Minitec - padlófűtési rendszer felújításhoz

Energiahatékony, gyorsan telepíthető

Ma már a fűtési rendszerekkel szemben támasztott követelmények között első helyen szerepel az energiahatékonyság. Mindez akkor kelti fel igazán a felhasználók és a szerelők érdeklődését, ha ez a rendszer egyben költségkímélő is.

Az alábbiakban ismertetett rendszer alacsonyhőmérsékletű felületfűtés, amely köztudottan energiahatékony, felújításoknál alkalmazható rendszer, mely nem igényel bontást, gyorsan telepíthető, ezért pénztárcabarát.

A 12 mm rétegvastagságú Uponor Minitec rendszerlemez ideális megoldás felújításokhoz, ahol fontos a bontás nélküli átalakítási igény és a minimális rétegvastagság. A rendszerlemezt a már meglévő fix és stabil padlószerkezetre kell fektetni, mint például beton, járólap.
A teljes padlószerkezet vastagsága nem haladja meg a 25 mm-t a speciális Uponor PE-Xa 9,9x1,1 mm-es csőnek, az adalék anyag/esztrich/ és a burkolat vastagságának köszönhetően. (1. kép)
Galéria
1. kép   2. kép

Az alkalmazott Uponor PE-Xa cső eval rétege védelmet nyújt az oxigéndiffúzióval szemben. A térhálósított polietilén tulajdonsága miatt a csőrendszerben nem alakulnak ki lerakódások. A rendszerlemez öntapadó alsó kialakításának köszönhetően nincs szükség külön rögzítő elemekre, a rendszerlemez tökéletesen rögzíti a csővezetéket. A rendszerlemez kialakítása biztosítja továbbá a csőkiosztás rugalmas megválasztásának lehetőségét, az univerzális helykitöltést és az adalékanyag tökéletes illeszkedését. (2. kép)
Az Uponor Minitec padlófűtési rendszer hőtehetetlensége kisebb, mint az általában használt hagyományos padlófűtéseké, ennek köszönhetően a felületi hőeloszlás homogénebb. Mivel a rendszer szerelési technológiája nagyon egyszerű, így akár egyetlen személy is képes könnyen és gyorsan elvégezni a padlófűtési rendszer kiépítését.

A csőfektetés során az egyes körökben lévő Uponor PE-Xa 9,9x1,1 mm cső hossza nem haladhatja meg az 50 m-t. Minden egyes kört külön-külön csatlakoztatunk az osztó-gyűjtőre, melyek áramlásmérővel vannak ellátva. Az áramlásmérők segítségével a beszabályozás alkalmával könnyen elvégezhető a térfogatáramok beállítása. Az Uponor DEM szabályzással megvalósíthatunk egyedi helyiségszabályzást és automatikus rendszer beszabályozást. A DEM rendszer funkcióinak használatával a lehető legjobban optimalizálhatjuk a fűtési-hűtési rendszerünket.

A rendszer kiépítése az alábbi lépésekből áll:
1. meglévő felület pormentesítése
2. teherelosztó rendszerlemez lefektetése
3. szegélyszigetelés elhelyezése
4. csőfektetés, rákötés az osztó-gyűjtőre
5. folyékony estricht anyag terítése
6. száradás után burkolás

Az Uponor rendszerlemezek kis felületi egysége és egyszerű csatlakoztatása minimális vágási hulladékkal jár, ami lehetőséget nyújt akár kisebb, szabdalt alaprajzú vagy nagy alapterületű helyiségek padlózatának gazdaságos és egyszerű borítására. A burkolóanyag lehet hideg kerámia burkolat, szalagparketta vagy padlószőnyeg is.
Természetesen a csőkiosztás méretezésénél figyelembe kell venni a burkolóanyagok eltérő hővezetési ellenállásának értékét. Az így kialakított kis tehetetlenségű padlófűtés nagyon jól szabályozható, és kompatibilis a meglévő hagyományos fűtési rendszerekkel, valamint a korszerű alacsony hőmérsékletű rendszerekkel. (3. kép)
Galéria

A magas hőmérsékletű rendszerek esetében Uponor bekeverő egység alkalmazásával megfelelő megoldást tudunk nyújtani az alacsony hőmérsékletű kör lekeverésére, míg a megújuló energiát hasznosító alacsony hőmérsékletű rendszereknél közvetlenül csatlakoztatható.

A rendszer tervezéséhez rendelkezésre állnak műszaki dokumentációk, méretezési diagramok és tervezői szoftverek.

Az Uponor Minitec rendszere gazdaságos, magas hatékonyságú padlófűtési rendszer, mely tökéletesen alkalmazható felújítások és újépítések esetében is.

Az Uponor Minitec rendszerről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni az Uponor Épületgépészeti Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Uponor Minitec padlófűtés felújításhoz

Az Uponor Minitec 1 cm-es minimális mélységének köszönhetően a felújítások ideális rendszere. Az Uponor Minitec rendszerlemez a 9,9 x 1,1 mm-es Uponor PE-Xa csövekkel könnyen lefektethető meglévő betonra, faszerkezetre vagy járólapra. A lap hátoldalának ragasztórétege garantálja a biztos kötést lerakáskor. A szintezőanyagot közvetlenül a pogácsák közé kell teríteni, így a szerkezet padlószint-növekedése csupán minimum 15 mm. A lemezek speciális kialakítása biztosítja a szintezőanyag megfelelő folyását és a közvetlen kötést a beágyazó anyaggal.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések
Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...