Műanyag bélésaknák alkalmazása a korróziónak kitett beton felületek megvédésére

Az akna pontosan leköveti az eredeti beton folyásfenék kialakítást és tartós megoldást biztosít

A napjainkban a földben lévő beton aknák, csövezések többsége már régóta használatban van. Használatuk során a szennyvíz, víz vagy vegyszerek korrozív hatásának kitett felületek miatt a műtárgyak élettartama jelentős mértékben lerövidül. Ezek felújítása költséghatékonyabb megoldás az újracseréléssel szemben. Egyik ilyen megoldás a meglévő akna "kibélelése". Ez az eljárás sokkal idő- és korrózióállóbb, a valóságnak megfelelően pontosan leköveti az eredeti beton folyásfenék kialakítást, jobb, tartósabb, mint a beton festése vagy műanyag lemezzel való kibélelése. Ennél a beton aknába egy műanyag aknát helyeznek el, ehhez kötik a csatlakozó vezetékeket, majd a köztük lévő üreget feltöltik. Az így felújított akna teljes mértékben műanyag anyagú, nincs további korróziónak kitett beton felület.

Míg általános esetben ezek bélelése szabványos műanyag tisztítóaknákkal kivitelezhető, néhány esetben csak egyedi termékkel oldható meg. Ilyen egyedi aknára volt szüksége az Aqualinea Kft.-nek is.
A tervezés során figyelembe kellett venni, hogy a bélésakna beférjen a jelenleg földben lévő beton aknába és természetesen, hogy az aknába csatlakozó csővezetékek pozíciója is megfelelő helyen legyen.

Befoglaló átmérő
Csőmetszetek

Az egyedi aknák szabványos műanyag aknák és műanyag lemezek egybeépítésével készültek el.

Kész bélésaknák

Az aknák törzs és nyak része szabványos elemekből, míg az alsó bonyolult geometria megfelelően kivágott és alakított műanyag lemezekből készült el. A lemezek és aknák egybe hegesztése kézi hegesztő extruderrel történt.

Béléstest beépítése
Belső nézet

Felhasznált termékek:
  • DN 800 szerelvényakna
  • DN 600 átemelőakna


A föld alatti tarályok letölthető katalógusát a hír alatti termékképre kattintva érheti el. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a HD-Rotatech Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

HD-Rotatech 15mׇ-es fekvőhengeres PE tartály
 
Rotációs öntéssel gyártott föld alatti tartályok

A kínálatban szerepelnek 1-30 m³ kapacitású, változatos méretű és alakú föld alá helyezhető tartályok öntözővíz tárolására, esővízgyűjtésre. A tartályok geometriája a földterhelés, gyalogos közlekedés elviselésére méretezett. A tartályok alapanyaga a környezeti hatásoknak (hő, fagy, UV, víz) tartósan ellenálló, újrahasznosítható, hosszú élettartamú polietilén. Kiegészítőkkel, fedéllel, gumigyűrűs vagy egyedileg kialakított csőbekötésekkel, szükség esetén szivattyúkkal szerelve. Közúti forgalomnak kitett terhelés esetén nagy teherbírású öntöttvas fedlappal is kérhetőek, a fedlapokról bővebben a HD-Rotatech fedlapok terméknél olvashatnak.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Tartályok
Tartályok
Közműaknák
Közműaknák
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...