proidea.hu online termékinformációs katalógus

A MEVACO ponthegesztett rácsai járulnak hozzá egy értékes halállomány megóvásához


2018. október 25.

A nemesacél ponthegesztett rács mellett szólt a hosszú élettartama

A MEVACO ponthegesztett rácsai járulnak hozzá egy értékes halállomány megóvásához

Japánban a nishikigoinak vagy röviden koinak nevezett pontyféléket előszeretettel tartják kerti tavakban. Pompás színüknek köszönhetően Németországban is nagyon közkedveltek. Ami az életterüket illeti, a koik nagyon igényesek. Ha a feltételek megfeleőek, a halak akár 70 évig is élhetnek, árveréseken az áruk pedig elérheti az ötszámjegyű összeget is. Mindez persze a gémeknek teljesen mindegy, nekik szó szerint csak talált étel. A halakat megóvni ezektől a peckes járású madaraktól nem könnyű feladat. Mivel Joachim Pullmann is érintett ebben a kérdésben, ravasz ötlettel állt elő, hogyan szoríthatná ki a gémeket a területéről: egy apró szemű védőhálóval és a MEVACO ponthegesztett rácsából készült saját kivitelezésű kapuval.

Egy biotopnak segítségre van szüksége
„Alapvetően szellőzés- és klímatechnikával foglalkozunk, illetve vékony fémlemezek megmunkálásával" – mondja Joachim Pullmann. „Ezenkívül alkatrészeket gyártunk CNC-plazmavágó és CNC-lézer segítségével, majd megmunkáljuk ezeket élhajlítókkal, peremezővel és körhajlítógépekkel. Ugyancsak megoldjuk házon belül a ponthegesztést és a MIG/MAG-WIG-hegesztést is. Leginkább kedvelt alapanyagaink az acéllemezek, a horganyzott lemezek, nemesacél, réz-, titáncink, valamint alumínium lemezek, ezenkívül a MEVACO horganyzott és nemesacél perforált lemezei, expandált lemezei és ponthegesztett rácsai.” Joachim Pullmann mély levegőt vesz, hiszen amikor az volt a tét, hogy biotopjának értékes állományát sürgősen megóvja a gémektől, minden munkáját háttérbe kellett szorítania, még megbízhatóságának híre lakatosként is veszélybe került.

Meg kell óvni az értékes halállományt
„Ebben a tóban 50 koi él, szezontól függően akár 70 aranyhal, egy tokhal, illetve kígyók, békák és rovarok.” Másként fogalmazva: a víz Joachim Pullmann számára olyan, mint valami édenkert, egyben terülj-terülj asztalkám a gémek számára. „Nem állt tőlem távol az ötlet, hogy a tavat teljes egészében védőhálóval fedjem le. Azon nem tudnak átjutni a gémek. No, meg persze az ember sem.” Vagyis Joachim Pullmann továbbgondolkodott: Egy kapu a MEVACO 50x50x5,0 mm nemesacél ponthegesztett rácsából. „Így biztosított, hogy a tó gondozását és az állatok etetését problémamentesen el tudjuk végezni” – mosolyog elmerengve a mester. „Mivel a cégnél szellőzőberendezéseket is gyártunk, készítünk tetőket és védőrácsokat is, amikhez a MEVACO ponthegesztett rácsait alkalmazzuk. Így az egyik szállításnál egy kicsit többet rendeltünk. Pont annyival, amennyi a kapuhoz kellett.”

A MEVACO ponthegesztett rácsai járulnak hozzá egy értékes halállomány megóvásához

A kapunak stabilnak kell lennie, de az sem baj, ha jól is mutat
A nemesacél ponthegesztett rács mellett szól a hosszú élettartama. „A hullámrács nem rendelkezik ilyesfajta stabilitással és szilárdsággal” – mondja Joachim Pullmann. „A horganyzott változat szóba sem került, hiszen a nemesacél tartósabb és elegánsabb is.” A kapukerethez Joachim Pullmann egy profilt alkalmazott, amelyet saját körhajlítógépén készített el. A leszabott nemesacél rácsot ehhez az állványzathoz hegesztette hozzá. Egy olyan gyakorlott mesternek, mint ő, nem tartott ez tovább, mint amennyi idő szükséges egy gémnek, hogy legutolsó zsákmányát megeméssze. „Talán négy óra volt” – nevet Joachim Pullmann. „És ezzel véget is értek a nem kívánt zsákmányszerző hadjáratok. A gémek számára ez azt jelenti mostantól: "Kívül kell maradnunk!”

A MEVACO ponthegesztett rácsok letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a MEVACO munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-7100 Szekszárd, Rákóczi út 94.
Telefon: +36 74 529 555
Fax: +36 74 529 550
E-mail:
Web: www.mevaco.hu
Tóth Petra
értékesítési vezető +36 74 529 555
   
   
   
A MEVACO Európa egyik vezető expandált és perforált lemez gyártója. Kínálatát hullám- és ponthegesztett rácsok, valamint a termékek beépítését könnyítő tartozékok teszik teljessé. "Lenyűgözően egyszerű" - hangzik a MEVACO ígérete, legyen szó akár termékeiről, akár szolgáltatásairól. Ezt bizonyítják a sokszínű termékkínálat, a sokoldalú alkalmazási lehetőségek, az egyedi méretre történő gyártás és nem utolsó sorban a MEVACO-termékek esztétikus megjelenése. A MEVACO vásárlói az online shopban éppúgy, mint telefonon azonnali információt kapnak a termékekről és a szolgáltatásokról, az all inclusive árról, továbbá egyszerűen és gyorsan rendelhetnek akár már egy darabtól.
További hírek a Fém félkész termékek termékkategóriában
További hírek az Építőlapok, félkész termékek, alapanyagok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  MEVACO  nemesacél  ponthegesztett  rács