proidea.hu online termékinformációs katalógus

Multipor belső oldali hőszigetelés kivitelezése


2012. szeptember 26.

Kapilláraktív, diffúziónyitott rendszer

Az energiaárak napjainkban tapasztalható növekedése mellett egyre nagyobb hangsúly helyeződik mind a szakmai, mind a köznapi életben is az épületek energiatakarékosságára és energiahatékonyságára. Azonban a meglévő hazai épületállomány túlnyomó része jelen állapotban nem teljesíti már a ma érvényben lévő hőtechnikai követelményeket sem.

A klímavédelem miatt az épületek homlokzatainak hőszigetelése egyre nagyobb jelentőséget kap. Épületfizikai szempontok miatt a külső oldali hőszigetelés részesíthető előnyben, azonban számos esetben, mint például védett homlokzatok, telekhatár beépítések, részleges korszerűsítések esetében, vagy egész egyszerűen pénzügyi okokból bizonyos körülmények között a belső oldali hőszigetelés lehet az egyetlen lehetséges megoldás.

Kapilláraktív, diffúziónyitott rendszerek
A diffúziónyitott rendszereknél a szigetelőanyag és a végső burkolat is páraáteresztő. Az áteresztőképesség úgy van beállítva, hogy egy bizonyos mennyiségű pára be tudjon diffundálni a szerkezetbe. Ez a téli periódusban magasabb pórus-légnedvességhez vezet a szigetelőlap-ragasztó-régi fal átmenetben. Megfelelő szigetelőanyaggal és/vagy ragasztóval ez a víz magasabb pórus-légnedvesség formájában itt úgymond "leparkol", míg a melegebb periódusban ismét el tud párologni befelé, a belső tér felé. Ezeknél a folyamatoknál nedvességkezelésről beszélünk. A rendszerek úgy vannak beállítva, hogy nyáron több nedvesség párolog el, mint amennyi télen termelődhet.

A Multipor hőszigetelő rendszer a "kapilláraktív, diffúziónyitott" kategóriába tartozik, ezért a legalkalmasabb a belső oldali hőszigetelések kivitelezésére.


A Multipor ásványi hőszigetelő lapról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Xella Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1139 Budapest, Forgách utca 11-13.
Postacím: H-3201 Gyöngyös, Pf.155
Telefon: +36 37 814 100
Fax: +36 37 814 190
Zöld szám: +36 80 696 900
E-mail:
Web: www.xella.hu
Márta Tibor
alkalmazástechnikai vezető +36 30 904 0095
Varga Anna
alkalmazástechnikai mérnök +36 30 596 8256
   
   
   
A Xella International GmbH magyarországi leányvállalata 1991 óta van jelen a hazai építőanyagipari piacon. Az YTONG Hungary Kft. néven ismertté vált vállalat 2005. óta Xella Magyarország Építőanyagipari Kft. néven folytatja tovább tevékenységét, melyek részei: az YTONG-Falazóelemgyár (Halmajugra), a SILKA-Falazóelemgyár (Iszkaszentgyörgy), és a Kereskedelmi Iroda (Budapest). A cég meghatározó tényező a hazai építőanyagipari piacon. A mintegy 135 főt foglalkoztató vállalat tavaly 400.322 m3 YTONG-ot és 31.000 m3 SILKA-t értékesített belföldön.
Márkanevek: Ytong, Silka
További hírek a Pórusbeton szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Mulitpor  belső  oldali  hőszigetelés  Xella