.
A kormos levegő, a savas kipufogógázok megtámadhatják a nem pontosan erre a célra kifejlesztett szigeteléseket

Egy már elkészült korszerű új pincefödém
A Heraklit fagyapot szigetelő anyagokkal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Heratekta C3-031 fagyapot hőszigetelő tábla Heraklith A2-C fagyapot tábla Heraklith-C fagyapot hangszigetelő tábla Heraklith Agro fagyapot tábla
 
Heraklith fagyapot hőszigetelő lapok
6 termék

A Knauf Insulation által gyártott Heraklith fagyapot természetes, megújuló alapanyagokból készülő környezetbarát termék, melynek nincs károsanyag kibocsátása, jó a hőtároló és nedvességszabályzó képessége. Koszorúelemként, belső dekorációként, hangszigetelő anyagként is használatos.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Fagyapot és parafa szigetelések
Fagyapot és parafa szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...