proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az Aria Hotelben a vízszigetelés mellett a burkolólapok ragasztása is különös odafigyelést igényelt


2018. január 22.

A Murexin hidegburkolati segédanyagai és vízszigetelései nemcsak a napi használat, hanem a sűrű takarítás miatt is megfelelőek

Murexin anyagokkal készültek a fürdőszobák az Aria Hotelben

Az Aria Hotel fürdőszobáinak vízszigeteléséhez Murexin Hydro Basic 2 K Vastagfóliát, a különleges Onyx lapok burkolásához Murexin EKY 91 Epoxi ragasztót és FMY 90 Epoxi fugázót használtak fel.
Jó apropó ez arra, hogy áttekintsük, milyen hidegburkolati segédanyagokat kell használni a nagy igénybevételnek kitett fürdőszobákban ahhoz, hogy hosszú távon is tartós és esztétikus legyen az eredmény.

A vízszigetelés fontos egy lakóház vagy lakás fürdőszobájában is. Azonban kiemelt szerepe van a hotelekben, ahol nemcsak a napi használat, hanem a sűrű vendégek utáni takarítás miatt sem mindegy, milyen anyagot választanak a kivitelezéshez.

A kenhető vízszigetelések alkalmazásával megakadályozható, hogy például a betonszerkezet vagy a falszerkezet és a vakolat átnedvesedjen. Tökéletes cementbázisú, nem vízáteresztő, tartósan elasztikus termékek kiválasztásához a kétkomponensű Murexin Hydro Basic 2K Vastagfólia vagy az egykomponensű Murexin PD 1K Profi vastagfólia felhordását javasolják két rétegben.

Ahhoz, hogy a kenhető vízszigetelés megfelelően működjön, kihagyhatatlan a kiegészítő tartozékok használata-beépítése: Murexin DB 70 Hajlaterősítő szalag, hajlaterősítő szalag külső és belső sarok, szigetelőmandzsetta, szigetelőmandzsetta (Gully)

Ne feledkezzünk meg a vízszigetelés előtt a megfelelő alapozásról sem, mert minden kenhető vízszigetelés alá alapozni kell.
Az alapozó választása nem egyforma szívó és nem szívó alapfelületeknél. Szívó alapfelületeknél az alapozás hiánya vagy a nem megfelelő alapozás során a kenhető vízszigetelésben úgynevezett tűszúrások keletkeznek, melyek következtében a kenhető vízszigetelésen keresztülfolyik a víz, tehát nem látja el a védő szerepét. Nem szívóképes alapfelületeknél pedig a tapadással lehetnek problémák.
Szívóképes alapfelületeknél Murexin LF 1 Mélyalapozó, nem szívóképes alapfelületeknél Murexin D4 Tapadóhíd Rapid használata javasolt.

Az Onyx lapok ragasztása különös odafigyelést igényel, hiszen a hátoldalán található műgyantás üvegszövet erősítés miatt fehér színű kétkomponensű epoxi ragasztóval lehet tökéletesen megfelelően felragasztani.

A Murexin EKY 91 Univerzális epoxi ragasztó egy fehér színű kétkomponensű ragasztó, mely baktériumgátló, öregedésálló, vízzáró, fagyálló, oldószermentes, vegyileg ellenálló, nagy szilárdságú ragasztására alkalmazható fal- és padlófelületeken, kül- és beltérben.
A Murexin univerzális epoxi ragasztóhabarcs ellenáll a növényi és állati zsíroknak és a leggyakrabban előforduló vegyszereknek és agresszív vizeknek.
A Murexin EKY 91 Univerzális epoxi ragasztó egy praktikus műanyag kombi csomagolásban található.


Amennyiben számít az idő, és gyors munkálatok elvégzése a feladat, akkor az emelt minőségű, alakváltozásra képes, flexibilis, középágyazású Murexin SFK 81 Gyors-flex ragasztóhabarcs használható a fürdőszobai munkálatok gyors befejezéséhez, mely kb. 3 óra után már járható és fugázható.

Fugázásra használható a Murexin FE 85 Fugázóhabarcs emulzió, mely alkalmazásával a víz nem tudja károsan befolyásolni a fugázóanyagot. Az FE 85 egy olyan műanyag diszperziós emulziót tartalmaz, mely megnöveli a fugázóhabarcsok rugalmasságát, víztaszítását és kémiai ellenállóképességét. Ebből kifolyólag az emulziót olyan kül- és beltérben is alkalmazható, ahol nagyobb hő- és kémiai terhelésnek lesz kitéve a fugázóhabarcs. Gyengébb hígított savnak, lúgoknak, tisztítószereknek is ellenáll.
A Murexin FE 85 fugázóhabarcs emulzió főbb alkalmazási területei a terasz, erkély, garázs, medencék, üzemi konyhák, autómosók és ipari zuhanyzók.

A Murexin FMY 90 Epoxi fugázó különösen alkalmas agresszív vízterhelésnél, vegyszerek használata esetén sem színeződik el.
Murexin FMY 90 Epoxi fugázó élelmiszerbarát, vízzáró, fagyálló, oldószermentes, baktériumgátló, hőmérsékletálló, öregedésálló, vegyszerálló, kétkomponensű epoxigyanta bázisú kül- és beltéri fugázóhabarcs. Különösen alkalmas a kisebb és nagyobb igénybevételnek kitett konyhapulthoz és padlófelületekre, akár ipari körülmények esetén is pl. vágóhíd, borüzemek, gyümölcsfeldolgozók, tejipar, laboratóriumok. Sav- és lúgálló, ellenáll a zsíros szennyeződéseknek (például: olaj), könnyen takarítható. Tusolókba, normál és termálvizes medencékbe is használható.
A Murexin FMY 90 Epoxi fugázó is egy praktikus műanyag kombi csomagolásban, 6 kg és 2 kg-os kiszerelésekben kapható több mint 200 színben, melyek kiváló színtartó hatással rendelkeznek. A praktikus kombi kiszerelés lényege, hogy a műanyag vödör két részre van osztva. Az alsó részben található a paszta állagú A komponens, míg a felső részen (tálcában) egy műanyag flakonban a folyékony állagú B komponens. A kombi kiszerelés miatt nem kell a két komponenst külön szállítani, könnyebb szállíthatóságot, kisebb területű raktározást eredményez.

A Murexin fürdőszobai termékeinek letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Murexin Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
Telefon: +36 1 262 6000
Fax: +36 1 261 6336
E-mail:
Web: www.murexin.hu
Hajtó-Kiss Márta
   
   
   
   
A Murexin Kft. az osztrák Murexin AG. leányvállalataként 1993. óta forgalmaz Magyarországon hidegburkolat ragasztási rendszereket - az alapozók, csemperagasztók, fugázókon át a tisztítás ápolásig - , melegburkolat ragasztási rendszereket, építési vegyi anyagokat, Durlin márkanév alatt festékeket és lakkokat. Csúcsminőségű termékeikkel, folyamatos fejlesztésekkel, pontos, korrekt tanácsadással törekszenek partnereik minél szélesebb körű igényeinek kiszolgálására. Az építőiparban előforduló speciális feladatok megoldására is rendelkeznek technológiai rendszerekkel és vegyi termékekkel.
Kulcsszavak:  Murexin  Hydro  Basic  2  K  vastagfólia  Murexin  EKY  91  epoxi  ragasztó  FMY  90  Murexin  epoxi  fugázó  Murexin  PD  1K  Profi  vastagfólia  Murexin  DB  70  hajlaterősítő  szalag  szigetelőmandzsetta  vízszigetelés  kenhető  vízszigetelés  hidegburkolat  ragasztó  csemperagasztó  ragasztóhabarcs  padlóburkolat  falburkolat  burkolólap