Az Aria Hotelben a vízszigetelés mellett a burkolólapok ragasztása is különös odafigyelést igényelt

A Murexin hidegburkolati segédanyagai és vízszigetelései nemcsak a napi használat, hanem a sűrű takarítás miatt is megfelelőek

Murexin anyagokkal készültek a fürdőszobák az Aria Hotelben
Murexin anyagokkal készültek a fürdőszobák az Aria Hotelben

Az Aria Hotel fürdőszobáinak vízszigeteléséhez Murexin Hydro Basic 2 K Vastagfóliát, a különleges Onyx lapok burkolásához Murexin EKY 91 Epoxi ragasztót és FMY 90 Epoxi fugázót használtak fel.
Jó apropó ez arra, hogy áttekintsük, milyen hidegburkolati segédanyagokat kell használni a nagy igénybevételnek kitett fürdőszobákban ahhoz, hogy hosszú távon is tartós és esztétikus legyen az eredmény.

A vízszigetelés fontos egy lakóház vagy lakás fürdőszobájában is. Azonban kiemelt szerepe van a hotelekben, ahol nemcsak a napi használat, hanem a sűrű vendégek utáni takarítás miatt sem mindegy, milyen anyagot választanak a kivitelezéshez.

A kenhető vízszigetelések alkalmazásával megakadályozható, hogy például a betonszerkezet vagy a falszerkezet és a vakolat átnedvesedjen. Tökéletes cementbázisú, nem vízáteresztő, tartósan elasztikus termékek kiválasztásához a kétkomponensű Murexin Hydro Basic 2K Vastagfólia vagy az egykomponensű Murexin PD 1K Profi vastagfólia felhordását javasolják két rétegben.

Ahhoz, hogy a kenhető vízszigetelés megfelelően működjön, kihagyhatatlan a kiegészítő tartozékok használata-beépítése: Murexin DB 70 Hajlaterősítő szalag, hajlaterősítő szalag külső és belső sarok, szigetelőmandzsetta, szigetelőmandzsetta (Gully)

Ne feledkezzünk meg a vízszigetelés előtt a megfelelő alapozásról sem, mert minden kenhető vízszigetelés alá alapozni kell.
Az alapozó választása nem egyforma szívó és nem szívó alapfelületeknél. Szívó alapfelületeknél az alapozás hiánya vagy a nem megfelelő alapozás során a kenhető vízszigetelésben úgynevezett tűszúrások keletkeznek, melyek következtében a kenhető vízszigetelésen keresztülfolyik a víz, tehát nem látja el a védő szerepét. Nem szívóképes alapfelületeknél pedig a tapadással lehetnek problémák.
Szívóképes alapfelületeknél Murexin LF 1 Mélyalapozó, nem szívóképes alapfelületeknél Murexin D4 Tapadóhíd Rapid használata javasolt.

Az Onyx lapok ragasztása különös odafigyelést igényel, hiszen a hátoldalán található műgyantás üvegszövet erősítés miatt fehér színű kétkomponensű epoxi ragasztóval lehet tökéletesen megfelelően felragasztani.

A Murexin EKY 91 Univerzális epoxi ragasztó egy fehér színű kétkomponensű ragasztó, mely baktériumgátló, öregedésálló, vízzáró, fagyálló, oldószermentes, vegyileg ellenálló, nagy szilárdságú ragasztására alkalmazható fal- és padlófelületeken, kül- és beltérben.
A Murexin univerzális epoxi ragasztóhabarcs ellenáll a növényi és állati zsíroknak és a leggyakrabban előforduló vegyszereknek és agresszív vizeknek.
A Murexin EKY 91 Univerzális epoxi ragasztó egy praktikus műanyag kombi csomagolásban található.


Amennyiben számít az idő, és gyors munkálatok elvégzése a feladat, akkor az emelt minőségű, alakváltozásra képes, flexibilis, középágyazású Murexin SFK 81 Gyors-flex ragasztóhabarcs használható a fürdőszobai munkálatok gyors befejezéséhez, mely kb. 3 óra után már járható és fugázható.

Fugázásra használható a Murexin FE 85 Fugázóhabarcs emulzió, mely alkalmazásával a víz nem tudja károsan befolyásolni a fugázóanyagot. Az FE 85 egy olyan műanyag diszperziós emulziót tartalmaz, mely megnöveli a fugázóhabarcsok rugalmasságát, víztaszítását és kémiai ellenállóképességét. Ebből kifolyólag az emulziót olyan kül- és beltérben is alkalmazható, ahol nagyobb hő- és kémiai terhelésnek lesz kitéve a fugázóhabarcs. Gyengébb hígított savnak, lúgoknak, tisztítószereknek is ellenáll.
A Murexin FE 85 fugázóhabarcs emulzió főbb alkalmazási területei a terasz, erkély, garázs, medencék, üzemi konyhák, autómosók és ipari zuhanyzók.

A Murexin FMY 90 Epoxi fugázó különösen alkalmas agresszív vízterhelésnél, vegyszerek használata esetén sem színeződik el.
Murexin FMY 90 Epoxi fugázó élelmiszerbarát, vízzáró, fagyálló, oldószermentes, baktériumgátló, hőmérsékletálló, öregedésálló, vegyszerálló, kétkomponensű epoxigyanta bázisú kül- és beltéri fugázóhabarcs. Különösen alkalmas a kisebb és nagyobb igénybevételnek kitett konyhapulthoz és padlófelületekre, akár ipari körülmények esetén is pl. vágóhíd, borüzemek, gyümölcsfeldolgozók, tejipar, laboratóriumok. Sav- és lúgálló, ellenáll a zsíros szennyeződéseknek (például: olaj), könnyen takarítható. Tusolókba, normál és termálvizes medencékbe is használható.
A Murexin FMY 90 Epoxi fugázó is egy praktikus műanyag kombi csomagolásban, 6 kg és 2 kg-os kiszerelésekben kapható több mint 200 színben, melyek kiváló színtartó hatással rendelkeznek. A praktikus kombi kiszerelés lényege, hogy a műanyag vödör két részre van osztva. Az alsó részben található a paszta állagú A komponens, míg a felső részen (tálcában) egy műanyag flakonban a folyékony állagú B komponens. A kombi kiszerelés miatt nem kell a két komponenst külön szállítani, könnyebb szállíthatóságot, kisebb területű raktározást eredményez.

A Murexin fürdőszobai termékeinek letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Murexin Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Murexin Hydro Basic 2K vastagfólia

Hidraulikus kötésű, oldószermentes, nem vízáteresztő, tartósan elasztikus, hézag- és varratmentes kétkomponensű kenhető szigetelés. Kül- és beltérben alkalmazható hézagmentes szigeteléshez közvetlenül a kerámia burkolatok alá zuhanyzókban, tusolókban, fürdőszobákban, teraszra és erkélyre a nyomás nélkül lefolyó víz ellen. Rétegvastagság: min. 2 mm / 2 réteg.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Murexin EKY 91 Univerzális epoxi ragasztó – fehér

Fehér színű, élelmiszerbarát, vízzáró, fagyálló, oldószermentes, hőmérsékletálló, baktériumgátló, öregedésálló, vegyszerálló, kétkomponensű epoxigyanta-ragasztó, vékonyágyazású ragasztáshoz oldalfalon és padlón. Kül-és beltérben kerámiacsempék, lapok, mozaikok ragasztására és fugázására használható. Különösen alkalmas agresszív vízterhelésnél, növényi és állati zsíradékoknál, vegyszereknél, valamint ivóvíztartályokban. Teljesíti a DVGW-W 270 előírásait. Keverési arány: A komp.: B komp. = 3 : 1. Max. rétegvastagság: 5 mm.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
FMY 90 epoxi fugázó

Élelmiszerbarát, vízzáró, fagyálló, oldószermentes, baktériumgátló, öregedés- és vegyszerálló, kétkomponensű epoxigyanta-habarcs. Elérhető szürke és fehér színben, további színek RAL kártya alapján egyeztetés szerint. Megfelel a DVGW-W 270 követelményeinek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Fugázóanyagok
Fugázóanyagok
Hidegburkolat-ragasztók
Hidegburkolat-ragasztók
Szigetelő fóliák
Szigetelő fóliák
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok
Szigetelések
Szigetelések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...