Műgyanta használata A2 tűzveszélyességi helyeken

Műgyanta használata A2 tűzveszélyességi helyeken

A Mapei Mapecoat I 62 W 2K epoxigyanta alkalmazása

Az építőipari piacon igen gyakran egyre inkább anyag-, pénz- és időtakarékos megoldásokat keresnek a szakemberek. A tervezők szintén arra törekszenek, hogy amennyire műszakilag lehetséges, egyszerűsítsenek a megoldásokon a használatbavételi előírások áthágása nélkül.

Manapság gyakran találkozunk olyan tervezői kiírásokkal, ahol a tervező gyanta alapú padlót ír ki azokra a helyekre, amelyek menekülési útvonalakon, lépcsőházakban helyezkednek el, vagy a tűzveszélyesség alapján A2 besorolásúak.

Ezek a helyek a korábbi hidegburkolatok helyett, az esztétikából valamelyest engedve, így gyanta bevonattal kerülnek kivitelezésre.
A felületek műgyantával történő burkolása azonban csakis az alkalmazott termékek megfelelő égéshője és tűzveszélyességi besorolása esetén szabályos.

A Mapei termékpalettájára felkerült egy olyan termék, amely képes ezt a feladatot hibátlanul megoldani és rendelkezik a szükséges ÉMI dokumentációval és teljesítmény nyilatkozattal is.
Ez a termék a Mapecoat I 62 W 2K vizes bázisú, epoxigyanta, ami RAL színekben és 11 kg-os kiszerelésben érhető el.

Mapecoat I 62 W 2K epoxigyanta
Mapecoat I 62 W 2K epoxigyanta


Hogyan használjuk a Mapecoat I 62 W 2K terméket, ha ilyen kivitelezési megoldás elé kerülünk?

A beton alapfelület legyen az irányelveknek megfelelően síkpontos és legalább 20 N/mm² nyomószilárdságú. Amennyiben a felület igényli, csiszolással és portalanítással készítsük elő. Az anyag vízzel hígítható, legfeljebb 20%-ban, és ezt meg is kell tenni a felületek szívóképességének megfelelően.

A jellemző anyagszükséglet legfeljebb 0,3 kg/m². Ennek méretezésénél fontos tudni, hogy a tűzvédelmi előírások átlagolják a bevonatok négyzetméterre jutó égéshőjét. Mivel a lépcső homloklemezeit elég 0,15-0,2 kg/m² réteggel fedni, a taposó felületekre ennek arányában több kerülhet. Számoljunk átlagot a kivitelezés előtt.

Csúszásmentesítéssel is elláthatjuk a felületet, a bekevert homok, vagy MAPEFLOOR FILLER segítségével, a kívánt csúszásmentesség mértékének megfelelő mennyiséggel.
A termék páraáteresztő, tehát felújítás esetén, nem kell az aljzatot feltétlen utólagosan szigetelni.

Függőleges és vízszintes felületeken is egyaránt alkalmazható, festőhengerrel és ecsettel is felhordható.

A hírben szereplő termékek

Mapecoat I 62 W padlóbevonat
 
Mapecoat I 62 W padlóbevonat

A Mapecoat I 62 W műgyanta vékonybevonat megfelelő kopásállóságú műszaki megoldást kínál a gumikerekes járműforgalomnak kitett helyiségekben.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Ipari padlók, ipari padlóbevonatok
Ipari padlók, ipari padlóbevonatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...