Medence felújítás Murexin termékekkel

A Murexin termékek sajátossága a medence felújításnál, hogy a rendszerelemek összehangoltak és egymásra épülnek, ezért magas ellenállóképességgel és tartóssággal rendelkeznek


A medencék felújítási munkáinak megkezdése előtt a helyszínen meg kell bizonyosodni (szemrevételezéssel és feltárással), hogy az alapfelület károsodott-e és ha igen, akkor mennyire.

Betonvarrásra a Murexin EV 15 kiöntőgyanta javasolt, mely kétkomponensű, oldószermentes, nem szappanosodó, zsugorodásmentes, hígfolyós epoxi gyanta. Nagy keresztmetszetben is kikeményedik, tartós és erős kötést képez az alappal. A repedéseket ki kell tágítani és a repedésre kb. 45°-os szögben bevágásokat kell készíteni az esztrich réteg 1/3-ig (2/3-t át kell vágni). Ezekbe a bevágásokba a kiöntés előtt esztrich kapcsokat kell elhelyezni, mely egy plusz erősítést ad a kötésnek, majd a gyantát a repedésekbe kell önteni és a tetejét kvarchomokkal be kell szórni.

A régi burkolatok, illetve a károsodott részek eltávolítása után az alapfelület kiegyenlítése javasolt vízszintes és függőleges felületeken a 2-20 mm rétegvastagságban felhordható gyors kötésű Murexin AM 20 kiegyenlítőhabarccsal, mellyel egy könnyű és gyors munkavégzés érhető el, természetesen a megfelelő Murexin LF1 mélyalapozó használatával. Amennyiben csak a vízszintes felületet kell kiegyenlíteni, akkor ezt a Murexin FMA 30 kültéri aljzatkiegyenlítővel lehet elérni, persze a Murexin LF1 mélyalapozóval történő előkészítéssel. Az oldalfalakon történő javításoknál lehetőség van arra, hogy az alapfelületet Murexin HE 20 tapadásjavító emulzióval lássuk el, a még friss tapadásjavítóra a Murexin Repol SM 20 betonjavító habarcsot kell felhordani max. 20 mm rétegvastagságig.

A hosszantartó megoldás, a szerkezet megóvása érdekében a víz szerkezetbe történő bejutásának megakadályozására a kiegyenlített és kiszáradt felületre - az LF 1 mélyalapozó alkalmazását követően - a tartósan rugalmas, kétkomponensű Murexin DF 2K vastagfólia kerül, min. 2 mm rétegvastagságban 2 rétegben. A kenhető vízszigetelések rendszerelemeit (Murexin DB 70 hajlaterősítő szalag, Murexin DBS 50 öntapadó hajlaterősítő szalag, Murexin Gully szigetelés, Murexin DZ 35/ DZ 70 szigetelőmandzsetta) mindenképpen be kell építeni.

Megjegyzés: Természetesen a medence felújítások mellett találhatók más vizes helyiségek is, ahol további Murexin kenhető vízszigetelések alkalmazása szükséges. Kizárólag beltérben épített zuhanyzók, tusolók, fürdőszobák, nedves helyiségek ideális utólagos szigetelése a min. 1 mm rétegvastagságban felhordható Murexin 1KS folyékonyfólia vagy a gyors felújításokhoz szükséges Murexin 1 K Objekt folyékony fólia Rapid, melyek a felhordást követően 24 óra, vagy akár 3 óra múlva már burkolattal elláthatók. Beltéri használat mellett, kültérben a cementbázisú Murexin PD 1 K Profi vastagfólia vagy a Murexin Hydro Basic 2K vastagfólia felhordása javasolt min. 2 mm vastagságban 2 rétegben.

Ezután a medencének egy kb. 2 hetes, tartós próbatöltése történik, melynél megállapítható hogy vízszivárgás történik-e. Amennyiben megtörtént a szigetelés átvizsgálása és a felület száraz, a ragasztást Murexin KGF 65 Total Flex vagy a Murexin KWF 61 Flex fehér ragasztóval meg lehet kezdeni kétoldali ragasztókenés technológiájával, azaz a ragasztóanyagot mind a burkolandó felületre, mind a burkolólap hátlapjára fel kell hordani. Sós- vagy termálfürdőknél a Murexin EKY 91 univerzális epoxi ragasztóval kell a ragasztást elvégezni. A lapok megválasztásánál a kimondottan medencékbe való kerámiaburkolatokat, illetve porcelán- és üvegmozaikokat lehet alkalmazni.

Megjegyzés: Természetesen a medence felújítások mellett találhatók más vizes helyiségek is, ahol további Murexin ragasztók alkalmazása szükséges, úgy mint Murexin KGX 45 Univerzál flexibilis ragasztó, Murexin SFK 85 gyors-flex ragasztó.

Fugázásra a víz összetételétől függően Murexin FME 80 extrém vagy a Murexin FMY 90 epoxi fugázóanyagokat, a dilatációknál, sarkoknál, vízszintes és függőleges falcsatlakozásoknál elsősorban a Murexin X-Bond MS-D 80 speciális tömítőanyag vagy a Murexin SIL 50 szilikon felhordása javasolt. A medencetestben a dilatációkat a kerámia burkolatokban is ki kell alakítani. Függetlenül a medencefuga fajtájától a kilépő éleknél, a kerámia túlfolyó előtt a fugakitöltésre az Murexin EKY 91 univerzális epoxi ragasztót kell alkalmazni. A mély fugákat a Murexin dilatációs körprofillal előre ki kell tölteni. Az optimális eredmény és a hosszantartó elégedettség eléréséhez nem szabad a fugázót idő előtt, tartósan nedves terhelésnek kitenni.

Megjegyzés: Természetesen a medence felújítások mellett találhatók más vizes helyiségek is, ahol további Murexin fugázóanyagok alkalmazása szükséges, például Mureixn FM 60 PRÉMIUM fugázó, Murexin FX 65 PROFI flexfugázó, SFX 75 gyors-flex fugázó.

Fürdőkben vagy uszodákban a kerámiafelületek feletti részekre is oda kell figyelni. Ezekre a felületekre ajánlott a dörzsölésálló, alga és penészálló, magas fedőképességű és kiváló feldolgozási tulajdonságú AS 5200 nedves helyiségekbe való beltéri fal- és mennyezetfesték. A Murexin termékek sajátossága a medence felújításnál, hogy a rendszerelemek összehangoltak és kiválóan egymásra épülnek, ezért magas ellenállóképességgel és tartóssággal rendelkeznek.

Az elmúlt időszakban többek között olyan népszerű helyeken használták fel a Murexin anyagokat, mint pl. a Mohács fürdő, Orosháza-Gyopáros fürdő gyógymedencéje, a Kerekdomb Termálfürdő, vagy az Újpest Uszoda.

Ha az aljzatkiegyenlítőkkel, fóliákkal, fugázókkal és egyéb medence felújítási termékekkel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az Murexin Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
LF 1 mélyalapozó
 
Murexin LF 1 mélyalapozó

Kék színű, vizes bázisú műgyanta-diszperzió, nedvszívást kiegyenlítő és tapadásjavító, de nem párazáró alapozóbevonat, nedvszívó alapfelületek előkezelésére.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Murexin AM 20 kiegyenlítő habarcs
 
Murexin AM 20 kiegyenlítő habarcs

Cementbázisú, gyorsított kötésű, műanyag diszperzióval javított, por alakú, felhasználásra kész kiegyenlítő habarcs. Speciális adalékának köszönhetően max. 20 mm rétegvastagságban felhordva repedésmentesen köt, nagyon jó feldolgozhatósági tulajdonsággal rendelkezik.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Hydro Basic 2 K vastagfólia
 
Murexin Hydro Basic 2K vastagfólia

Hidraulikus kötésű, oldószermentes, nem vízáteresztő, tartósan elasztikus, hézag- és varratmentes kétkomponensű kenhető szigetelés. Kül- és beltérben alkalmazható hézagmentes szigeteléshez közvetlenül a kerámia burkolatok alá zuhanyzókban, tusolókban, fürdőszobákban, teraszra és erkélyre a nyomás nélkül lefolyó víz ellen. Rétegvastagság: min. 2 mm / 2 réteg.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Murexin FM 60 Prémium fugázó
 
Murexin FM 60 Prémium fugázó

Por alakú, élelmiszerbarát, fény-, víz- és fagyálló, finom szemcseszerkezetű, nagy szilárdságú, vízlepergető flexibilis fugázóhabarcs. Egyenletesen húzható és könnyen bedolgozható a fugába. A magas kopásállóságú fugázóanyag alacsony vízfelvétele megakadályozza a foltképződést.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Murexin FMA 30 kültéri aljzatkiegyenlítő habarcs
 
Murexin FMA 30 kültéri aljzatkiegyenlítő habarcs

Hidraulikus kötőanyagú, műanyag diszperzióval erősen javított, fagyálló kiegyenlítőhabarcs, nagy terheléseknek kitett aljzatokhoz is. Alkalmas max. 3% lejtés kialakítására is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
X-Bond MS-A99 speciális szigetelés
 
Murexin X-Bond MS-A99 speciális szigetelés

Csúcsminőségű, egykomponensű, elasztikus, MSP technológia-bázisú szigetelés. Tartósan rugalmas, víz-, oldószer-, szilikon-, izocianát- és halogén mentes, UV és időjárásálló, a nyíróerőt elnyeli és megakadályozza az alapfelületből származó erők káros hatását. Emisszió szegény EC1, semleges szagú.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
1 KS folyékonyfólia
 
Murexin 1 KS folyékonyfólia

Gyorsan száradó, rendkívül kiadós, felhasználásra kész, egykomponensű, oldószermentes, nem vízáteresztő, sárga és kék színben is elérhető, tartósan elasztikus, hézag- és varratmentes kenhető vízszigetelés. Kizárólag beltérben alkalmazható, közvetlenül a kerámia burkolatok alatt (pl. zuhanyzókban, tusolókban, fürdőszobákban) nyomás nélkül lefolyó víz ellen a rendszerkiegészítő termékekkel (pl. Murexin hajlaterősítő szalagok, Murexin hajlaterősítő szalag külső és belső sarkok, Murexin szigetelőmandzsetták) együtt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Murexin EKY 91 Univerzális epoxi ragasztó – fehér
 
Murexin EKY 91 Univerzális epoxi ragasztó – fehér

Fehér színű, élelmiszerbarát, vízzáró, fagyálló, oldószermentes, hőmérsékletálló, baktériumgátló, öregedésálló, vegyszerálló, kétkomponensű epoxigyanta-ragasztó, vékonyágyazású ragasztáshoz oldalfalon és padlón. Kül-és beltérben kerámiacsempék, lapok, mozaikok ragasztására és fugázására használható. Különösen alkalmas agresszív vízterhelésnél, növényi és állati zsíradékoknál, vegyszereknél, valamint ivóvíztartályokban. Teljesíti a DVGW-W 270 előírásait. Keverési arány: A komp.: B komp. = 3 : 1. Max. rétegvastagság: 5 mm.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
SIL 50 természeteskő szilikon
 
Murexin SIL 50 természeteskő szilikon

Egykomponensű, UV álló, vízzáró, 20 %-ig nyújtahtó semlegesen térhálósodó szilikonbázisú tömítő anyag. Ellenáll a gomba és baktérium hatásainak.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
HE 20 tapadásjavító emulzió
 
Murexin HE 20 tapadásjavító emulzió

A tapadásjavító emulzió értékes műanyagok (alkáli álló, lágyítószer mentes polimerek) vizes emulziója, illetve diszperziója. Javítja a tapadást, a rugalmasságot és csökkenti a vízbehatolási mélységet, ezzel együtt növeli a vízvisszatartó képességet. Megkönnyíti a feldolgozhatóságot.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...