proidea.hu online termékinformációs katalógus

Műgyanta használata A2 tűzveszélyességi helyeken


2019. augusztus 05.

A Mapei Mapecoat I 62 W 2K epoxigyanta alkalmazása

Az építőipari piacon igen gyakran egyre inkább anyag-, pénz- és időtakarékos megoldásokat keresnek a szakemberek. A tervezők szintén arra törekszenek, hogy amennyire műszakilag lehetséges, egyszerűsítsenek a megoldásokon a használatbavételi előírások áthágása nélkül.

Manapság gyakran találkozunk olyan tervezői kiírásokkal, ahol a tervező gyanta alapú padlót ír ki azokra a helyekre, amelyek menekülési útvonalakon, lépcsőházakban helyezkednek el, vagy a tűzveszélyesség alapján A2 besorolásúak.

Ezek a helyek a korábbi hidegburkolatok helyett, az esztétikából valamelyest engedve, így gyanta bevonattal kerülnek kivitelezésre.
A felületek műgyantával történő burkolása azonban csakis az alkalmazott termékek megfelelő égéshője és tűzveszélyességi besorolása esetén szabályos.

A Mapei termékpalettájára felkerült egy olyan termék, amely képes ezt a feladatot hibátlanul megoldani és rendelkezik a szükséges ÉMI dokumentációval és teljesítmény nyilatkozattal is.
Ez a termék a Mapecoat I 62 W 2K vizes bázisú, epoxigyanta, ami RAL színekben és 11 kg-os kiszerelésben érhető el.

Mapecoat I 62 W 2K epoxigyanta

Hogyan használjuk a Mapecoat I 62 W 2K terméket, ha ilyen kivitelezési megoldás elé kerülünk?

A beton alapfelület legyen az irányelveknek megfelelően síkpontos és legalább 20 N/mm² nyomószilárdságú. Amennyiben a felület igényli, csiszolással és portalanítással készítsük elő. Az anyag vízzel hígítható, legfeljebb 20%-ban, és ezt meg is kell tenni a felületek szívóképességének megfelelően.

A jellemző anyagszükséglet legfeljebb 0,3 kg/m². Ennek méretezésénél fontos tudni, hogy a tűzvédelmi előírások átlagolják a bevonatok négyzetméterre jutó égéshőjét. Mivel a lépcső homloklemezeit elég 0,15-0,2 kg/m² réteggel fedni, a taposó felületekre ennek arányában több kerülhet. Számoljunk átlagot a kivitelezés előtt.

Csúszásmentesítéssel is elláthatjuk a felületet, a bekevert homok, vagy MAPEFLOOR FILLER segítségével, a kívánt csúszásmentesség mértékének megfelelő mennyiséggel.
A termék páraáteresztő, tehát felújítás esetén, nem kell az aljzatot feltétlen utólagosan szigetelni.

Függőleges és vízszintes felületeken is egyaránt alkalmazható, festőhengerrel és ecsettel is felhordható.

 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
központi szaktanácsadó +36 23 449 600
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
További hírek az Ipari padlók, ipari padlóbevonatok termékkategóriában
További hírek a Burkolatok, padlók, térburkolatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Mapei  Mapecoat  I  62  W  2K  epoxigyanta  műgyanta  padlóbevonat  A2  tűzveszélyesség