proidea.hu online termékinformációs katalógus

Designburkolat ragasztás – speciális Murexin ragasztóval


2018. december 07.

Oldószermentes ragasztók magas kezdeti tapadással

Új Murexin design vinilburkolat ragasztók

Egyre gyakrabban találkozunk kiállítótermekben, üzletekben, lakásokban, éttermekben olyan melegburkolatokkal, melyekről első benyomásra azt hinnénk, hogy kerámia-, természetes kőburkolat vagy parketta. Ma már nem létezik olyan, amit ne lehetne tökéletesen utánozni a design vinilburkolatokkal. Ezeket a burkolatokat a minták sokrétűsége, az egyszerű szállíthatóság és feldolgozhatóság jellemzi. A design PVC, vagy vinilburkolat, valamint az LVT (Luxury Vinyl Tile) burkolatok magas kopás- és dörzsállósággal rendelkeznek.

A design vinilburkolatokat nem lehet a hagyományos, egyszerűbb PVC ragasztókkal leragasztani a tapadás, a nyírás, a hőmérsékletingadozás és a méretstabilitás miatt.
A Murexin felismerte ennek jelentőségét és ennek megfelelően fejlesztette ki a design PVC, a vinil- és az LVT (Luxury Vinyl Tile) burkolatokhoz a megfelelő ragasztót.

Általánosan kijelenthető, hogy a design vinilburkolatokat gyakran diszperziós ragasztók felhasználásával, teljes felületen ragasztják. Ilyenkor azonban ügyelni kell a szakszerű kivitelezésre, hogy elkerüljük a hőmérsékletváltozásból adódó alakváltozásokat és a mélyedések képződését. A kivitelezésnél figyelni kell, hogy az élek és sarkok ne hajoljanak fel.
A diszperziós ragasztók felhasználásánál figyelni kell, hogy teljes felületen történjen a ragasztás, a ragasztómennyiség elegendő legyen, a fogazott kenőlapátot rendszeresen cserélni kell, figyelembe kell venni a ragasztó fektetési idejét és a szellőztetési idejét, valamint a ragasztót a szélek mentén is azonos fedéssel kell felhordani.

Ezen burkolatok fektetéséhez használt ragasztók nedveságyas ragasztók, melyeket az alapfelületre kell felhordani, és a burkolatot a még nedves ragasztóágyba kell belefektetni.
Ennek feltétele az alapfelület legalább 2-3 mm-es vastagsága, az egyenletes szívóképesség eléréséhez. Ehhez javasolt a Murexin Lewell PR 110 Profi vagy a Murexin Lewell PR 330 Profi aljzatkiegyenlítők használata.

Murexin Lewell PR 110 Profi aljzatkiegyenlítő
Feszültségmentes önterülő aljzatkiegyenlítő, új és régi, normál és nagy igénybevételnek kitett beltéri sima alapfelületek készítéséhez egy munkamenetben 1-10 mm rétegvastagságig. Alkalmazható extra vékony aljzatkiegyenlítésre (1 mm-től), nagy felületek szintkiegyenlítésére. A csiszolás során elhanyagolható mennyiségű por keletkezik.

Murexin Lewell PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő
Szálerősített, feszültségmentes önterülő aljzatkiegyenlítő. Univerzálisan használható, új és régi, normál és nagy igénybevételnek kitett beltéri sima alapfelületek készítéséhez egy munkamenetben 3-30 mm rétegvastagságig. Különösen alkalmazható extrém egyenetlenségek (30 mm) kiegyenlítésére, nagy felületek szintkiegyenlítésére.

A nedveságyas ragasztók előnye, hogy a burkolatok hátoldalát egyenletesen lehet benedvesíteni.

Murexin D 495 Designburkolat ragasztó és a Murexin LF 300 Speciális ragasztó

A Murexin a design vinilburkolatok fektetéséhez a Murexin D 495 Designburkolat ragasztót és a Murexin LF 300 Speciális ragasztót javasolja.

A Murexin D 495 Designburkolat ragasztó egy nagyon emissziószegény, oldószermentes ragasztó, mely erős ragasztóbordákkal, magas kezdeti tapadással, szálerősítéssel, mérettartóssággal és egyszerű feldolgozással rendelkezik. A megnövelt igénybevételeknél is rendkívül jó mérettartó képességgel rendelkezik.

A Murexin LF 300 Speciális ragasztó egy nagyon emissziószegény, oldószermentes ragasztó, magas kezdeti tapadással és nagy ragasztóerővel, extra hosszú nyitott idővel és egyszerű feldolgozással rendelkezik.

Szegélyragasztáshoz a Murexin Rexopren 1310 Kontaktragasztó vagy a Murexin X-Bond MS-K 88 Expressz speciális ragasztó használata javasolt.


A Murexin Design vinilburkolat ragasztók és a melegburkoláshoz szükséges további termékek letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Murexin Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
Telefon: +36 1 262 6000
Fax: +36 1 261 6336
E-mail:
Web: www.murexin.hu
Hajtó-Kiss Márta
   
   
   
   
A Murexin Kft. az osztrák Murexin AG. leányvállalataként 1993. óta forgalmaz Magyarországon hidegburkolat ragasztási rendszereket - az alapozók, csemperagasztók, fugázókon át a tisztítás ápolásig - , melegburkolat ragasztási rendszereket, építési vegyi anyagokat, Durlin márkanév alatt festékeket és lakkokat. Csúcsminőségű termékeikkel, folyamatos fejlesztésekkel, pontos, korrekt tanácsadással törekszenek partnereik minél szélesebb körű igényeinek kiszolgálására. Az építőiparban előforduló speciális feladatok megoldására is rendelkeznek technológiai rendszerekkel és vegyi termékekkel.
Kulcsszavak:  Murexin  design  vinilburkolat  ragasztó  Murexin  Lewell  PR  110  Profi  Murexin  Lewell  PR  330  Profi  aljzatkiegyenlítő  Murexin  D  495  Murexin  LF  300  Speciális  emissziószegény  oldószermentes  Murexin  Rexopren  1310  Kontaktragasztó  Murexin  X-Bond  MS-K  88  Expressz