proidea.hu online termékinformációs katalógus

Minitec - padlófűtési rendszer felújításhoz


2012. április 05.

Energiahatékony, gyorsan telepíthető

Ma már a fűtési rendszerekkel szemben támasztott követelmények között első helyen szerepel az energiahatékonyság. Mindez akkor kelti fel igazán a felhasználók és a szerelők érdeklődését, ha ez a rendszer egyben költségkímélő is.

Az alábbiakban ismertetett rendszer alacsonyhőmérsékletű felületfűtés, amely köztudottan energiahatékony, felújításoknál alkalmazható rendszer, mely nem igényel bontást, gyorsan telepíthető, ezért pénztárcabarát.

A 12 mm rétegvastagságú Uponor Minitec rendszerlemez ideális megoldás felújításokhoz, ahol fontos a bontás nélküli átalakítási igény és a minimális rétegvastagság. A rendszerlemezt a már meglévő fix és stabil padlószerkezetre kell fektetni, mint például beton, járólap.
A teljes padlószerkezet vastagsága nem haladja meg a 25 mm-t a speciális Uponor PE-Xa 9,9x1,1 mm-es csőnek, az adalék anyag/esztrich/ és a burkolat vastagságának köszönhetően. (1. kép)

1. kép   2. kép

Az alkalmazott Uponor PE-Xa cső eval rétege védelmet nyújt az oxigéndiffúzióval szemben. A térhálósított polietilén tulajdonsága miatt a csőrendszerben nem alakulnak ki lerakódások. A rendszerlemez öntapadó alsó kialakításának köszönhetően nincs szükség külön rögzítő elemekre, a rendszerlemez tökéletesen rögzíti a csővezetéket. A rendszerlemez kialakítása biztosítja továbbá a csőkiosztás rugalmas megválasztásának lehetőségét, az univerzális helykitöltést és az adalékanyag tökéletes illeszkedését. (2. kép)
Az Uponor Minitec padlófűtési rendszer hőtehetetlensége kisebb, mint az általában használt hagyományos padlófűtéseké, ennek köszönhetően a felületi hőeloszlás homogénebb. Mivel a rendszer szerelési technológiája nagyon egyszerű, így akár egyetlen személy is képes könnyen és gyorsan elvégezni a padlófűtési rendszer kiépítését.

A csőfektetés során az egyes körökben lévő Uponor PE-Xa 9,9x1,1 mm cső hossza nem haladhatja meg az 50 m-t. Minden egyes kört külön-külön csatlakoztatunk az osztó-gyűjtőre, melyek áramlásmérővel vannak ellátva. Az áramlásmérők segítségével a beszabályozás alkalmával könnyen elvégezhető a térfogatáramok beállítása. Az Uponor DEM szabályzással megvalósíthatunk egyedi helyiségszabályzást és automatikus rendszer beszabályozást. A DEM rendszer funkcióinak használatával a lehető legjobban optimalizálhatjuk a fűtési-hűtési rendszerünket.

A rendszer kiépítése az alábbi lépésekből áll:
1. meglévő felület pormentesítése
2. teherelosztó rendszerlemez lefektetése
3. szegélyszigetelés elhelyezése
4. csőfektetés, rákötés az osztó-gyűjtőre
5. folyékony estricht anyag terítése
6. száradás után burkolás

Az Uponor rendszerlemezek kis felületi egysége és egyszerű csatlakoztatása minimális vágási hulladékkal jár, ami lehetőséget nyújt akár kisebb, szabdalt alaprajzú vagy nagy alapterületű helyiségek padlózatának gazdaságos és egyszerű borítására. A burkolóanyag lehet hideg kerámia burkolat, szalagparketta vagy padlószőnyeg is.
Természetesen a csőkiosztás méretezésénél figyelembe kell venni a burkolóanyagok eltérő hővezetési ellenállásának értékét. Az így kialakított kis tehetetlenségű padlófűtés nagyon jól szabályozható, és kompatibilis a meglévő hagyományos fűtési rendszerekkel, valamint a korszerű alacsony hőmérsékletű rendszerekkel. (3. kép)
 
3. kép

A magas hőmérsékletű rendszerek esetében Uponor bekeverő egység alkalmazásával megfelelő megoldást tudunk nyújtani az alacsony hőmérsékletű kör lekeverésére, míg a megújuló energiát hasznosító alacsony hőmérsékletű rendszereknél közvetlenül csatlakoztatható.

A rendszer tervezéséhez rendelkezésre állnak műszaki dokumentációk, méretezési diagramok és tervezői szoftverek.

Az Uponor Minitec rendszere gazdaságos, magas hatékonyságú padlófűtési rendszer, mely tökéletesen alkalmazható felújítások és újépítések esetében is.

Az Uponor Minitec rendszerről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni az Uponor Épületgépészeti Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Központi iroda: H-1043 Budapest, Lórántffy Zsuzsanna utca 15/b.
Telefon: +36 1 203 3611
E-mail:
Web: www.uponor.hu
Uponor ügyfélszolgálat
   
   
   
Ügyfeleik bizalommal építhettek az Uponorra az elmúlt 100 évében. Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, napjainkban világviszonylatban is a piacvezető gyártók közé tartozik. Értékesítési hálózata több, mint 100 országban van jelen, 4000 alkalmazottat foglalkoztat, az éves árbevétele meghaladja az 1,2 milliárd Eurót. Az Uponor több, mint 25 éve van jelen Magyarországon és nyújt ügyfelei számára felületfűtési és -hűtési, radiátoros, vízellátási, távhőellátással, zajcsillapított csatornarendszerrel, előszerelt hőközponti egységekkel, valamint helyiségszabályzással kapcsolatos megoldásokat. Alkalmazásaik rendszergaranciával kerülnek forgalomba, nagykereskedői partnereinken keresztül. Folyamatos fejlesztéseik energiahatékony termékeket eredményeznek a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés figyelembe vételével. Ügyfeleikkel, partnereikkel és munkatársaikkal egy jobb emberi környezet, fenntartható jövő kialakításán dolgoznak a minőség szem előtt tartásával.
További hírek a Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Minitec  padlófűtési  rendszer  felújítás  Uponor